Don't try this at home! Børnefødselsdag for 1. klasse

Er jeg faldet til i Kolding? Weekend i København, plus det løse…

 

Det her, en weekend i København, gør mig så glad. Da jeg lavede en spørgerunde på IG, var et af spørgsmålene der gik igen, om jeg er faldet godt til i Kolding. Tak for interessen.

Hollie Nolia er faldet rigtig godt til, og jeg er for det meste også glad for at bo her, men, for der er jo altid et men. Jeg må indrømme at jeg har perioder hvor det er enormt svært, at være så langt fra meget af det jeg holder så meget af i hverdagen, men det kan jo ikke nytte noget, for nu er det jo sådan det er. Derfor betyder de her weekender virkelig også alverden, fordi der er så mange mennesker jeg ikke ser så ofte længere. Der ér bare langt mellem Kolding og København, og selvom jeg tager toget, så er jeg afhængig af at det sidste går hjem kl. 21:00… Så forsvinder min klimavenlighed altså som dug for solen, når det er hvad den offentlige trafik kan tilbyde.

Og hey, jeg har lige fået mig en ny PA her i Kolding. Det tog også kun 1 år at finde. Og i morgen er jeg på plakaten sammen med Frank Hvam, til et arrangement for Business Kolding, hvor den står på talkshow overfor 1000 koldingensere, hedder de (vi?) ikke det? Så det er da heller ikke fordi der ikke sker noget her, og jeg har sandelig også Restart Juice at se til.

Endnu en af de gode ting ved at have samme børne-/voksenweekender er, at det ofte passer med vi kan tage Hollie med over fredag, og med hjem søndag, selvom det er to timer i bil med pisse sur 7 årig, der meget hellere vil tage toget. Onde, onde mor. Da vi flyttede herover fik jeg af fremmede folk smidt i hovedet hvor modbydelig jeg var, fordi jeg påtænkte at byde vores barn togture mellem os forældre (i ledsaget børnevogn naturligvis). Det var helt utænkeligt, at jeg kendte mit selvstændige barn godt nok, til at vide hvor stort et eventyr det ville være for hende for – but guess what! Den tur er et af de store højdepunkter.

 

Reklame/rabat

Fredag var sådan en dag, og da vi havde sat Hollie Nolia af hos far og tjekket ind på Clarion, stod den på champagne og sushi. Det gør den hver fredag hos os, og er den eneste hverdag jeg drikker alkohol. Vi er ved at være igennem sushistederne i Kolding, og har savnet det ypperste af det ypperste indenfor den slags lækkerier. Karma Sushi. To steder der ville få så meget ud af at filme mig spise deres mad, er Karma sushi og Jensens Bøfhus (når jeg får deres trøffelburger). Det er ren foodporn. Godt nok to meget forskellige steder, men jeg er ikke madsnob, jeg elsker bare mad der smager mig.

 

 

Vi tog på Karma Sushi i Nyhavn, hvor vi ikke har været før, men bare turen ned gennem stemningsfyldte Nyhavn fik det til at boble i maven. Vi mødtes med vores gode venner Tonny og Henrik, som altid er en fornøjelse at være i selskab med. Et sjovt funfact er, at jeg mødte Tonny i de gode gamle NASA dage, hvor jeg var fast inventar i det københavnske natteliv, og ofte havde en sladderjournalist i røven for at skrive om mine udskejelser. Dem var der mange af, og Tonny var journalist. Det betød vi rendte ret meget ind i hinanden, og endte med at blive gode venner. På den måde fik han lettest den historie han var sendt i byen efter, og jeg vidste at han ikke skrev noget helt forfærdeligt. Win win. Der er sket meget siden dengang, og Tonny laver noget helt andet i dag, men vi griner stadig som i de gode gamle, og vilde, dage.

 

 

Det bliver altså ikke bedre end det her. Så meget lækkert mad, kaviar, sashimi med trøffel, hummer, virkelig god sushi, og sidst men ikke mindst en bøfmenu bestående af japansk bøf i sprød rissenbei. Det kan være vi skal skære det ned til sushi på Karma hver 2. fredag, og så øllebrød de andre fredage. Det er det værd. De har desuden et udsøgt udvalg af drinks, som frister hver gang.

