Nytårsaften i Kolding 2019

Nyt på bloggen om fredagen

 

Jeg har fået en idé. Hold kæft den er god! Jeg er jo ret glad for champagne og bobler, og er man trofast følger, så har man nok opdaget at vi får sushi og champagne om fredagen her i huset. Vi har en champagnestue for pokker, og fisk skal man jo have en gang om ugen, ik.

I sommers havde vi fornemt besøg fra USA, af Permille der førte Troels og jeg sammen. Hun bor derovre med familien, da hendes mand der også er jagerpilot, er stationeret derovre. Vi grinte lidt af at hun fandt champagnepropper rundt i vores have, og så spurgte om hun måtte få proppen med hjem, fra den flaske jeg åbnede imens de var her. Hun samler nemlig på champagnepropper, og skriver på dem hvor de er fra, altså hvor hun har drukket dem. Jeg synes det er sådan en fin idé, så det er jeg også begyndt på, og ærgrer mig sådan over jeg ikke har gjort det fra starten, så jeg havde samlet fra en masse fantastiske minder og ture vi har været på. Men så må vi jo skabe nogle nye, og drikke noget mere.

Som I kan se, så skriver jeg på proppen hvornår vi har drukket flasken. Altså jeg har flere end de her, men jeg mangler stadig noget fint at samle dem ordenligt i.

Min idé går på at jeg fra på fredag, og forhåbentlig hver fredag fremover, vil anmelde de flasker vi drikker. Det er nok mest champagne vi drikker, men altså bestemt ikke det eneste. Derfor vil jeg hellere kategorisere det til bobler, så jeg ikke begrænser mig selv til et bestemt område. Jeg vil også have mulighed for at teste f.eks. mousserende, alkoholfrie og f.eks økologiske flasker. Nogle gange kan det være bedre med en prosecco i en mimosa, end en champagne. Derfor døber jeg fremover fredagens faste indlæg “Fredagsbobler”. Jeg vil gerne fordybe mig lidt mere i min hobby, og dele det med jer. Det kan jo være du står og har brug for et tip til konfirmationen, brylluppet, desserten eller som velkomstbobler. Der er mange muligheder, og mange små facts og nyttig viden, som kan være rare at kende til. Vi starter nok i det mere simple og anmeldelser, jeg skal jo lige starte et sted, men det har min oprigtige interesse, udover blot at drikke dem.

Jeg har tidligere selv samlet på champagne, men kom simpelthen til at drikke dem og det er jo hvad der kan ske, så nu starter jeg forfra. Nogen samler på rødvine, andre på mønter og brevpapir. Jeg vil (igen) til at samle på champagne, og nu også propper med gode oplevelser.

Er det lige verdens bedste fredagstjans eller hvad? Champagneanmelder. Mon jeg kan trække det fra i skat, haha?!

 

Kom endelig med opfordringer, hvis du har nogen, eller andet du kan bidrage med. Tak.

 

Image Map

37 kommentarer

 • Cecilie

  Min svigerinde samler deres propper i en stor glasbeholder de har stående i stuen. Den er formet som en rund flaske og er ret høj og lidt gammeldags at se på.. ved ikke om det giver mening, men jeg fandt én der minder om den. Min svigerindes er nok omkring 70 cm høj så der er plads til MANGE propper 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Kirkeby

  Tjek Wineframes ud på Instagram hvis i mangler et sted at opbevare dem 😇

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det har min fam gjort i mange år;-) De har en vinkælder fuld af gode vine og champagner, og samler dermed også på propperne som der er mange af efterhånden. Det er en sjov hobby ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  I skal klart prøve Anders winery – Inge Marie æbler – kun 1,9 % alkohol – den smager så godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej
  Jeg syntes du skal slå et smut over på et firma som hedder champagne for alle
  Det er et dansk firma og der er kælet for deres produkt osv det er virkeligt lækkert
  Tror virkelig det ville være noget for jer 😊👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Nielsen

