Store piger! 7 & 11 års fødselsdag

Svar på: Skal vi have et fælles barn?

 

Den anden dag lavede jeg en spørgerunde på min IG story, hvor man kunne spørge mig om alt, og det må man sige I gjorde. Jeg har valgt at svare på spørgsmålene herinde løbende, i stedet for på story, fordi jeg gerne vil gøre det skriftligt, men må på pinligste vis indrømme at jeg har fået en arbejds-/smartphoneskade. Jeg har simpelthen så ondt i mit højre håndled, af at bruge telefonen i stedet for computer, at jeg er nødt til at lade den få en pause og erstatte den noget mere med et ordenligt tastatur – desværre!

Nå, men here it goes…

 

Vil du gerne have flere børn? / Skal Troels og dig have børn sammen?

Jeg har været meget i tvivl om jeg ønskede flere børn, og kan i perioder stadig være det, der er så mange overvejelser bag. I tidligere forhold har det været et issue, fordi jeg har været afvisende overfor det, da jeg ikke ville kunne klare at stå alene med så stor en udfordring igen – i værste tilfælde. Det behøver jo ikke udelukkende at være fordi man ikke kan få det til at fungere sammen, det kan jo også være i tilfælde af, at faderen har et så risikofyldt arbejde, at han måske ikke kommer hjem igen. Man kan også blive kørt over på gaden, I know, men der vil være en risiko for at stå alene igen, og det skræmmer mig mere end noget andet. Jeg tror ikke jeg tør.

Andre gange gad jeg virkelig godt prøve, hvordan det også kan være, at få et barn og skabe en familie sammen hvor man var fælles om det hele. Troels ønsker ikke flere børn, men jeg kender ham også godt nok til, at hvis jeg virkelig ønskede det, ville han ikke nægte. Hvis jeg virkelig, virkelig ønskede endnu et barn, så ville jeg nok heller ikke blive i et forhold hvor det ikke var muligt. Med andre ord, så havde jeg ikke været i dette forhold, hvis der var helt lukket for muligheden. Men jeg må også erkende, at jeg nyder det liv vi har nu, store børn giver større friheder, og jeg har altid elsket at opleve og nyder at lave voksenting, sideløbende med familielivet. Det er også lettere at lave noget sammen som det er med børnene nu, end hvis der var en lille at tage hensyn til. Jeg synes bare ikke det fedeste i verden er at skændes over strømper og underbukser der sidder forkert, mad der ikke smager, barnegråd, søvnløse nætter, at være et serviceorgan og selve det at være gravid og skulle føde, skifte ble og amme. Det er der mange der elsker, jeg er bare en af dem der frygter det. Måske hvis jeg havde haft en at dele det med i første omgang, havde mit udgangspunkt været anderledes. Og ja, så får man så meget kærlighed retur der opvejer det, og jeg elsker jo også min datter højere end livet selv, men mange jeg taler med der har fået en efternøler, sætter sgu en skræk i livet på mig. Tør jeg risikere at det bliver for hårdt og belaster det gode liv vi har sammen nu, hvor alt er lige som det skal være? Er det ikke altid der det går galt, når man prøver at ændre på noget der fungerer så godt? Jeg er 90% sikker på vi ikke skal have et barn sammen, og skulle det ikke være med Troels, så er tiden nok alligevel ved at rende fra mig, hvilket også er en skræmmende tanke, der nogen gange får mig til at tænke, arhhhh skal vi lige nå at få bare én sammen.

Men, men, i klimatider som disse hvor flyrejser, biler og kød i hverdagen ikke er velanset, så kunne jeg også vælge at prioritere anderledes, for et barn er et tilvalg i livet, ligesom alt andet. Jeg har feks. altid været utrolig glad for at rejse, og i mange år var det for mig et større ønske end at skabe en familie med børn. Nu har jeg kun forøget jordens bestanddel med ét barn, hvor mange andre har fået flere. Jeg har regnet sådan lidt gennemsnitligt på det, og ved ikke at få et barn mere, svarer det til jeg lader bilen stå i lidt mere end 24 år eller undlader flyveture i 36 år. Så hvis jeg vælger at droppe barn nr. 2, 3 og 4, så synes jeg faktisk der er lidt elastik til at jeg kan tillade mig at rejse lidt ekstra, uden man peger fingre af mig. Hvis man ser sådan på det. Jeg skal til Afrika i januar og skiferie i februar, så der er hvert fald ikke nogen på vej lige nu.

