Status over boligen, rum for rum. Vi får travlt...

Mini me, Hollie Nolia er startet til ridning…

 

Nå, men så har vi balladen. Hollie Nolias far har altid svoret at hun ikke skulle op på en hest, da det er en vanvittig dyr sport. Jeg har altid svoret at hun ikke skulle på et motoriseret køretøj, da det er alt for farligt. Pigen har nu egen professionel specialbygget go-kart, 2-hjulet crossmaskine og 4-hjulet ATV’er, som hun uden besvær har drønet rundt på siden hun kunne gå… Så hun er lige startet til ridning.

Ud af det mix kom i øvrigt denne kommentar fra Hollie Nolia, da hun overværede Emilies ridehold: “Se mor, Emilie ligger nr. 4 nu!”.

Hollie ser virkelig et lys i Emilie, og omtaler hende hele tiden som hendes storesøster. Hun er så stolt over hun har hende, og drengene også naturligvis, men hun vil bare så gerne alt hvad Emilie gør, og ELSKER når hun bruger tid med hende. Så, Emilie startede til ridning, og ugen efter startede Hollie Nolia.

Det var ikke noget jeg gav hende lov til med det samme, da hun i forvejen går til musik og dans, og fordi den slags jo koster penge. Der var en del snak frem og tilbage, og hun har nu nogle små pligter for at lære at man ikke bare kan få ja til alt, uden overvejelser. Hun er hvert fald ikke i tvivl om, at både undervisning og udstyr er noget mor betaler, af penge der er arbejdet for. Det betyder meget for mig hun ved den slags, når hun er så priviligeret som hun er. Jeg går måske også lidt for meget op i det, aner jeg, når jeg ser Troels’ ansigtstræk under sådan en mor/datter samtale.

Hun kan nu ikke tale om andet, og tæller dage til næste gang hun skal afsted. Efter første ridetime, for få dage siden, vågnede hun kl. 4 om morgenen fordi hun ikke kunne sove mere af ren spænding, og jeg blev gjort bekendt med, at det var fuldstændig modbydeligt for hende, ikke at have noget rideudstyr. Faktisk ville hun sidde ulykkelig og grædende på hendes værelse, med lukket dør, indtil vi kunne købe noget.

Hun har med andre ord fuld udstyrspakke nu.

Jeg er selv vokset op med heste og ridning. Min fars familie er hestefolk, og jeg havde selv et par ponyer som barn, gik til ridning og stævner. Jeg vandt aldrig noget, men heldigvis kunne man købe de fine rosetter og premier i hestebutikken, og det var jo bedre end ingen premier. Og på den måde har jeg købt mig til stort set alt siden, jeg ikke selv kan finde ud af – det vil jeg sket ikke vide hvad betyder rent psykologisk. Og hvis jeg skal være sådan helt ærlig, så betød udstyret nok i virkeligheden mere for mig, end selve hesten og ridning gjorde. Det var nok de gener der sad på værelset og virkelig havde brug for rideudstyr, den anden dag.

 

 

Nu er det jo ved at være nogle år siden jeg selv var opdateret på ridemoden, og det nødvendige deromkring, men siden har jeg fået rigtig mange gode forbindelser. En af dem er danmarks bedste og mest prisvindende ryttere, der nu er bosat i Dubai, den seje Tina Lund. Derfor var hun naturligvis den første jeg skrev til, da Hollie pressede på med udstyr, for meget er jo sket siden dengang.

Reklame: Tina sendte os til Odense i butikken Horze, for at finde det rette udstyr. Behøver jeg fortælle at hun styrtede mod en similibesat stævnejakke og ridehjelm, da hun trådte ind i butikken. Århhh hvor kan jeg huske hvordan det var at gå rundt sådan et sted, og bare kunne mærke i maven hvor dejligt det ville være at have alle de ting. Det hele kom op i mig igen, men denne gang kunne jeg selv købe lige det jeg ville have, ikke til mig selv, men til en der er meget vigtigere. Det skal nok komme til at stikke af det her! Jeg var først på udkig efter noget brugt på nettet, men det er lidt svært at finde noget i små størrelser, især når det helst skal være identisk med Emilies nye sæt, så vi købte nyt.

HN: Mor, hvor fantastisk ville det bare være hvis Emilie og jeg havde helt ens tøj, så vi bare lignede hinanden. Men bare rolig, du kan se forskel på farven på hesten, når vi rider.

Og det er jo rigtigt, det kan jeg da ♥

 

Når man hopper af glæde…

 

Og så kiggede hun sådan her på mig, og så var det at vi læssede bilen, med alt det jeg i virkeligheden ville ønske var til mig selv, af forskellige outfits. Vi har for pokker endda strigler til ponyen på rideskolen. Og ja, de er pinke, og ja, der er glimmer på.

