Sommer og møg travl ferie

Gi’ lige mor her en kleenex…!

 

Der er en blanding af feriemode og fuldstændig kaos i huset lige nu. Hollie Nolia holder naturligvis ferie, og efter en uge hvor hun har været hos både far og mormor, er hun meget glad for at være i en radius af max en meters afstand af mig, konstant. Hun er pokkers misundelig over jeg snart har fødselsdag, så den anden aften da hun skulle sove talte vi om fødselsdage, og hvordan hendes 7 års fødselsdag skal være, og der blev jeg klar over at den allerede er mere planlagt end min.

Hele klassen skal hver fald med hjem, for ellers får drengene jo ikke noget kage. Så det bliver altså en fest med 24 børn, og Troels kan godt tage fri den dag for han har fået tildelt flere opgaver i den forbindelse. Hun kan sætte folk i sving den dame, det ved man jo ikke hvor kommer fra. Og lige som jeg troede at hans vigtigste opgave var at lave en stor skattejagt ude i haven, blev jeg meget meget klogere. Forventningen fra Hollie Nolias side er, at når børnene skal se hendes værelse og hun åbner døren (jeg tror hun føler det hele er i lidt større dimensioner end virkeligheden, og måske foregår det her også i slowmotion), så sidder Troels på hug i det højre hjørne af værelset og affyrer en konfettikanon i det øjeblik døren bliver åbnet, og alle råber højt i kor “Tillykke med fødselsdagen Holliiiiiiieeeee”, og som hun siger “jeg ved godt det sviner mor, men så støvsuger vi bare bagefter”. Når hun siger “vi”, så tror jeg også hun mener det er Troels tjans. På den måde er der ret mange forestillinger og planer omkring hendes 7 års fødselsdag, for slet ikke at nævne den pony hun mener hun bør få i gave.

Men hvis vi gør som vi plejer, så plejer omdrejningspunktet at være et tema med den vildeste kage og balloner, og det kan vi jo selvfølgelig ikke ændre på nu. Kagens tema er som regel noget af det hun har været mest begejstret for, og fascineret af i løbet af året – noget yndlings. Det har været Dr. Mcstuffin, Elsa fra Frost og i den duer, så da vi kom til kagen var jeg ret spændt på hvad der i år får æren af at pryde toppen af kagen, og i det øjeblik hun med store glimtende øjne slår ud med begge arme ala tá-daaaaaa og siger “familiekage, en kage med alle os på, vores familie mor”, der ved jeg bare at Troels kommer til at sidde på hug i det hjørne og fyre den konfettikanon af, og jeg skal hvert fald nok både råbe højt tillykke og støvsuge bagefter. En familiekage, fordi hun er så glad for vi har fået en familie. Hun elsker det, og hun elsker at omtale de andre (også Benjamin der bor hos far) som søskende, og hun gør det med stolthed. Kan I lige forestille jer hvor glad jeg blev, helt ned i maven, da hun sagde det? Så kan det godt være at turene til København er lange for mig, men det gør ikke så meget.

Held og lykke til vedkomne der skal lave alle os, og Ginger, i minifigurer, for hun har sågar planlagt hvilke øreringe hun skal have på, på kreationen. Jeg tror ikke jeg tager fejl, hvis jeg fornemmer at forventningerne er lidt ovre i Madame Tussauds.

Nu vil jeg klargøre lidt mere til min egen fødselsdag, da der kommer veninder forbi i weekenden, og kan da godt mærke at sådan et konfettikanon kan sætte griller i hovedet på én, men det kan oprydningen bestemt ikke!

 

Image Map

Næste indlæg

Sommer og møg travl ferie