Er jeg faldet til i Kolding? Weekend i København, plus det løse...

Vores Halloween i Kolding

 

Endelig blev det Halloween, jeg tror Hollie Nolia har glædet sig lige så meget som til jul. I år var det lidt presset da Hollie både skulle til musik og ridning, så det blev en hurtig tidlig runde, mellem de to ting. Troels er på aften-/natarbejde for tiden og de andre børn havde andre aftaler, så vi var alene på vagten vi to. Da vi boede i Søvang var Halloween virkelig noget kvarteret gik op i. Der var den vildeste pynt og vi var nogen der spiste sammen, og gik rundt med ungerne bagefter, sådan en 10-15 stk. – så hyggeligt! Det var ikke helt det samme her i kvarteret, men de fleste var med på det, og det kan jo udvikle sig. Måske vi bør holde noget næste år.

Det er ret typisk, at når sådan en udenlandsk tradition rammer Danmark, ligesom Valentines, så er der mange der synes det er noget pjat og kun handler om at få solgt nogle blomster eller andet gøgl – og hvad så?? Julemanden blev sgu heller ikke opfundet på fyn vel, men han er nu meget hyggelig. Tak Coca Cola, eller hvem der nu hev ham op af hatten. At man ikke under butikkerne en økonomisk gevinst er noget pjat, det er da dejligt der er nogle butikker der tjener lidt ekstra på den slags, det ryger lige ned i skattekassen, og den kasse er der nu alligevel mange der har glæde af. Jeg elsker udenlandske traditioner, så sker der da lidt, man kommer omkring i nabolaget, der holdes nogle fællesarrangementer i skolerne og børnene glæder sig. Eller der kysses lidt ekstra til Valentines. Whats not to like?

Traditionen tro, så sætter man et græskar eller noget lys ud til døren, hvis man gerne vil have besøg denne aften. Altså i dag d. 31. Oktober. Så signalerer man at man er med på legen, og har lidt godter til børnene. Det kan da godt være de kommer til at ringe på et sted der ikke har noget tændt, i ren iver, men det sker jo med børn. Det er trods alt værre, i min optik, når det er voksne der går rundt med raslebøsser og samler ind ved dørene. jeg.kan.ikke.have.det.! Uanset hvilket godgørende formål indsamlingen kan have, så er det enormt grænseoverskridende i min verden. Jeg forstår slet ikke det er lovligt. Der er så mange andre muligheder for at støtte, men at skulle stå ansigt til ansigt med nogen der vil have penge på dørtrinnet, er alt for påtrængende for mig. Men til Halloween er man mere end velkommen, og vi havde sådan en hyggelig aften. Noget af det Hollie bedst kan lide, er næsten at åbne døren for dem der kommer, så det blev en lidt sen aften på sofaen, hvor de store havde lidt længere udgangstid end ellers. Her tælles der allerede ned til næste år.

 

 

Håber I havde en dejlig aften.

 

 

Image Map

Næste indlæg

Er jeg faldet til i Kolding? Weekend i København, plus det løse...