  Du kan samle propperne i en ramme. Altså hænge en ramme op på væggen med et hul foroven i rammen hvor propperne kan gå i, og så fylde den op. Baggrunden kan være et spejl så det også er fint at se på eller et andet motiv eller farve indtil den er fyldt.. så kan man også propperne 🙂
  Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Nielsen

  Du kan samle propperne i en ramme. Altså hænge en ramme op på væggen med et hul foroven i rammen hvor propperne kan gå i, og så fylde den op. Baggrunden kan være et spejl så det også er fint at se på eller et andet motiv eller farve indtil den er fyldt.. så kan man også propperne 🙂
  Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Hansen

  Herhjemme er vi også begyndt at samle champagne propper. Vi er nemlig også ekstra glæde for lige netop den slags læskende drik 👌🏼 I min krukke har vi bl.a. proppen fra moulin rouge, som vi var inde og se i sommers 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Vi tager til Champagne i maj, for anden gang. der burde i seriøst køre ned, specielt nu når du bor få tæt på 😂🍾, Ruinart er så stilet og Remis fuld af liv, og Epernay med champagne gaden er sindsyg hyglig, ellers besøge de omkringliggende vinmarker og ukendte champagne mærker er en oplevelse. sig til hvis vi skal lave et gæste indlæg til maj eller hvis vi skulle tage lidt blandet med hjem til dig 😂🍾

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vi samler på alle vinpropper også har jeg dem i en stor cylinder i køkkenet, mega hyggeligt🍾 altså kun fra vine vi drikker herhjemme 🍾

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vi samler på alle vinpropper, altså kun fra vine vi drikker herhjemme.. De er i en stor cylinder i køkkenet, mega hyggeligt🍾

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Altså der er jo den klassiske Möet (Brut) den er fin nok. Men jeg synes at G. H. Mumm er endnu bedre! Åh nogle lækre bobler altså. Cremant fra Bourgogne er også godt, hvis det skal være bobler, men ikke fra Champagne-området. Til en alkoholfri vil jeg gerne slå et slaw for en fra et tysk mærke der hedder Mumm. Jeg købte den i Rewe nede i Oberwesel, men kan også købes i Edeka ved grænsen. Den er vanvittig god og billig! Drak mange flasker af den da jeg var gravid 🙈
  Doetz har lavet en limited edition champagne der er inspireret af Sakura, kirsebærtræ-festivalen i Japan, den har en virkelig fin lyserød farve! Den vil og også anbefale, bare pga. farven. Men ikke flere anbefalinger herfra, der skal være plads til andre også 🙈 og beklager på forhånd hvis du kendte det hele i forvejen 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Baccorosa spumante zonin fra interflora/by Hansen i Kolding har den 😉 klart en fredags bobel – fantasisk farve og fantastisk smag 😍😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna M

  Jeg er vild med din ide 🙌🏻 Er ikke selv typen der vil drikke champagne, (kan ikke lide det) 😬😅 Men har en ide til hvor du skal gøre af propperne.. Josefine Valentin på Instagram, har sammen med sin mand fået lavet en ramme hos en smed hvor de smider deres vin propper i. Det ser mega fedt ud! ???? Overvejer det selv 🍾

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Genial idé!
  Jeg/vi herhjemme er selv stor fans af de lækre bobler. Det er en kæmpe verden man kan bevæge sig ind i… Vi har stiftet en lille boble-klub med nogle tidligere naboer, hvor os kvinder har meldt os ind i “Champagne for alle”. Her får man tilsendt 2 nye flasker hver måned el. hver 2… De kan findes på FB og Instagram, en lækker klub, hvor man får nye champagner hver gang🍾😉
  Det bedste abb. jeg har oprettet nogensinde.
  Glæder mig til at se/læse dine anmeldelser🍾🥂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvis du kender en smed, kan du fået lavet en ramme og glas deri til at hænge på væggen hvor du så kan komme propperne ned i. Så bliver det også lidt kunstnerisk. Det ser ret flot ud synes jeg. 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  https://pin.it/owd4djskxxftob
  Ex på en ramme du/i kan samle i. Den er nok liiidt for lille denne model, men tanken 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Fedt tiltag! 🥂
  Jeg kan klart anbefale A. Robert – Sablon

