Er jeg faldet til i Kolding? Weekend i København, plus det løse...

Vores Halloween i Kolding

 

Endelig blev det Halloween, jeg tror Hollie Nolia har glædet sig lige så meget som til jul. I år var det lidt presset da Hollie både skulle til musik og ridning, så det blev en hurtig tidlig runde, mellem de to ting. Troels er på aften-/natarbejde for tiden og de andre børn havde andre aftaler, så vi var alene på vagten vi to. Da vi boede i Søvang var Halloween virkelig noget kvarteret gik op i. Der var den vildeste pynt og vi var nogen der spiste sammen, og gik rundt med ungerne bagefter, sådan en 10-15 stk. – så hyggeligt! Det var ikke helt det samme her i kvarteret, men de fleste var med på det, og det kan jo udvikle sig. Måske vi bør holde noget næste år.

Det er ret typisk, at når sådan en udenlandsk tradition rammer Danmark, ligesom Valentines, så er der mange der synes det er noget pjat og kun handler om at få solgt nogle blomster eller andet gøgl – og hvad så?? Julemanden blev sgu heller ikke opfundet på fyn vel, men han er nu meget hyggelig. Tak Coca Cola, eller hvem der nu hev ham op af hatten. At man ikke under butikkerne en økonomisk gevinst er noget pjat, det er da dejligt der er nogle butikker der tjener lidt ekstra på den slags, det ryger lige ned i skattekassen, og den kasse er der nu alligevel mange der har glæde af. Jeg elsker udenlandske traditioner, så sker der da lidt, man kommer omkring i nabolaget, der holdes nogle fællesarrangementer i skolerne og børnene glæder sig. Eller der kysses lidt ekstra til Valentines. Whats not to like?

Traditionen tro, så sætter man et græskar eller noget lys ud til døren, hvis man gerne vil have besøg denne aften. Altså i dag d. 31. Oktober. Så signalerer man at man er med på legen, og har lidt godter til børnene. Det kan da godt være de kommer til at ringe på et sted der ikke har noget tændt, i ren iver, men det sker jo med børn. Det er trods alt værre, i min optik, når det er voksne der går rundt med raslebøsser og samler ind ved dørene. jeg.kan.ikke.have.det.! Uanset hvilket godgørende formål indsamlingen kan have, så er det enormt grænseoverskridende i min verden. Jeg forstår slet ikke det er lovligt. Der er så mange andre muligheder for at støtte, men at skulle stå ansigt til ansigt med nogen der vil have penge på dørtrinnet, er alt for påtrængende for mig. Men til Halloween er man mere end velkommen, og vi havde sådan en hyggelig aften. Noget af det Hollie bedst kan lide, er næsten at åbne døren for dem der kommer, så det blev en lidt sen aften på sofaen, hvor de store havde lidt længere udgangstid end ellers. Her tælles der allerede ned til næste år.

 

 

Håber I havde en dejlig aften.

 

 

Image Map

7 kommentarer

 • ulla

  Hollie Nolia, du skræmte livet af mig. – Jeg ryster endnu…..Gys!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Øhhh forstår ikke overskriften på indlægget? Glemte du ikke at fortælle om, hvad I egentlig lavede, hendes udklædning, om hun havde en dejlig aften mv? Indlægget handler mest om lavt niveau i Kolding, kritik af andre, som forholder sig kritisk til H (evt. fordi de konstruktivt ikke mene, der generelt er behov for øget forbrug), og kritik af fysiske indsamlinger til velgørende formål. Virker desværre mest som et surt opstød og ikke et positivt indlæg om jeres dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

   Jeeeeezzzz Sanne jeg tror, du læser noget mellem linjerne, som vi andre ikke gør. Hvorfor ikke prøve at tolke til den positive side 🤷‍♀️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Jeg giver dig fuldstændig ret. Der er jo ikke nogen der tvinger en til at købe de ting i butikkerne hvis man ikke vil. Jeg synes det er rart med sådan en lille fest i det mørke efterår. Til at dele tiden op inden julen og dens lys og glæde. Om foråret er der så mange ting,der deler året op. Den dag er der fest og glæde i vores kvartere, det er fest at gå rundt med hunden,den dag, hvor vi møder så mange søde børn. Og dem der kommer til vores dør er så søde og høffelige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Hvad lavede du i callcenter til fordel for cancer når det passer dig af at andre samler ind ved dørene, nåe ja du vil jo så gerne i tv og se dig selv, du var da også på en betalt tur til Borneo til fordel for legeheltene, du kunne jo selv have betalt. 👎

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med din pragmatiske tilgang. “Julemanden blev heller ikke opfyndet på Fyn vel?” – som kun du kan sige det. 🙂

  Jeg er kæmpe fan! Dejlig blog. Du har altid en mening om tingene, og det er altid interessant at læse dine tanker. Tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg faldet til i Kolding? Weekend i København, plus det løse...