Fredagsbobler #1

Nyt årti, ny viden, ny destination…

Jeg føler min mormor oplever sammen med mig, når jeg bærer hende smykker.

 

Så kom året rigtig i gang. Jeg plejer altid omkring nytår at lave status over hvad året indeholdte, og hvad jeg ønsker i det nye år. Det er sådan en god måde at sætte nogle mål, det har mange gange gjort at jeg har rent faktisk har opnået det jeg gerne ville, stort som småt, fordi det blev et mål med fokus på. Der var virkelig mange gode ting i 2019, men desværre også et år med sygdom for nogle af dem jeg holder af, og tabet af min mormor. Det får mig til at tænke endnu mere over tingene, hvad der gør mig glad og hvad mit liv skal indeholde – det kan jo være kort.

Det var også første år i vores hus i Kolding, tænk jeg har boet der et år nu, og det er jo gået ganske fint. Jeg er glad for den familie vi har fået og jeg er glad for at bo i Kolding, men jeg savner København og min omgangskreds, så det der står øverst på listen i det nye år, er den lejlighed. Udover en lejlighed vil gøre mig gladere og mit liv lettere, så er det jo også en investering, og jeg har netop ledt efter nogle investeringer, både privat og i virksomheden, og jeg må sige at det er noget der er begyndt at interessere mig en del, at optimere min økonomi via forskellige investeringer. Med den negative rente, kan det kun betale sig for mig. Det er ikke fordi man behøver en stor portefølje for at gå i gang med den slags, slet ikke, jeg har sat mig ind i hvad det kan gøre for Hollie Nolias børneopsparing over årene, når jeg tænker på den lange bane. Jeg synes det er spændende, men jeg ved ærlig talt ikke ret meget om det, så det vil jeg lære noget mere om i år, hvor jeg også vil uddanne mig lidt mere. Jeg kan mærke jeg trænger til ny viden og udfordringer, og har et par kurser/uddannelser jeg kredser lidt om, og som også vil være gavnlige for juicebiksen som jeg også blev en del af i 2019. Jeg må lige lave en status over mit år, ikke mindst for selv at få et tilbageblik på en masse begivenheder.

Vi er lige landet til et nyt eventyr, som vil glæde mig til at dele. Vi er så gode til at opleve sammen, både ude i verden og hjemme i Danmark, os to eller alle børnene inklusive. Vi er livsnydere, og når livets grimmere sider kommer tættere på, så er det også lidt som at puste til den indre flamme. Jeg vil have det hele med!

 

 

Det er et nyt årti på flere måder, både fordi vi skriver 2020, men også mit første år i 40’erne, og jeg elsker det. Kodeordet for mit 2020 bliver visdom, som kan tolkes på mange måder. Som verden ser ud i dag, er der mange ting der ændrer sig, og vi bliver alle klogere og mere opmærksomme på helheden i vores eksistens, og hvad den forårsager. Det påvirker mange ting, både miljø, økonomi, giver gnidninger og sammenhold. Måske netop fordi det i nogle perioder nærmest virker til verden er af lave, så vil jeg gerne suge så meget til mig som mulig, hvis nu dommedag skulle være nær. Ikke fordi jeg bliver hellig nu, men på mange måder virker det lidt som om det er farligt at vente. Jeg udskyder ikke oplevelser, hvis jeg har mulighed for at indfri dem. Det kan være alt fra at tage dykkercertifikat, lære at stå på snowboard eller opleve maldiverne, altså stort som småt.

 

Hvad er kodeordet for dit 2020, hvad drømmer du om?

 

Gårdsdagens Berlinger, der netop handlede om uddannelse.

 

Nu vil jeg krydse mine fingre og håbe jeg kan fortælle hvorfor om et par dage, og så vil jeg vække Troels med et kys og sige han skal gøre sig klar til massage. Ikke fra mig, vi har tid til parmassage om lidt, og det kan mine ømme ben vist godt trænge til, da jeg netop er startet op med træningen igen efter jul og nytår. Shit det er ikke sjovt når man vralter rundt og ømmer sig i starten, men det ser sikkert sjovt ud.