 

 

De nye Metrostationer er så flotte! Tror da pokker offentlig transport koster så meget. Det kan bedre betale sig at tage bilen rundt i byen, selv med købehavnertakster på parkering. Det må være enormt dyrt at være turist i Danmark. Et smut fra Lufthavnen til Kongens Nytorv og retur, for os begge, blev alligevel næsten halvanden hundrede. Før i tiden fløj jeg mellem København og Aalborg hele tiden, fordi det var billigere end toget. Det er det stadig, med de billetter jeg køber, men nu skal jeg jo til Kolding og ikke Aalborg. Alligevel ret vildt. Hej, hej klima…

 

 

Lørdag stod den på Knæk Cancer, som jeg altid sætter en ære i at være en del af. For hvert år der går, giver det mere og mere mening. Sidste år sad jeg der for min mor og far og havde Troels far i tankerne, der lige var gået bort. I år er det min mormor vi har mistet, og Anne Bech der er ramt. Jeg frygter ærlig talt hvordan det ser ud næste år.

Der er sådan en dejlig stemning i studiet og under optagelserne, men man kan også mærke alvoren og nogle at de historier vi får på telefonerne sådan en aften, sætter et stort aftryk. Vi ser desværre ikke showet, da vi er fuldt optagede imens.

Vi er en blandet flok sådan en aften, men mange af os kender hinanden fra lign. optagelser eller medieevents, og gennem årene kommer man jo til at kende hinanden, uanset hvilken finurlig mediegren man lige sidder på, er politiker, artist eller atlet.

 

Apropros klima, så havde jeg den samme kjole på to dage i træk. Det må da give nogle point, på en eller anden liste.

 

 

Da jeg arbejdede på The Voice som tv- og radiovært, for 100 år siden, var Mikkel også vært der. Det var en sjov tid. Han har altid været sådan en dejlig fyr, og en god vært.

 

 

Jeg tror ikke jeg kender nogen anden, der kan se så godt ud skaldet. Ej, men se hende lige, Superwoman! Hun fortjener om nogen en Supermand ved sin side, intet mindre. Kender i sangen Helium med Sia? Den er så smuk, kom lige til at tænke på den.

 

 

 

Image Map

32 kommentarer

 • Dorthe

  Øh var du faldet til i Kolding???
  Kunne rigtig godt tænke mig du lavede et blogindlæg om hvad det er du helt præcist savner fra Kbh. Udover vennerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Nøj jeg fik noget dejá-vu da jeg læste dit indlæg. For 13år siden fulgte jeg kærligheden til det sønderjyske, flyttede fra skønne Ordrup til en plet langt ude hvor kragerne ikke længere gider vende… det var hårdt, og jeg gjorde ligesom dig, pendlede frem og tilbage til Kbh ligeså snart jeg kunne, både med og uden kæresten. Kæresten var meget forstående. Jeg har flyttet meget i mit liv, og det tog også lang tid at falde til. På landet var jeg jo bare ‘hende københavneren’. Jeg var aldrig mig, en selvstændig person. Det frustrerede mig grænseløst og der blevet fældet mange tårer og råbt en del. Tiden gik, vi fik en søn og der var jeg ikke længere ‘hende københavneren’ men pludselig en nybagt mor, ligesom så mange andre.
  Jeg fandt min sønderjyske identitet i frivilligt arbejde i børnehaven og idag er det i en sportsklub.
  Det ER hårdt at flytte. Vi voksne er ikke så modtagelig for nye mennesker, især ikke i de samfund hvor alle kender alle…
  Jeg kender dig ikke, men kan sagtens følge de følelser du har. Det bliver nemmere med tiden, men man får også nogle grimme sandheder med på vejen. Hvem er ens rigtige venner, selvom der er et par timer imellem. Den var hårdest at sluge..,
  Et hus er et hus, men ‘home is where the heart is’ 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda

  Betale sig at køre rundt i byen inkl. parkering fremfor Metroen??🤔 Off. transport er for dyr, helt sikkert, meen dit eksempel knaser lidt i øret😁
  Tænk på den tid du sparer på at holde i kø og finde parkering.
  Parkering stiger generelt fra 1. januar. El-biler bliver næsten gratis.
  Forstår din glæde ved Kbh. som alene pga. det er landets hovedstad med flest indbyggere(og dermed flere tilbud, mere liv, mere af alting)er svær at undvære, hvid man kan lide byliv. Provins har en anden charme, det afhænger af hvem man er og ens livssituation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Ja, se lige Anne? Aaamen, altså!! Jeg er helt på røven over hvor smuk hun er…❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Mejer

  Jeg kan godt forstå dine pointer!

  For det første; København er fantastisk! Og har så meget at byde på. Bor selv kun en halv time derfra, men tager også bilen i stedet for så meget andet. Offentlig transport er kompliceret! Og DYR! En skam når man egentlig gerne vil støtte op ifht en grønnere jord.

  Tak for din ærlighed generelt. Er vild at du også tør beskrive din datter som en sur 7 årig- har nemlig også selv en sur 7 årig herhjemme😂.
  Det er fedt, at du også tør nævne de ting, som så mange andre pakker væk, fordi alt skal være så pokkers perfekt. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Som skilsmissebarn sad jeg i den togvogn som Hollie tager. Det var SÅ hyggeligt og vi var tit de samme børn som kørte sammen. Meget sjovere end bilen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Godt nok ikke særlig klimavenligt men du kan også køre til Sønderborg og flyve til KBH😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Jeg forstår ikke din bemærkning om metro kontra betaling for parkering i Kbh. Hvorfor har du/I ikke et rejsekort hver? Det er altid billigere end at købe billetter og når du så rejser så meget får du jo også nogle rabatter, som jeg har forstået det og parkering i Kbh er også meget dyrt hører man altid der bliver sagt.jeg håber det giver mere ro på for dig og dine nu hvor du har fået hjælp af en assistent igen. Det tager altid tid at vende sig til en ny tilværelse. Jeg flyttede selv pga af en mand for 30 år siden og ved hvor svært det kan være 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Flyttede selv til Esbjerg i 2003 pga en mand. Når det sidste barn er flyttet hjemmefra flytter jeg hjem. Er aldrig faldet til her og savner at være tæt på mine venner i hverdagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa H

  Jaja…, du ender i Kbh igen og der går max 5 år 🙃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg forstår ikke din udlængsel til KBH. Bevares dine venner er der, men man kan os skabe venner andre steder, og gider dem man havde i forvejen ikke besøge en var de nok ikke venner i forvejen bare bekendte. Jeg syns det er uartigt at sige at der er flere muligheder i kbh, når der næsten findes det samme her blot man gider at søge det. Du får det penslet som om Danmark uden for kbh bare ikke fungere 😔 og det er fair nok det ikke er for dig, men det er det for mange andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Det er nok nemmere at flytte til Kbh end at flytte til en mindre by. 🙃 Efter 16 år har jeg stadig pro her og skriver stadig lister med de ting jeg skal nå i Kbh. Tror jeg bruger Esbjerg 3 gange om året.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Det er jo hvad man gør det til. Syns man bare det er lukket og der intet sker er det jo fordi det er det man vil se. Bevares jeg medgiver at der sker meget i kbh, men så slem er Jylland nu ikke. Jeg er selv tilflytter hertil og som sagt er det hvad man gør det til. Jeg har stadig lange lister over hvad jeg gerne vil se og opleve her.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Vi er måske nogle der savner at gå på cafe og ikke kan vænne os til at butikkerne allerede lukker kl 13… Går verden i stå kl 13 lørdag når vi lige er stået op. 🙃 Gider ikke spille golf og gå på jagt mm.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Jeg har ikke oplevet steder hvor butikkerne lukker kl 13, og der mangler jo ikke caféer i Jylland? Jeg spiller hverken golf eller går på jagt, men kan sagtens få mine weekender fyldt ud med cafe besøg og hygge i byen. Som sagt er det hvad man gør det til