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg vil klart anbefale dig at smage
  Ayakla http://www.champagne-ayala.fr/en

  Eller denne https://loegismose.dk/champagne-royale-reserve-brut/p/61403
  Det er noget vi godt ka li her hos os.
  Glæder mig til dine anbefalinger

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Spændende ide! 😃 Gerne noget jeg ville læse, hvis det var i prisklasser, hvor alle kunne bære med.

  Hvor mange stykker sushi kan du spise?
  Jeg oplever nemlig, at jeg kan spise mange flere end vennerne, og om det er fordi jeg har spist det så meget, vides ikke 🤷‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg er pjattet med Luc Belaire rare Rose champagnen. Kunne drikke den til alt 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annie

  Hvad med en glas cylinder vase. Med en lyskæde i til alle propperne😊
  Godt fornøjelse… spændende og høre om favorit og hvilke bobler til specielle lejligheder 👏🏻👏🏻👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathias

  Vi herhjemme er ret glade for rosé udgaven herfra: http://www.bailly-lapierre.fr/en/sparkle/2

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  God ide´:-)
  Hvis du laver en forening kan du trække det fra i skat 🙂
  Min datter maler propperne om til svampe, sætter en lille nål oppe i toppen og et fint lille silkebånd i – så er de klar til juletræet 🙂
  Dato kan så noteres i bunden.
  Glæder mig til at læse nærmere om din geniale idé 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg mangler virkelig anbefalinger på både mousserende og champagne, der er alkoholfrie! Det er så fedt, at du også har den gruppe in mind!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malou

   Enig! 😊 Kan dog anbefale dig at prøve denne Sparkling Wine fra Richard Juhlin “Blanc de blanc alkoholfri”. Drak den til nytår og den var helt ok til formålet når nu mængder af rigtig champagne ikke er muligt i graviditet 😊 Eller “So Jennie” alcohol free Luxury bubbles. 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Du kunne samle propperne i en høj glas vase det ser super godt. 👍🏻🥂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Hej.
  Inde på Josefine valentin Insta, hun har den fedeste ramme med glas plade, der stopper de deres proppe ned i. Og så hænge den jo fint på væggen 🤩

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Rigtig god ide ! Ville så gerne lære at drikke det, men ender altid op med en sur en af slagsen …. Herhjemme samler vi på rødvinspropper, som vi kommer i en kæmpe gulvvase. Det ser mega hyggeligt ud, og spændende hvornår den er fyldt op ! 🤪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne ekmann

  Mega go’ ide👏🏼👏🏼 Jeg stor elsker alt ved bobler!!
  Og når du bliver så rutineret.. foreslår jeg vi får arrangeret nogle super lærerige champagne ture!! Jeg er klar til at arrangere.. du skriver bare👌👌👌🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Krestine

  Hej
  Kender du champagne for alle ? De har simpelthen en månedskasse de sender med champagner hjem til Dig. Jeg har ikke selv kassen men det er kun fordi jeg ikke lige syntes at vores økonomi kan rumme det.

  Men de er super inspirerende og mega fede at følge og jeg vil klart anbefale dig at kigge forbi dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Tjek Champagne Treasures ud. Ligger inde ved Nyhavn og han har alt til gode priser 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle Bjerre

  Jeg samler selv på propper og skriver på dem hvor de er fra en speciel lejlighed. Og samler dem i en kæmpe glas vase 😊 jeg vil klart anbefale champagnen fra André Beaufort den er super lækker 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernelle

  Jeg har en favorit som jeg altid liiige skal have med videre på ferie og en med hjem igen, når vi rammer lufthavns shoppen.. den hedder Bottega – Gold . Fåes også i sølv og rosa. Men jeg er besat! Det er en prosecco.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Glerup Kristensen
  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsaften i Kolding 2019