Når der dukker en ekstra person op, i parforholdet...

Børn, julegaver og juleønsker…

 

Så er der ikke længe til der skal danses om juletræ og åbnes pakker, og for første gang giver os voksne ikke hinanden gaver. Jeg må skuffe med det ikke har noget med klimaet at gøre, mere at det er besværligt og unødvendigt. Altså jo, Troels og jeg gør, men ellers ikke. Børnene får gaver, og jeg har et krav der hedder at man giver gaver til dem man får af, og man står selv for det, med hjælp fra voksne. Det er jo sådan, at når man er både sammenbragt familie og der naturligvis er en far til ens barn, så er der forskellige måder at opdrage på, og muligvis forskelligt hvad alle mener. Her er hvordan jeg gør, overfor mit barn.

Julen handler ikke bare om at indkassere så mange gaver som muligt, og det kan godt være svært for især mindre børn at forstå, men så må man jo lære dem det. Da Hollie Nolia ikke har fornemmelse for penge og beløb endnu, har vi tidligere gjort det sådan, at hun lavede noget kreativt til dem der skulle have gaver. Det har været i form af vi har fået taget billeder til familien, der er lavet nøgleringe eller malet på fine krus. Glæden ved at give, og det at engagere sig i en gave, synes jeg er vigtigt.

Tidligere i år begik jeg en fejl jeg ikke gør igen, og det var at købe en fødselsdagsgave til Emilie fra Hollie, og skrive hendes navn på. Big mistake! Det resulterede i at hun den anden dag spurgte, om jeg ikke bare kunne købe en gave og skrive hendes navn på. NEJ! På den måde er det jo bare mig der giver Emilie en ekstra gave, den kom slet ikke fra Hollie og Hollie havde ikke selv besluttet, hvor højt hun prioriterede den gave. Det kommer jo ikke bag på nogen det er jul, alle har haft hele året til at spare lidt op, hvis de ville og gad. Her i huset har alle 2 arme og 2 ben, er fuldt ud arbejdsdygtige… Og kreative med undskyldningerne, som preller af på mig. Vil hun betale med de penge hun har i banken, vil hun arbejde og tjene nogle nye penge til gaven (vi er i småtingsafdelingen her, jobmæssigt) eller vil hun lave en gave selv?

Så i dag står på at kreere julegaver, fra Hollie Nolia til familien.

Hollie selv har kun ét ønske “mor, jeg ønsker mig faktisk ikke noget, men jeg vil gerne have nogle pakker at åbne. Jo, jeg ønsker mig en gennemsigtig blyantspidser, ellers ikke noget, men jeg er HELT oppe at køre over Minecraft”. Det skal siges at mormor har sat hende til at krydse af i et BR katalog, så der skal nok ligge nogle gaver til hende, men hun har ikke nogle specielle ønsker eller forventer noget vildt. Det er mere spændingen i det hele, og så er det eneste hun rigtigt gider for tiden, at spille Minecraft. Mon ikke der gemmer sig lidt af den slags i pakkerne.

OBS: Indeholder sarkasme:

Nu er der jo en bølge af kollektiv opdragelse over landet for tiden, som er udsprunget af sagen om de meget omtalte nissehuer. Jeg fulgte udelukkende med i det, fordi jeg synes det var interessant hvordan marketingsafdelingen taklede shitstormen. Men det gav mig bare så meget mere, end jeg havde forventet! Mange har været så gode til at hjælpe os børnefamilier med vejledning i børneopdragelse, så vi kan lære vores afkom at de ikke kan få alt i denne verden, og at der faktisk er børn der har det meget værre, og at de ikke får mad i Afrika. Det har jeg som ambassadør for PlanBørnefonden netop lagt en del i at lære min datter, og til næste år er hun stor nok til at tage med mig ud til vores planbørn i Afrika, som jeg har støttet en del. Jeg er naturligvis af den mening, at børnene skal opdrages til ikke at kunne få alt. Det tror jeg egentlig 99% af alle forældre er, men nu er folk uden børn bare så utrolig gode til at hjælpe os andre med at opdrage, og så må man jo hellere lytte godt efter. Derfor vil jeg lige høre hvad I gør, jer der går forrest i kampen om forkælede børn og curlingforældre, så jeg ikke fejler.

Jeg forestiller mig at mange flår gaverne ud under juletræet og siger “hvordan kunne du tror du skulle have det her, du må da lære at du ikke kan få alt her i verden”, men gør I det før eller efter I har danset om træet, og hvad gør I ved pakkerne efterfølgende? Sender vi dem til Afrika, eller er det for co2 belastende? Bare så jeg ikke spolerer mit barn i morgen, med kærlighed og den slags ubehageligheder.

 

GLÆDELIG JUL TIL JER ALLE  ♥

 

 

Image Map

Næste indlæg

Når der dukker en ekstra person op, i parforholdet...