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Hvad F laver folk så efter kl 13?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Det vedkommer ikke mig, men alligevel lægger en blog ofte til en Ping pong mellem afsender og modtager, så derfor:
  Det er som om der er sket en ændring i din blog efter du er flyttet. Måske et bevidst valg, men det virker langt fra som om det er der du lægger dine kræfter. Måske er det naturligt at Instagram og reklameopslag tager mere over, men jeg savner bare personligt flere blogindlæg med mere … ja jeg ved det sgu ikke. Men føles som om du har lukket mere ned omkring deling af din hverdag på bloggen. Min kommentar kommer kun med gode intensioner. No hate ❤️ Hilsen en læser

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Tak for at beskrive det jeg også føler…! Flyttede til trekantsområdet for tre år siden fra Nordsjælland, og det er ikke nemt socialt! At skabe sig et nyt netværk har været meget begrænset. Har prøvet alt, tilmeldt diverse sport og træning i fritiden men det er ikke lykkes endnu.
  Det har været så meget nemmere i Storkøbenhavn. Så jeg lever og ånder for mine weekender i København med veninder, lækker mad, kultur, hygge og rigtig mange tilbud.
  Jeg er ikke bange for at flytte mig og går til alt mulig alene her på fastlandet men der er bare en anden kultur. Især for kvinder. Det er næsten umuligt at mødes efter arbejde til en kop kaffe da alle mulige praktiske ting skal være i orden inden kl 18.
  Mændene derimod kan bare komme senere hjem….nu karikerer jeg det meget sort/Hvidt men føler helt reelt at det er det jeg er oppe imod.
  Når man har voksne børn er der heller ikke en naturlig platform hvor man møder andre.
  Nu på 4. år synes jeg stadig det er svært og nyder mine weekender i Kbh 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Det er vildt så mange (jyder, formoder jeg) der simpelthen tager det personligt, at du er flyttet til Jylland men savner din gamle by 😂 Det er i mine øjne helt naturligt at man godt kan savne det gamle, selvom man har fået noget nyt, som man ikke har lyst til at undvære, og jeg kan ikke forstå hvorfor det bringer folks pis i kog. Som om du skider direkte på Kolding når du siger det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Det virker ikke som om du er faldet godt til i Kolding. Indenfor 5 år er dig og Troels ikke sammen længere tror jeg ikke. Du prioteter dine venner og kbh højere virker det som om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina Leonora

   Lige mine tanker. Ville absolut ikke være sammen med en som jamrer om de gode gamle dage hele tiden. Har boet og arbejdet her i 17 år. Mine forældre er døde. Mine søskender har deres eget liv. Mine venner er temmelig langt væk. Jeg jamrer ikke men nyder det liv jeg har. Selvfølgelig savner jeg det liv jeg havde. Men hvis man bliver ved at hægte sig i det så går man glip af sin fremtid. Lev i nuet. I morgen kan det være forbi 💞

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Sikken dog en underlig og sårende kommentar at komme med!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Jamen for pokker, du er da jyde oven i købet nordjyde, født og opvokset i Nordjylland, du er jo ikke københavner, det lyder som skaberi. P.s. hvad sker der med dit ansigt, det er da fuldstændig opsvulmet, synd og skam, alexandra nr. 2. Go dag. 😊😼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  En af plastik kongerne kaldte alexandras ansigt “en oppustet badebold” jeg kan kun give ham ret. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger

  De jyder føler sig altid så ramt af at man elsker Kbh 😂 Jeg har familie i Jylland og de holder sig aldrig tilbage når de skal kritisere en kbh???? Er selv ærke Kbh K men flyttet på landet og jeg elsker at fortæller om alt det fede ved Kbh Og bruger byen alt det jeg kan💪 Hvorfor begynde at spekulere over om mascha stadig er sammen med kæreste😳 ? Vildt underligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Tag det helt roligt og hold tonen damer! Mascha skriver jo bare som hun føler det, det er der vel ikke noget i vejen for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Opsvulmet ansigt????
  Hvor i alverden ser du det henne – syntes kun Mascha er smuk som altid.
  Tænker altså, at det er en underlig ond verden, vi lever i. Hvem har dog behov for, at skrive sådan noget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