 

Har Troels og Hollies far et godt forhold?

Ja, det har de bestemt. Især når Nicolas stikker Troels nøglerne til en fed bil han kan drøne lidt rundt i, i mens han leger med Hollie Nolia på værelset. Nicolas kommer ofte forbi og er her, får kaffe eller lige hjælper med at flytte et møbel eller noget, og så kan de snakke lidt F1 og F16. Vi har det godt sammen allesammen, og jeg har også et godt forhold til de andre børns mor og Nicolas’ kæreste.

 

 

Image Map

36 kommentarer

 • Therese

  Skønt indlæg, jeg synes ikke at der er noget at frygte hvis I vælger at få et fælles barn 😊
  Du har vist oplevet rigeligt allerede, så hvis du ikke lige kan rejse flere gange om året med en baby, så går det nok 😂
  Det gør lidt ondt i mig, når du skriver at du har et godt forhold til “de andre børns” mor — det fortæller lidt om, at du måske ikke helt betragter dem som en del af jeres familie 😊
  Hvorfor ikke kalde dem det de er, Troels børn, det lyder mere rigtigt (synes jeg)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

   Sikke noget sludder. Hvordan i alverden er det ene bedre at sige end det andet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   At rejse er at leve så bliv i ved med det …ang at få flere børn så syntes jeg det vel op til jer 2 selv og ingen andre, i har nogle super skønne børn begge 2 💜💜 lev livet
   Og det med dine og mine børn er vel som man selv syntes at skrive det kan da være total lige meget om man skriver det ene eller andet bare man ved hvad der menes
   Vh Sus

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Therese: Enten er du mega fuld eller også er du helt bevidst om at du er provokerende…
   Den kommentar du kommer med der, er i top 3 over de dummeste kommentarer på de sociale medier i år!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Melle

   Altså nu har både Troels sine egne børn men Nicolas kæreste har og så en søn så jeg tror bare det nemmere at skrive sådan istædet for Nicolas kærestes barn og Troels børn det bliver lidt langt og træls i længden plus hun også lige har skrevet i et andet indlæg hvor meget hun holder af troels børn og dem alle som familie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Nicolas kæreste har jo også et barn, så måske det bare er lettere at skrive de andres børn, fremfor at skulle skrive Troels børns mor og Nicholas bonusbarns mor.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Belinda

   Ser intet problem i sætningen ‘de andre børns mor’ Det er ok at være følsom, men det der er altså lidt langt ude. Sorry

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Sødeste Mascha.. om 40 år, når Troels & dig tænker tilbage, vil I med sikkerhed fortryde at i ikke fik et fælles kærlighedsbarn som binder jeres fælles børn og familie sammen forevigt.. I har den smukkeste famile og en smuk lille efternøler, er jeg sikker på I kun fortryder I ikke fik – engang i fremtiden, når i tænker tilbage <3 børn giver livet mening, og familie er det eneste som betyder noget i sidste ende. Tak for et godt indlæg som altid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sus

  At rejse er at leve så bliv i ved med det …ang at få flere børn så syntes jeg det vel op til jer 2 selv og ingen andre, i har nogle super skønne børn begge 2 💜💜 lev livet
  Og det med dine og mine børn er vel som man selv syntes at skrive det kan da være total lige meget om man skriver det ene eller andet bare man ved hvad der menes
  Vh Sus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jytte

  Det ville jeg ikke få, altså flere børn. Hvor har I det skønt lige nu, med jeres børn. Men det er jo en beslutning du selv skal tage.
  Dejlig at se, I alle har det så godt, og bor et fantastisk sted.
  Kh. JKM

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mor til 1

  Jeg forstår dit dilemma … Jeg ville nok ikke vælge at få endnu et barn, ja børn er skønne, men at have en baby, det er altså også vildt hårdt – også for parforholdet..Heldigvis har Troels også børn, så der er ikke et pres fra den side på samme måde, som hvis der ingen børn var.
  Jeg ville nyde kærestetiden og de sammenbragte børn.
  Man kan jo godt være en familie alligevel ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Kristine

