Grand Central Oyster Bar, New York

Fredagsbobler #1

 

Velkommen til den første omgang fredagsbobler! Jeg har ikke helt fundet formen på hele denne her champagnedel endnu, men jeg tænker det kommer med tiden. Jeg er selv stor champagneelsker, og selvom jeg altid har været meget glad for hvidvin, er det som om jeg er gået mere og mere over til bobler, på trods jeg ikke bryder mig om andre boblende drikke som danskvand og sodavand, med undtagelse af Dr. Pepper. Det er for meget brus til mig, men lige champagne glider nu alligevel utrolig let ned.

Det er naturligvis en smagssag, hvad man er mest til, og jeg synes det har ændret sig meget for mig med tiden, hvilken slags jeg bedst kan lide. Jeg ved ikke om det er fordi jeg er blevet ældre, men jeg har meget mere behov for kraftige smage nu, end tidligere. Jeg drikker espresso, er blevet glad for chili og kan godt lide det smager af lidt mere, hvis man kan sige det sådan. Jeg er slet ikke til søde drikkevarer, som asti eller cocktails med en masse sukker. Af alkoholiske drikke drikker jeg champagne, hvidvin, Dark and stormy og Gin and tonic. Champagne er egentlig det eneste jeg er interesseret i at variere eller eksperimentere i – det gør jeg så til gengæld også med glæde!

 

 


 

Ugens tip

 

Jeg gør det, at jeg tjekker flaskerne på en app, hvor jeg tager et billede af flasken/etiketten, og så dukker den op med anmeldelser og pris. Jeg tror jeg vil eksperimentere lidt med først at slå nogle af flaskerne jeg ikke kender op, efter at have smagt dem. Jeg synes godt, der kan være noget psykologisk i hvad den koster, og af erfaring behøver det absolut ikke at være afgørende. Det er muligt der findes andre apps, men jeg bruger selv den fra Vivino.

 


 

 

Det er meget forskelligt hvor vi køber vores champagne, derfor vil det også være forskelligt om jeg kan linke direkte til flaskerne, eller om I selv må på Google-jagt. Nogle gange er det de flasker vi kender, som vi ved vi kan regne med bliver en god oplevelse, andre gange er det fordi der er gode tilbud i en vinhandler eller på nogle af de abonnementer vi har, eller nogle venner har købt blandede kasser med hjem fra ferier i Frankrig. På den måde får jeg smagt mange forskellige bobler, og nogle gange er de gode, andre gange skuffer de.

Jeg har denne uge smagt tre forskellige flasker. Ikke fordi jeg normalt drikker tre flasker på en uge (hvert fald ikke officielt), men den ene var lige til at hælde ud og så skulle der fejres noget. Jeg må indrømme at jeg på den klassiske pigefacon, valgte efter etiketten da de skulle åbnes.

 

 

C.H.V. Champagne Lacourte Godbillon Premier Cru 2014, pris 398 kr.

 

Jeg skal være ærlig og indrømme, at denne ville jeg gerne have udryddet fra skabet, da jeg synes det er en grim flaske og hvor er jeg glad for vi kom af med den. Det er første gang i mit liv jeg har hældt et glas champagne ud og det bliver forhåbentlig eneste gang jeg kommer til at skrive, at der er en flaske jeg decideret ikke kan lide, for meningen er ikke at skrive “ad” til noget her, men det er ganske enkelt ikke sket før, at vi begge sad og lignede noget der havde bidt i en citron. Selv i en mimosa var den for syrlig til at holde en normalt ansigtsudtryk. Beklager, men derfor måtte vi åbne en ny.

 


 

 

Cuvée Risleus Brut Champagne Premier Cru 2004, ca. 575kr. 

 

Dette var andet forsøg på at nyde et godt glas, da der skulle fejres lidt. Jeg synes denne flaske er enormt pæn, den har en meget feminin facon og så betyder det faktisk noget for mig, når jeg dækker bord eller har den stående imens vi nyder den. Det er absolut ikke at undervurdere, hvordan den præsenterer sig.

For mig smagte den lige så godt som den ser ud – den var virkelig, virkelig god! Boblerne var tilpasse, ikke for mange, ikke for flad og så havde den en dejlig velafbalanceret smag som var en fornøjelse. Ikke for skarp på tungen, men dejlig rummelig. En rigtig god flaske.

 


 

 

Settecento33 Lessini Durello Brut N.V.  Pris: Ca. 100-200 kr. 

 

Flasken her tøvede jeg lidt med at åbne, da det er en mousserende, som  jeg havde en plan om at bruge i en mimosa, og ikke nyde ren på denne måde. Jeg ventede med at køre den gennem app’en til vi havde smagt den, for at lade det komme an på en prøve. Jeg må sige at den overraskede virkelig meget! Den har tilpas med bobler og en skøn smag. Den er til den lidt friske side med noter af pære, citrus og… Jeg ved ikke om man kan sige et strejf af hyldeblomst, men i den stil – dog slet ikke sød i det, da det er en brut, som betyder tør, men den er ikke for tør.

Efter vi havde kigget meget overrasket på hinanden slog jeg den op i appen, hvor jeg ikke fandt nogen pris på den. Efter at have Googlet lidt rundt kan jeg se den koster mellem 130-180 kr., alt efter sted.