 

 

Safety first!

 

 

“Så mangler vi bare en hest mor”…

 

 

Image Map

25 kommentarer

 • Bolette

  Jeg har selv to heste. Har haft dem hele mit liv. Verdens bedste sport. Kan være farligt, så godt at hun har en sikkerhedsvest på. Har selv været en tur forbi skadestuen nogle gange. Men heste er bare fantastiske. Er i stalden ved dem flere gange dagligt selvom jeg har langt at køre. Kan godt forstå at Tina anbefaler dig at handle i Horze. De er jo hendes sponsor og har været det i mange år. Også selvom hun er flyttet til Dubai 😊🐎

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hehe hvor er hun da bare sød:):)!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Saaby

  Elsker alt ved dette indlæg ❤️🐴

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Fantastisk indlæg bliver helt glad indeni ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Åh, det minder mig om da jeg selv var hestepige og skulle starte op med alt 😍 ren nostalgi!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvor er det bare dejligt at læse og se din glade pige. Min lille pige på 5 startede sidste år da hun var 4. At se hvor meget de vokser, bliver tryg ved og kan styre sådan et stort dyr er fantastisk. Vi har været så heldige at have en farmor som har kunne finde alt udstyret brugt og til billige penge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Super fint udstyr hun har fået, vi bruger også mange penge i Horze……🐴❤️😄. Hvis hun virkelig bliver bidt af det, og på et tidspunkt skal have nye ridebukser, så kan jeg anbefale Kingsland Kemmie, de ligner løbetights og er vildt behagelige at have på. Min datter elsker dem.
  Ligeledes er Back On Track ridehjelmene de sikreste på markedet. Har vundet flere “bedst i test”. Min datter fik ovenstående hjelm, da hun begyndte at springe, så fik moderen lidt mere ro i sindet😉😊.
  Ellers velkommen til verdens dyreste sport – sådan føles det i hvert fald til tider😂💸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hvor er hun fin😍 Du skulle prøve og kigge udstyr på den lille rytter.. De har bare det sødeste udstyr og også en masse søde heste ting, som Hollie helt sikkert vil blive vild med☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Børge Halvorsen

  Er det virkelig nødvendigt nu om dage, at iføre sig skudsikker vest, bare fordi man skal ud at ride? [;-)]

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Lise

   Ja selvfølgelig skal den vest på. Den beskytter ryggen, for falder man forkert kan man risikere at brække ryggen. Og så et det vist slut med ridning.
   HN du ser godt ud i dit fine tøj. Held og lykke. 🐎🐎

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Børge Halvorsen

   Ja, det kunne jeg godt se, da jeg fik tænkt lidt nærmere over det.
   Men nu var min kommentar også mest af alt et forsøg på at være morsom. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Leonora

  Første gang min 4årige pige sad på en hest imens vi var på ferie i Jylland. Det var ved Albertinelund camping. Der har en familie heste i alle str. Min datter var glad og stolt at hun kunne sidde på en kæmpe fest. Desværre har jeg ik råd til hun kan gå til ridning. Ikke med min løn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Leonora

  Jeg kan anbefale du lærer den danske historie. Der har vidst været mange fra udlandet som byggede Dette land op. Dem spytter du direkte i ansigtet med dine udtalelser i diverse blade. Håber da sandelig at din gartner og rengørings hjælp er pære danske så du ikke bliver smittet med de udenlandske baciller. Måske skulle holde op med at rejse det ik sikkert andre bryder sig om snobber fra DK.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ulla

   Fatter intet af dette indlæg. – Kære Mascha, somme tider må det være lidt anstrengende at være dig. Kærlig hilsen Ulla

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • ulla

   Til Karina Leonora. Ja, fint at kende til dansk historie, og historie i det hele taget. Ligeledes, er det også fint, når man gør sig ulejlighed med at skrive og udtrykke sig på dansk. – “Vidst” her skal du skrive “vist”. Desuden er den sidste sætning ret hjælpeløs. Sådan set er disse fejl ret ligegyldige, men det er din fordømmelse ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • ulla

   Hollie Nolia stråler. Så fin hun er i sit nye udstyr, og oveni bærer hun de smukke ørestikkere. Jeg kan næsten ikke kende hende 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Surt opstød fra det røde Danmark 🤔

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  OMG…. verdens sejeste mor ❤️ Hvilken lille hestepige, har ikke haft den drøm. Kan skisme godt forstå, du har nydt at opfylde den. Jeg er på hold med Troels, når det kommer til den økonomiske alvorssnak 😉 Det skal hun nok få lært. I min optik lærer man også noget vigtigt, når man oplever, at ens drømme kan gå i opfyldelse….alting behøver ikke blive lært på den hårde måde❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monja

  Jeg bliver helt trist af, af læse det oplæg. Min datter går også til ridning og elsker det. Vi har ikke råd til de dyre mærker og der er visse rideskoler i byen, vi ikke kan nærme os, fordi det hele drejer sig om, hvilke mærke af udstyr man har på. Det er helt forskruet, at helt små børn skal gå op i sådan noget.
  Det er vildt sødt, at du går op i din datters interessser, men at du støtter op omkring snobberiet i den rideverden, er da ikke at lærer sin datter de rette værdier. Fokus på hesten og ikke matchende udtryk, burde være det der tæller. Det kan godt være, at du gør der for din egen skyld lige nu, men om 2 sekunder så begynder din datter at se, at visse børn ikke er lige så priviligerede som hende og bare ik er gode nok i hendes selskab, blot fordi tøjet ikke har det rette mærke.
  Øv!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Jeg får helt lyst til at svare på denne kommentar, på trods af jeg aldrig kommentere. Og har heller ikke på sinde at starte en diskussion men syntes jeg skylder denne dejlige sport at komme med min holdning.
   Og det gør jeg kun da jeg både selv er indenfor hesteverden i form af egen hest, men også som branche menneske da jeg arbejder med hesteudstyr til dagligt. Jeg syntes ikke helt din kommentar viser et retvisende billede af rideverdenen.
   Nu er Horze altså ikke et af de omtale snobberi mærker du nævner. Det er et af de billigere “discount” mærker.
   Og Mascha har taget det rette valg ved at købe alt sikkerhedsudstyr fra nyt, for at sikre hendes datter bedst muligt.
   Ja hesteverdenen kan være en snobbet affære at være i, men det har den altid været. Men det er jo altså heller ikke værre end man gør det til. Nogle steder er der plads til alle, og andre steder er der ikke, og dette er desværre en af tingene man er nød til at acceptere inden for denne sport.
   Jeg er helt sikker på at Maschas lille datter godt er klar over at alle ikke har samme mulighed, men det skriver hun jo også så fint at hun har fået nogle pligter som hendes datter skal gøre for at forstå at der skal arbejdes for tingene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monja

   Helt enig i at sikkerhedsudstyret skal købes fra nyt. Måske er jeg kommet skævt ind i den rideverden og at det er som du skriver. Det håber jeg 🙂
   Jeg skrev det på ingen måde for at være ond. Beklager at det fremstod på den måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Tror ihvertfald du skal prøve at give den et nyt forsøg, og gå ind med åbne tanker.
   Har slet ikke opfattet din kommentar som ond, havde bare lyst til at vise både dig og andre der læser med at det ikke behøver være en træls sport.
   Go dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Kære Monja.

   Der er jo “snobberi” alle steder. Nogle er måske snobbede, mens andre måske blot er forskellige fra dig – vi glædes over forskellige ting, og prioriterer forskelligt. Nuancerne er vigtige her.

   Glæd du dig på Hollies vegne over, at hun er privilegeret og får nogle dejlige oplevelser. Det er måske nogle andre oplevelser end du selv kan give din datter, ligesom det er nogle andre end vi andre kan give til vores, men det bliver de jo ikke mindre dejlige af. 🙂

   Og såfremt i direkte skulle blive udstødt på en rideskole for ikke, at være iklædt det rette mærketøj, så håber jeg ved gud, at i kan være ligeglade og grine lidt af det – de må da næppe være nogle man har lyst til, at omgås alligevel.

   Der forsøges netop, at læres gode værdier, og om værdien af penge. Håber du lærer din datter, at være glad på andres vegne, og at ikke alle har- og kan få de samme ting – det er jeg sikker på, at hun ikke bliver mindre glad for at gå til ridning af. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  Hvis I mangler udstyr en anden gang, så kan jeg kun anbefale Høøks, som også ligger i Kolding. Har købt meget derfra. Dog kun online, da jeg ikke bor i nærheden af Kolding desværre. Men det er nok godt for pengepungen 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hvor er hun sød, og en sand lille equipage. 🙂

  Bliver helt varm i hjertet over, at læse dit indlæg. Jeg har selv redet i mange år som barn, og haft egen hest. Det er nogle af de minder jeg holder allermest af at tænke på. Min mor bakkede også op, og sikke noget dejlige stunder vi har haft med det. (besvares også det modsatte – jeg var æk’ så meget for at muge ud, og mente til min mors store morskab, at det var direkte børnemishandling, at hun ikke gjorde det, for det gjorde nogle af de andre mødre altså, basta!)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status over boligen, rum for rum. Vi får travlt...