  Hvor kan jeg fuldstændig genkende dine tanker vedrørende et fællesbarn. Jeg er i samme situation som dig (og samme alder) og jeg har det helt på samme måde. Mine børn er det vigtigste i mit liv men tanken om at starte forfra…. puha.
  Jeg nyder at mine børn er store og de kan så meget selv nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Rasmussen

  Kære Mascha. Forstår dine tanker om det. Synes selv at det var underligt, at blive 40 og tænke tanken om, at nu er det ved at være for sent at få flere børn. Nyd dét at I nu har friheden til at gøre ting med børnene, som ville være problematisk med en Bette fis med ble og manglende nattesøvn. Mine børn er store nu og hvor er det fedt med den frihed og mulighed for at gøre alle de ting. Nyd jeres unger og fortsæt med at opleve verden sammen. Man behøver ikke et fælles barn for at skabe en sammentømret familie.. Det er kærligheden mellem jer alle, der binder båndet♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shelly

  Jeg har fået en efternøler efter 7 års pause… og det kan virkelig anbefales! Jeg bliver snart 40, og jeg nyder min efternøler på en helt anden måde end med de andre tre. Jeg har mere ro, jeg har mere styr på mit liv, hvad jeg vil, og jeg har mere livserfaring. Jeg nyder min lille efternøler hver dag, og jeg er sikker på, at han er med til at holde mig ung. Og hvor dejligt er det ikke lige med en ung mand som kan hjælpe sin mor og far med at bære tunge ting osv. Når vi er gamle og slappe 🙂 GØR DET! “Man fortryder Ikke de børn man får, kun dem som man ikke fik!”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise René

  Haha elsker dit ræsonnement omkring klima og børn! Helt sikkert noget der vil få en masse klimatosser til at rører på sig.
  Jeg har selv to børn (men rejser ikke nær så meget, høhø), hvor der er 6 års forskel imellem – samme mand, bare lige en timing med uddannelse osv. der skulle passes ind. Selvom jeg fik den første som 20-årig og derfor stadig er ung i forhold til den gennemsnitlige mor-alder (er 31 i dag), så er der helt lukket for mit vedkommende. Jeg vil ikke have flere børn! Mine er nu 5 og 11 og jeg nyder virkeligt, at de bliver mere og mere selvstændige. Jeg glæder mig uendeligt til, at få endnu mere voksentid og også at kunne lave nogle andre ting med mine børn, end bare legeland og andet som skal være på børnenes præmisser. Derudover har jeg også allerede fået en efternøler, eftersom der er 6 års forskel på børnene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg forstår til fulde den skepsis, når man har haft en familie der gik i stykker, og man har været selv om det. Jeg har det på præcis samme måde – ikke fordi jeg synes det var praktisk hårdt at være alene med 2 små børn, men fordi det var hårdt ikke at have den anden forælder at være fælles om det med. Jeg føler mig på en mærkelig måde snydt for fællesskabet i processen at få børn (absolut ikke snydt ellers, har de skønneste børn på 10 og 14 nu). Men det har resulteret i, at det altid har været vigtigt for mig at have en følelse af, at hvis mit forhold gik i stykker, så kunne jeg sagtens klare det selv. Min selvstændighed og vores trekløver som enhed sidder meget dybt i mig – som jeg kan forestille mig, at det også gør for dig.
  Jeg er 37 og min mand på 39 har også 2 børn, og vi får tit samme spørgsmål – og vi er helt enige om, at svaret er nej. Vi nyder nemlig også friheden og voksentiden, de selvstændige børn og ikke mindst alt det vi kan med dem nu. De næste småbørn, der kommer her, bliver børnebørn. 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej
  Jeg er 48 år har tre børn på 20, 14 og 7 år med samme mand😜
  Da min mellemste var 5-6 år var jeg ved og dø af længsel for at få en mere… det fik vi så en måned før jeg blev 41 år. Han er familiens Darling og hans søstre elsker ham højt og har været en stor hjælp mht alt. De ville så gerne❤️
  Når det er sagt så var det dælme hårdt at få et barn så sent…. jeg kunne virkelig mærke hvor træt min krop var… han har heldigvis været den nemmeste af alle 3 og man tager jo også MEGET nemmere på det hele når man har prøvet det før.
  Kan kun sige at det skal komme fra hjertet med lysten til et barn mere når man har så store børn for man bliver lige bombet tilbage til start😜
  Jeres børn ville sikkert elske at få en baby og I ville have mange hjælpere🤩