Og tak for pokker, både for at tage Fredagsbobler til jer, og for de mange meget søde kommentarer på Troels indlæg. Det er bestemt ikke noget der er gået ubemærket hen i hjemmet, det er vist godt vi har højt til loftet, sådan som han er skudt i vejret ovenpå al den blogger-love. Tak.

 

 

 

Image Map

11 kommentarer

 • Marie Louise

  Jeg drømmer om en problemfri fødsel (termin d.20 marts) og så drømmer jeg om at få den bedste start på livet som forældre for både min kæreste og jeg, det vil være det der kommer til at fylde mest i vores hverdag og også opleve mere som familie ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Dejligt med mål, de er nødvendige for at nå noget godt 🙂
  Du kan også indsætte en hel del penge i Norwegian bank, Santanderbank mv. de giver dog lidt rente.
  Pas på med obligationer og aktier i denne usikre tid, men fast ejendom er stadig en god investering 🙂
  Vi ønsker at få sat lidt mere i stand på gården, få politiske og historiske oplevelser udover de kulturelle og gastronomiske.
  Og så er jeg også ved at tjekke op på sikker investering.
  At blive mere selvforsynende er også at tjene lidt, vi har solceller mv. og en lille vindmølle er et ønske.
  Held og lykke til dig og familien med mål og en lejlighed herovre på DjævleØen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Korsgaard

  Kodeordet for 2020 må være: BABY!! Da vi venter vores første lille arving, med termin 13.05.2020 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mit kodeord i 2020 må være citatet “At rejse er at leve” – min familie og jeg flytter til Washington DC og forventer at skulle bo der i 3-4 år vi glæder os meget og er spændte på hvad det bringer med sig af oplevelser. Så vi flytter og vi rejser ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Rasmussen

  Jeg har lovet mig selv, at arbejde mindre. Simpelthen fordi jeg, ligesom dig, har fundet ud af hvor meget der er at opleve, i den tid vi er her og mens man formår det, rent helbredsmæssige. Lige nu har jeg et par måneder fri og for at blive i Aalborg sproget.. ORK SATME , HVOR ER DET BARE I ÅÅÅRDEN.. God ferie til jer. ♥️🍀♥️🍀♥️🍀♥️🍀♥️🍀♥️🍀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ulla

  Der er et par banker, hvor du trods alt kan få rente. Santander, Ikano, Basis Bank og Østervrå Bank. – Sidstnævnte kræver et minimum indskud på 250.000 kr. samt at der foregår en vis bevægelse. Hæve og sætte 10.000 kr. ind, hver måned. Dette kan du jo blot indstille til at gøre pr. automatik. – Desuden er der 2 udenlandske banker. Norwegian Bank og den Færøske Suduroyr Sparkassi. Vær opmærksom på ikke at sætte mere end ca. 745.000 kr i hver enkelt bank, så er dine penge sikret via garanti fonden, hvis noget skulle gå galt. Som du ser, så kan man altså stadig få positiv rente, omend utrolig beskeden. I Santander og Ikano kan du vælge blandt forskellige konti. En fast binding på et par år. En konto, hvor du ikke er bundet, men kan hæve efter lyst osv. osv. Renten bliver naturligvis derefter. Jeg er gladest for de danske banker,da der kræves specielle oplysninger igen og igen over skat for de udenlandske. Men det er altså vilkårene. Jeg ville aldrig pt. kaste mig ud i obligationer. Nogle giver netop negativ rente. Tidligere var de en svir. Men aktier, det er da den investering der på sigt giver det bedste afkast. Desuden bliver man grebet af det – PRØV 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ulla

  Glemte fast ejendom, men det falder jo heldigvis i tråd med det du netop nu er på jagt efter. 🙂 Endelig er der dem, der netop nu kaster sig over guld. Men det har jeg selv ingen erfaring i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Jacobsen

  Jeg råder dig at tage dansk og samfundsfag på HF på A niveau. Ikke fordi du skriver dårligt. Men bare sådan.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Jacobsen

  Det kunne jeg godt, men jeg bor ikke i Kolding. Jeg bor i Lyngby. Jeg har litauisk studentereksamen. Jeg tror, det ville være godt for Mascha.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina B

  Mit ord for 2020 må være vægttab! Så jeg kan starte i fertilitets behandling og forhåbentlig endelig stå med det barn jeg så brændende ønsker mig 🤞

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsbobler #1