Min 40 års familiefødselsdag

Paris guidet tour ala Mascha

 

Velkommen til en lille guidet tour around Paris. Jeg (heldigvis vi) har det sådan, at det kun er nødvendigt at se de vigtigste ting indefra, så som Moulin Rouge, Chanel og spisesteder med trøffel og champagne, resten kigger vi på udefra. Det fungerer bare så fint for os. Den eneste seværdighed som sådan vi besøgte var Triumfbuen, fordi Troels gerne vil se hvor de cykler rundt i Tour de France. Køen var ikke særlig lang og vi smuttede direkte til tops for at kigge ud over Champs Elysées og for at se Eiffeltårnet og hele byen oppefra. Smukt! Arkitekturen, charmen og stemningen i Paris er helt fantastisk, jeg er vild med alle krummelurerne og detaljerne, den er absolut et besøg værd, og så får man også lige visualiseret hvordan byen og områderne hænger sammen.

 

 

Dillertjavs…

 

 

Champs Elysées set fra Triumfbuen.

 

 

Notre Dame er under renovering efter den store brand, så den kunne vi naturligvis ikke besøge.

 

 

Louvre er imponerende og kæmpe, kæmpe stort. Jeg har tidligere set Mona Lisa og havde ikke behov for at stå i kø til at se maleriet igen, vi ved jo godt hvordan hun ser ud. Vejret var skønt, så vi nød det i stedet.

 

 

Really??

 

 

Der ligger de skønneste caféer overalt, og lige sådan en her synes jeg er helt fantastisk at sidde på. Så autentisk og hyggelig. Det var vi gode til at bruge tid på.

 

 

Vild adresse alligevel! Vi tog ikke op i Eiffeltårnet, det gad vi ganske enkelt ikke bruge tid på da køen var enorm lang. Hvis man VIL derop og ikke på forhånd har købt billet, er det en god idé at gøre det sent om aftenen ved 22-23 tiden hvor køen er markant kortere, og så ser man også lyset fra hele byen. Hvis du vil derop i dagtimerne er det bedst at booke billetter hjemmefra så du ikke behøver stå i den lange kø, der var udsolgt da vi prøvede at booke billetter dagene inden, så gør det hjemmefra det sparer en del tid.

Jeg har været der tidligere og synes det er pænere at kigge på end kigge ud fra, så det lod vi være med.

 

 

Arrrr… Det passer jo ikke helt at vi ikke har været på et museum. Christiane Schamburg-Müller anbefalede os at spise frokost på caféen Brandly, som ligge inde/oppe på et museum. Well, den er så lige lukket, så vi fandt en anden ved siden af i stedet. Det er nu ikke fordi jeg vil anbefale den, så det lader jeg lige være med, men der var sådan en dejlig ro lige der, at vi faktisk begge faldt i søvn i et par liggestole i deres “have”. Vi har det med at falde i søvn de underligste steder, det gjorde vi også flere steder da vi var på Bahamas. Det må være nattesøvnen der driller os lidt…

 

 

Du har jo ikke bygningen med Mascha…

 

 

Still not! Spiret for pokker, kom nu….!

 

 

Tá-daaaaaa!!

 

 

Okay her, Montmartre. 

 

 

Et område jeg vil anbefale at besøge, som et must hvis man er til hyggelige gader, caféer og god shopping er  Le Marais. Vi var der om søndagen inden vi skulle hjem, og her får man lissom det hele på en gang, uden at skulle langt omkring. Enormt hyggeligt område.

Vi kom ret meget rundt på løbehjul, som er let, hurtig og praktisk. Man skal bare bruge 2 min på at hente app’en når man står foran et løbehjul, så giver det hele sig selv. Det er hurtigere og billigere end taxa, men man skal naturligvis have respekt for det og køre pænt. Og nej, vi havde ikke lige en cykelhjelm med i kufferten. Vi ender i helvede, I know.

 

 

Området hvor vi boede er et rigtigt kunstnerkvarter med Moulin Rouge lige om hjørnet. Det er lidt flippet og sjovt, en fed stemning, og der er også letlevende damer i krogene om aftenen. En af de skønneste, skønneste restauranter ligger lige her, men den viser jeg i et seperat indlæg, det fortjener det.

Sættet her købte jeg på udsalg i IRO på turen til Le Marais og skiftede med det samme. Det gør jeg ofte når jeg køber nyt tøj, derfor jeg let kan have skiftet outfit undervejs, og altså ikke nødvendigvis en ny dag.

 

Image Map

Næste indlæg

Min 40 års familiefødselsdag