   Helt enig! Det er blevet en rigtig kedelig del af de sociale medier, bare at svine til og lade sin personlige frustration gå ud over dem som er offentlige. Jeg undrer mig virkelig over, hvad man får ud af det?!
   Der er flere og flere kendte som siger STOP (Sarah Louise – Umut Sakarya) og jeg tænker da også at det måske er svaret på hvorfor Masche ikke deler så meget personligt mere og heller ikke så tit. Det er helt forståeligt!! For hvem gider at der bliver snaget negativt i ens privatliv ….?!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jo

  Jeg forstår så godt dit savn til “din” tidligere by. Jeg ville personlig selv blive rigtig trist, hvis jeg skulle flytte fra provinsen til Kbh. Kbh fejler skam ingenting, og synes det er hyggeligt at komme derover i ny og næ, men intet slår Århus – hvis man spørger mig 😉. Jeg ser ikke dit indlæg som en kritik af Kolding el Jylland for den sags skyld. Jeg har ikke lyst til at bo i Kbh og ville ærligt talt hade det, men det er jo ingen kritik af Kbh, bare sådan jeg føler det. Så High five for at du deler dine tanker…..og High five for at du gør det velvidende at nogle vil modtage det lunkent.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv Stampe Guldberg

  Du er så sød og Dejlig og klog og hjertevarm mascha ❤️ Tak for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhhh altså
  Det er ikke nemt at gøre alle tilfredse hva Mascha?
  Heldigvis skal du jo også bare selv være tilfreds
  Dit liv, dine valg, din mavefornemmelse og dit hjerte ❤️

  Først vil jeg sige tak for i onsdags og dit indlæg ved arrangementet i Buisness Kolding – hvor er du bare skøn, ikke kun at se på, men bestemt også at høre på. Du er så jordnær og samtidig branddygtig og professionel, med et skønt glimt i øjet 🙂

  Nu til dit blogindlæg her

  Altså….
  Nogle gange (tit) tænker jeg, at man simpelthen burde have et internet-kørekort inden man må begå sig på nettet 😆
  Vi har ytringsfrihed – bevares – men hold nu op hvor får man lange (læs længere) patter af at høre på folk 😳

  Alting er ikke rosenrødt
  Hverken i virkeligheden eller på nettet – selvom nogen gerne vil udstille det sådan, og hvor er det dog bare det jeg elsker ved at følge dig Mascha, at du netop ikke kun viser et glansbillede, men også de svære dage, endnu svære valg og savn.
  Fordi du savner Kbh er jo ikke det samme som du ikke er glad i Kolding og ikke er tilfreds med dit liv og dit valg om at flytte efter kærligheden ❤️
  Selvfølgelig må man savne og selvfølgelig må man ønske at tingene var anderledes – at det hele kunne være samlet på ét sted, både venner, familie, kæreste, bonusbørn osv osv
  Og nej man kan jo ikke bare finde en ny familie, nye venner eller ny kæreste..Man finder den løsning der giver mest mening for en og hvor savnet trods alt er mindst, hvilket jo netop var grunden til du flyttede fordi savnet til Troels var for stort.
  Og hvem kan spå om fremtiden?
  Ingen heldigvis
  Og ja måske er I sammen om fem år måske ikke
  Måske sker der ting, der gør I kan rykke teltpælene op på et tidspunkt og flytte til København
  Børn bliver jo større
  Ting forandrer sig

  Jeg håber du nyder nuet Mascha og alt det du har ❤️ Både i Kolding, i Nordjylland og København
  Savn er ikke en skam – tværtimod

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Don't try this at home! Børnefødselsdag for 1. klasse