 

 

 

Image Map

25 kommentarer

 • Det kommer du da meget godt fra start med. Meget lige til og let tilgængeligt. Glæder mig allerede til næste fredag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Prøv Churchills yndlings champagne ‘Pol Roger’.
  Den er rigtig dejlig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene H.

  Hubert er fantastisk! Vi får den hvert år til nytår… jeg drikker som det meste flasken selv 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvis i ikke har smagt Champagne de Venoge – Princes, Blanc de Blancs så vil jeg helt klar anbefale den. mums hvor er den lækker 😍. God weekend🥂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Nøjagtig som jeg havde håbet du ville stille anmeldelserne op 👏👌🙏🎉 TAK

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg gav min mand abonnement på Champagnekassen, fra champagne for alle, i julegave. Der kommer 2 flasker hver måned, og en fin lille beskrivelse af champagnen. I love it ( måske mere end manden). Så hvis du løber tør for flasker at anmelde, så tag fat i de søde mennesker bag, så er jeg sikker på de er klar til at hjælpe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Prøv at skifte din glas ud til rigtige champagneglas, det vil give en bedre smag 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

   Champagnefløjter ér rigtige champagneglas, da de bevarer boblerne. Champagneskålene er måske nok smukkere, men brusen går af boblerne alt for hurtigt, så champagnen får en flad smag.
   I øvrigt sjovt med smag og behag, jeg synes etiketten på den første flaske er virkelig fin, mens flaske to slet ikke er mig 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Fedt oplæg 👍🏼👍🏼Hvis du ex. Skal købe möet, så køb ved supervin.dk (mener det er i Hjørring) de er vidst de billigste på markede og har bestilt ret ofte hos dem..
  de levere til døren og fri fragt ved køb af 1000kr og levere stort set fra dag til dag ✌🏻✌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jamen spændende 🙂
  Det er nok en hel videnskab og skal de mon opbevares og have bestemt temperatur osv.!
  Skål og god weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Holm

  Vil du ikke lave en generel introduktion til champagne, så man kan blive en smule uddannet til at følge med på disse fredage ? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Spændende læsning 😉 har aldrig været fan af champagne , men får lyst til at drikke et glas . kan i øvrigt anbefale San Pellegrino danskvand , En danskvand med blød brus – ikke som alle andre – min favorit. Vil også benytte lejligheden til at sige at det er en fornøjelse at følge dig , sætter stor pris på din ærlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Nissen

  Super inspirerende læsning. Jeg får helt lyst til at forsøge mig også.
  Hvordan opbevarer du de mange flasker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Super ide😊 elsker bobler🍾🥂
  Champagne glassene på det første billede er rigtig fine. Hvilket mærke er det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej
   Jeg er ikke sikker, men synes det ligner meget dem vi har fra Chef & Sommelier Champagne glas open up. De er så flotte 🤩

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej. Jeg er ikke sikker, men synes det ligner meget dem vi har fra Chef & Sommelier Champagne glas open up. De er så flotte 🤩

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hei
  Tåler ikke Champange – men kan STÆRKT anbefale Everyday Cava Brut- må virkelig prøves😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mig

  Hej.
  Super ide og vild med champagneanmeldelser. Er dog lidt skuffet over at du vælger at anmelde en uægte champagne (nr. 3). Ægte champagne er fra champagneområder i Frankrig og er de eneste der må kaldes for champagne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Derfor hedder indlægget også Fredagsbobler, så jeg ikke er begrænset i område 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders Paulsen

  Måske ikke helt fair at give Chaillots Hautes Vignes 1 stjerne. Men en dosage på 3.5 g pr liter er den Extra Brut og meget tæt på Brut Natura. Så det er jo meningen, at den skal være super stram i sit udtryk. Det er nok mere stilen, som I ikke er til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Det har du sikkert helt ret i, og jeg glæder mig derfor til at blive klogere på hvad det egentlig vil sige, at anmelde og drikke de forskellige dejlige bobler 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anders Paulsen

   Man bliver aldrig træt af champagne. God anmeldertjans – det er ikke det dårligste job i verden 😄🙏🏻

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rasmus Nielsen

  Hej Mascha! Fedt initiativ – klart et jeg vil følge. Hvis jeg må give et par tips til det med bobler: Brug et andet glas. Den største fejl folk begår med mousserende vin er at bruge det høje, slanke “flute”-glas. Brug i stedet et mellemstørrelse hvidvinsglas, så vinen kan folde sig ud, og syren fra boblerne ikke bliver for koncentreret. Champagneskåle er heller ikke ønskelige. Næste skridt er at lade vinen få lidt temperatur. Hvis den er iskold, så forsvinder frugten, og kun syren kan smages.
  Jeg kan i øvrigt anbefale Cellar Tracker fremfor Vivino, hvis du vil have lidt mere pålidelige, detaljerede anbefalinger om vin.

  Jeg ser frem til at følge med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken Taagaard

  Hvor er glassene med det stjernede/ krystal agtig look fra? Har snart fødselsdag og skal da helt klart ønske med fine glas og barbord, så jeg også kan være med på fredags boblerne 🤩🤩

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grand Central Oyster Bar, New York