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Ingen børn – nyd hinanden og de skønne unger I allerede har 👌🏻🤗 I er begge livsnydere og hip hurra for det ! Det varder mange der kunne lære af ❤️ Livet er trods alt også mere end børn …..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Jeg har bare et barn og det er dejligt. Troede aldrig jeg skulle ha’ børn, så 1 er allerede mere end jeg nogensinde turde drømme om.
  Den største klimatrussel er uden tvivl overbefolkning og ressourceforbrug som følge deraf. Og jeg har flere veninder og familiemedlemmer med 3-4 børn som er meget klimabevidste og som gerne vil fortælle mig alt det gode jeg bør gøre for klimaet. Plejer at sige at jeg kun har et barn, så jeg er langt foran dem allerede. Jeg forventer faktisk at de gør markant mere end mig, så bare sæt i gang. Så nyder jeg min røde bøf herovre, men jeg booket en flybillet til de varme lande 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birte

  Søde Mascha
  Nej nej, I skal bare fortsætte med Jeres liv som I gør nu, hvor I har den skønneste sammenbragte familie.
  Alle har det godt sammen og er så lykkelige, mennnnnn et lille fint bryllup ville da ikke være at kimse af Mascha :-))
  KH
  Birte
  I er de største eventyrer og karriere mennesker, så bliv ved med det og ikke flere uforudsete udfordringer
  Held og lykke fremover til hele Jeres dejlige familie <3 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Lønborg Knudsen

  Kære Mascha og hele familien 😍
  NEJ….stop nu …ikke flere børn 😉NYYYYD det…og nyd hinanden og de tre skønne unger 👌😍😍😍
  Der kan desværre ske meget , ved en fødsel og ikke mindst efterfølgende 😢😢 risikoen er jo større, jo ældre vi kvinder bliver ( det er fakta) ikke alt i livet er rosenrødt 👀💖
  Så nyd dit skønne liv 💋💋💋💋💋 💋 💋 😙
  Vær glad og stolt , over det du har…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Hej Mascha.
  Jeg ville klart sige “ja tak” til en efternøler. Alt andet skal man nok nå senere 😊
  Vi har selv fået en efternøler og han er helt fantastisk. Og det hele har simpelthen været så let fordi de 2 store altid gerne vil hjælpe, så vi har nærmest ikke mærket at der er kommet en ekstra….. bare lige en succes-historie om en efternøler 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Leonora

  Hvad siger man. Hold nu op… Hvis jeg kunne ville jeg få et barn til. Det er sundt for min datter ..Hun vil aldrig få en søskende. Jeg ville ikke und være mine brødre. Fætter og kusiner er ikke helt det samme. Mange af jer skriver som om børn er byrde og en hindring for jeres toptunede karriere og voksen tid? Tænk hvis jeres forældre havde samme tanke gang? Måske i kan bare bolle derudaf og få 5 børn på stribe. Men der erogså nogle som kæmper hele livet for at få børn. De er en gave og ikke en byrde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

   Jeg respekterer din kommentar og dit livssyn.. Men min holdning er, at det ikke er en menneskeret at få børn. Man skal ikke få børn, hvis man ikke har overskud, lysten eller (måske) ikke har råd. Børn skal være en gave, noget man tilvælger. I nogle tilfælde harmonerer det bare ikke.. og det er både synd for forældre men så sandelig også børnene.
   Ved godt at nogle kæmper for at få børn.. andre slet ikke. Retfærdigt.. nej.. men alle burde respektere hver enkeltes valg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina Leonora

   Hvis du gad at sætte dig ind i hvad jeg skrev. Så ville du fatte det. Hvor har jeg skrevet at det er en menneskeret at have børn. Så træt af mennesker med din holdning. Hvad ved du om hvad er retfærdigt eller ej? Gentager gerne igen. Mange skriver har du fået børn så er dit liv forbi og andet jammer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Børn er helt sikkert en gave! Men derfor kan man jo godt være glad for at vi lever i en tidsalder hvor man selv kan bestemme hvor mange børn der passer ind i ens liv. Og det syntes jeg så sandelig at Mascha har gjort. Man kan jo ikke få 5 børn ‘bare fordi det er muligt’.

