Kan en blogger godt få skriveblokade?

Min bryllupsgave, hvis jeg var blevet gift…

 

For nyligt var jeg hjemme og besøge min mormor og morfar i Nordjylland, som jeg heldigvis har lettere ved at besøge nu hvor vi er flyttet til Kolding, og jeg elsker at komme forbi med en kage eller lige for at sige hej. Min mormor og morfar har altid været en meget stor del af mit liv, og så dem nærmest på daglig basis som barn.

Da vi sidder og hygger midt i kaffen, siger de at de forresten har noget til mig og kommer med en konvolut med mit navn på, med en skrift som kun ens bedsteforældre efterhånden kan skrive og læse. Min mormor og morfar er henholdsvis 84 og 85 år, og fra en tid hvor man sparede op i lang tid, lagde til side og ønskede sig en enkelt gaffel eller ske i gave til fødselsdag og jul, nærmest hele livet igennem. Ikke at man ikke gør den slags nu, men det var bare en helt anden tid med andre og færre muligheder. Derfor ved jeg også at indholdet i konvolutten ikke en noget der lige er puttet deri, de har sikkert gemt sig i mange år, hvis jeg kender dem ret. Én til hvert barnebarn, og ganske rigtigt.

Konvolutten gemte på 2.500 kr. i de gode gamle, og kæmpe store, sedler fra dengang jeg var lille. Den med egernet, kan I huske den? Håber de duer endnu! Det var dengang man kunne gøre ting som at lade en lille pige (mig) rende en tur fra den lokale købmand over i banken med dagens omsætning, for så at få 10 stk. 10 øres slik som betaling, når jeg kom retur med kvitteringen. Det tror jeg ikke man gør mere, og man kan ikke engang få 10 stk. slik for en 10’er nu om dage. Det er med andre ord længe, læææænge siden de penge kom i en konvolut, og lige så længe er de blevet gemt til en helt særlig begivenhed. Mit bryllup.

Man må give dem at de har tålmodighed, først her i 2019 lige inden jeg blev 40 år, måtte de kaste håndklædet i ringen – jeg er jo ikke blevet gift (og det fornemmer jeg også man har givet lidt op på nu?!?). De gav mig derfor hvad der var tiltænkt der skulle bruges på en bryllupsgave. Så kunne jeg selv købe noget for dem, og det skal man jo ikke sige to gange.

Da vi var i Paris besluttede jeg mig for at købe et smykke for pengene (+ nogle fødselsdagspenge fra dem), som jeg altid vil have som minde var derfra, og fra dem. Jeg købte et par fine øreringe i Chanel som jeg kan bruge til alt og som jeg nu ved var tiltænkt en bryllupsgave, og hvad kan man ønske sig mere end perler og Chanel? Jeg elsker dem…

 

 

Image Map

24 kommentarer

 • Maria-Isabella

  Hold nu fast hvor er det sødt! Og jeg elsker virkelig at de bare har haft den liggende og ventet så længe!😄
  Og så betyder øreringene bare så meget mere. At selvom du selv har valgt dem, så er de fra dem af. Ih, blev i så godt humør af at læse det indlæg ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Ej hvor jeg elsker det – jeg bliver helt rørt over den tanke som de har lagt i den gave

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Det er små smukt – både tanke og handling. De smukke øreringe kan du jo så passende tage på til dit bryllup – når den dag engang kommer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heila

   Præcis min tanke. Og lad så dan dag komme lidt snart!! Så din mormor og morfar også kan kan få glæde af den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Sikke en sød og dejlig historie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Smuk smuk tanke❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Sedlerne dur stadig ✔️ (Læst på Nationalbankens hjemmeside)
  Men skal Troels ikke bare fri 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nete

  Sikke en sød og romantisk tanke også selvom du måske ikke lige står og skal giftes. Hyggeligt at de har ønsket det for dig. Og at investere pengene samt fødselsdagsgave pengene i lækre fine øreringe som du kan bruge til specielle lejligheder (måske dit bryllup, hvem ved) dét var da en rigtig god idé og så vil du sende dem en tanke hver gang du tager dem frem. Gamle sedler kan stadig bruges, de skal blot ombyttes i en bank til nuværende sedler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laila Rasmussen

  Det er en fantastisk dejlig og rørende historie.
  Jeg er sikker på… at disse smukke øreringe fra Chanel vil passe perfekt til dagen, hvor du skal giftes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Grethe

  Sweetheart den lille sæbedispenser i jeres fineste køkken, hvor har I købt den?😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Mascha
  Mit firma har skrevet en henvendelse til dig både på din Yahoo mail og på din gmail (den der står under annoncering), men vi har ikke hørt noget… Er der et andet sted vi skal henvende os?
  Venlig hilsen Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Rasmussen

  Hvor er de søde. ❤Bliver helt rørt..kan lige se dem for mig…og kuverten blev sikkert overrakt med et glimt i øjet 😉 smuk tanke, vekslet til smukke øreringe ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ulla

  Hvor har du nogle søde morforældre. Jeg var selv så heldig at have, “jordens bedste mormor & morfar” – men ser, at der er flere om buddet, og det er kun dejligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Margit Juhl

  De er vel nok smukke, og kan da sagtens gå til en brudekjole, hvis det skulle være ❤️😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Brug dem til dit bryllup !!! Sikke en fantastisk historie ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita Novo

  Hvor er de flotte og sikke nogen dejlige bedsteforældre du har der ???? et bryllup er vel ikke for sent endnu 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Du har de skønneste bedsteforældre man kan ønske sig Mascha ❤️ Og derfor har

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Du har de skønneste bedsteforældre man kan ønske sig Mascha ❤️ Og derfor har HN den skønne mormor hun har ❤️ Knus Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise René

  Haha, en sød og ret så sjov historie. Jeg nåede lige at tænke “så tog hun sgu r**** på os alligevel, og er blevet gift i/efter Paris” / “ind-flyt-ter-fest”.
  Sikke nogle skønne bedsteforældre du har!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Margit

  Hvor smukt er det li ❤ nogle flotte øreringe som du nok kan bruge til dit bryllup 🥂🌹

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Ej jeg har ledt længe efter sådan en gammel 1.000kr seddel. Jeg vil meget meget gerne veksle den om 🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Bror Kornath

  Ååårrhh altså ❤️❤️❤️❤️
  Det er dog de skønneste bedsteforældre. De kærligste hilsner, en trofast følger, der først blev gift 9 mdr. efter min 40-års fødselsdag 😉😉😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsebeth Thomsen

  Nåh, hvor er det sødt af dine bedsteforældre. Jeg fik helt tårer i øjnene.
  Iøvrigt kan jeg ikke lide øreringene. Men er du glad, så er alt ok.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan en blogger godt få skriveblokade?