Boliginspiration til væggene...

Anbefaling: Serier og film, det ser jeg lige nu…

 

Lige for tiden føler jeg at jeg lever i to forskellige verdener. Kender du det, når du ser en serie som du følger meget med i, at du tænker på den i løbet af dagen og ligefrem drømmer om det der sker. Sådan har jeg det for tiden med en af de serier vi følger med i, og så har jeg set nogle gode film som jeg lige vil anbefale. Here you go…

 

1 – Vi er ved sæson 3 af Peaky Blinders, og jeg husker ikke hvornår jeg sidst har levet mig så meget ind i en serie – hold nu kæft den er god!! Jeg triller rundt og holder mig for øjnene, råber, griner og græder, og nåhh ja… Så er der Tommy, som I kan se på billedet her. Thomas Shelby aka Tommy med irsk accent, isblå øjne og høje kindben. Han er gangster og leder af Peaky Blinders, så der er blod og vold, men også en romantisk og besværlig kærlighedshistorie i serien der foregår omkring 1920’erne, mellem 1. og 2. verdenskrig. Se to afsnit og du er solgt, om ikke andet så i hovedpersonen. Perfekt sat sammen med blod og vold til mændene og Tommy til damerne – god parserie.

 

 

2 – BH 90210, den nye udgave! Jeg ved godt den er blevet høvlet ned, men vi knuselsker den. Det er ikke som den gamle serie, det er noget helt andet. Her følger vi skuespillerne i “virkeligheden”, og ser hvor de er i deres liv og prøver at samle holdet til en ny sæson. Jeg synes det er sjovt fordi der er relativt meget selvironi med, især omkring Tori Spelling, og de får noget af deres rigtige liv og historie med ind i serien. Vi har nu set alle afsnit og håber på en sæson mere. Ret skal være ret, det var Troels der startede på den og fik mig overtalt til at se den, og jeg er altså pjattet med det.

 

 

3 – Først for nyligt så vi filmen Green Book, med Viggo Mortensen og Mahershala Ali, som er baseret på en sand historie om udsmideren “Tony Lipp”, der bliver hyret til at køre den sorte pianist Dr. Don Shirley  rundt på tourné. Filmen foregår i starten af 60’erne hvor der stadig var store forskelle på sorte og hvide i sydstaterne, og derfor havde pianisten brug for en muskelmand til at passe på ham undervejs. Filmen er sød, rørende og sjov, og skulle jeg anbefale en film man ikke nåede at se i biografen, så skal det være denne her.

 

 

4 – En mere alvorlig, men også livsbekræftende og sjov, er dokumentaren Krigsfotografen. Filmen handler om fotografen Jan Grarup, og vi følger ham når han er ude i ekstreme krigszoner hvor han løber mellem kugler og døde mennesker i gaderne, og til dagligdagens kærlige skænderier med børnene hjemme i Danmark. Det er nogle vilde kontraster, og midt i det hele dør hans ekskone og mor til børnene af kræft, og pludselig er han ankeret i familien, hvilket giver en del overvejelser at tage ud og jagte det perfekte billede. Det er virkelig stærke optagelser, men også enormt livsbekræftende at blive mindet om hvilket smørhul vi befinder os i her i Danmark, og at du aldrig ved hvilken dag personen på tilfældigt møder på gaden har haft, eller været igennem. Han er fandme sej, helt vildt!

 

 

 

Image Map

Næste indlæg

Boliginspiration til væggene...