   Forøvrigt syntes jeg at dine kommentarer tit ‘lugter’ af negativitet og indebrændt utilfredshed – lad folk leve deres liv som de vil, men skab tilfredshed i dit eget.
   Rigtig god dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Mascha,

  Pyha, herhjemme er vi enige om, at det er UMULIGT ikke at være to om en baby (har verdens sødeste dreng på 11 mdr.). Jeg er godt klar over, at man selvfølgelig klarer den alene, fordi det er man simpelthen bare nødt til! Jeg har altså den dybeste respekt for at du, og alle andre singleforældre, har klaret at stå alene det meste af- eller hele tiden med en baby. Fuck! Det skulle jeg dælme ikke nyde noget af. Jeg forstår virkelig godt, at det er en seriøs overvejelse, du har været nødt til at tage i betragtning. Det var jeg bare lige nødt til at komme ud med. Dyb respekt herfra! Nyd det gode liv – det ser ud til, at du hygger dig med det (baseret på de par gange, jeg er stødt på dig trissende rundt i Kolding).

  Mvh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærkr

  Jeg elsker din udregning ???? og at følge med i dit liv☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Jeg elsker din udregning ???? og at følge med i dit liv☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tamika

  Du er 40 naturligvis glem det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Hvorfor skal man glemme det, bare fordi man er 40? Ligesom kærlighed ingen alder har, så synes bestemt jeg ikke at ens alder skal bestemme om man må få et barn mere eller ikke. Så længe man på forsvarlig vis kan tage sig af sit barn, så er der absolut intet galt i at få det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget gode refleksioner. Det er altid rart at læse dine/jeres tanker, og I skal også bare gøre det som føles helt rigtig for jer. Vi andre kan kun heppe, og glædes på jeres vegne, uanset hvad I vælger.

  Jeg synes det er så fedt, når ex og nuværende kan tale godt sammen. Det er rart for Hollie Nolia, at der ikke er konflikter på den konto. Gid alle kunne sige det samme. Så ville mange problemer være undgået her i samfundet.

  Fortsat god vind med <3, og tak fordi du deler dine tanker med os læsere. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhh, forstår godt dine overvejelser og den med flyrejserne, gjorde de for mig;-) Ikke flere børn, punktum!!

  Ej, det kunne jo være fantastisk, så hvis det skal være, så bliver det også til en lillesøster/bror…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg har også kun fået et barn, og det har jeg aldrig fortrudt.. Hun er godt på vej, er flyttet fra Kolding til Aarhus hvor hun er i gang med kandidatuddannelse til jurist😊 Når vi rejser, så er det til NYC, det er bare vores by😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Det er som om at folk tænker at har man først et barn, så skal man da selvfølelig have flere.
  Og skulle man finde en ny partner, så skal man da selvfølelig have børn sammen for at kunne blive en “rigtig” familie. Det forstår jeg bare ikke.

  Hvorfor ikke have det som jer – elske livet, kunne give børnene dejlige oplevelser, være glade og ikke mindst have overskud til hinanden?

  Jeg er sikker på at med den kærlighed og respekt som det ser ud til i har for alle i familien – dvs børn og deres far/mor + nye partnere og børn, skal børnene nok få et godt indbyrdes forhold som voksne – og de har de bedste forbilleder på hvordan en familie bør se ud, hvis mor og far ikke bliver sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Gud hvor var det dog befriende at læse et indlæg og præcis de samme overvejelser jeg/vi selv har haft de sidste par år. Det er pisse svært, skal/skal ikke. De bedste tanker fra en anden dansk delefamilie med tre drenge på 7, en pige på 9 og et pisselækkert forhold…og måske en baby…eller…hmmm…jeg ved det ikke! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Store piger! 7 & 11 års fødselsdag