Appelsinhud og Cellulite? Anti-Cellulite Bootcamp, for smukke sommerben...

En dag som Legehelt…

 

Jeg var heldig den anden dag, rigtig rigtig heldig! Hvor ofte får man måske lov til at være helt? En vaske ægte Legehelt?! Det gjorde jeg, og det var så fedt.

Jeg tog ud på OUH, H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, hvor syge børn er indlagt. De havde glædet sig til Legehelteløbet, hvor de måtte løbe på gangene i farverige kapper, sammen med de seje Legehelte der fik dem til at bevæge sig på mange sjove måder. Nogle havde kræfter til at give den fuld gas, andre kunne være lidt med og nogle tog pauser. Men vigtigst af alt, så var de ude af sengen, de var sociale, glade og fik rørt sig. Måske et øjeblik, glemte de også de var syge.

Jeg fik en rundvisning på afdelingerne, og jeg må sige at jeg er enormt positivt overrasket. Det ligner jo næsten en SFO, med skøn børnevenlig indretning og masser af underholdende tilbud og muligheder for børnene. Der er sågar skole og ungeklub, da der jo er børn i alle aldre. Der er ingen tvivl om det skaber stor glæde når Legeheltene kigger forbi, eller de klovne der også går rundt. Jeg forstår ikke, at den slags opmuntring og omsorg, ikke er noget der bare er der. Men det er det ikke, og det er derfor jeg så gerne vil samle penge ind til dem, så der kan sendes Legehelte ud på flere sygehuse. Sidst jeg samlede ind, blev der til en fast Legehelt mere herude, men der er jo flere sygehuse og afdelinger der også kan bruge dem. Derfor har jeg valgt at gøre opmærksom på hvad det er og hvad det gør, og hvad VI kan gøre, for at give de syge børn og deres forældre nogle Legehelte.

Legeheltene er opfundet af Henriette, som selv var indlagt med sit barn og blev opmærksom på et uopfyldt behov for mere leg og bevægelse, hos de indlagte børn… Og så fik hun idéen til Legeheltene. Det er Henriette længst ude til venstre på billedet.

 


Hvis du har lys til at gøre en vaskeægte heltegerning og hjælpe mig med at samle ind til Legeheltene, så
send et valgfrit beløb via MobilePaynummer til 12116.
Alle donationer, store som små, har en kæmpe betydning i sidste ende. Tak.

 


 

 

Da Hollie Nolia skulle sove i aftes, var hendes godnathistorie en fortælling om dagen, hvor jeg også viste hende billeder og videoer derfra. Hun sover i sin egen seng, men når Troels tager afsted om morgenen, bærer han hende ind i vores seng, så hende og jeg kan ligge og vågne stille op sammen og kramme lidt. Sådan får vi den bedste morgen. I dag var det hende der slog øjnene op først, og det første hun sagde var: “Jeg kan simpelthen ikke glemme du er Legehelt mor. Det er for vildt. Ved Troels det godt?”.

Jeg ved ikke helt hvad hun forestiller sig, men jeg har hvert fald ikke tænkt mig at tale det ned – at all, haha! Jeg sagde til hende at mor tager kappen på og rykker ud, når der er ekstra brug for det, og at hun gerne må se min kappe når hun kommer hjem fra skole. Hun ville gerne vide hvorfor jeg havde valgt en grøn kappe, og det er naturligvis fordi det er håbets farve. Sandheden er, at der også var pink, men dem havde børnene taget, og det var som om jeg ikke rigtig kunne hive en af et sygt barn. Ikke at jeg ikke overvejede det. Men derfor blev jeg grøn.

 

 

Jeg siger jer, de var nogle banditter de drenge her! En af børnene havde sagt til en forælder, at det var så sjovt, at det endda var sjovere end Lalandia! Det siger ikke så lidt, i den alder.

 

 

Signe, der er Legehelt på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, fortæller:

Alle indlagte børn kan være med. Jeg har engang haft en pige, der havde drop, og hun tog bare sit stativ med sig. Jeg har også haft en dreng, som blev transporteret rundt på hospitalet i kørestol af sine forældre. Han rejste sig på et tidspunkt op og tog nogle skridt. Det var måske kun 10-12 skridt, men det var bedre, end at han sad stille. Det er jo ikke alle børn, der kan lige meget rent fysisk, men de kan alle deltage i det sociale, og det er mindst lige så vigtigt.

 

 

Legeheltene er for alle

Legeheltene er for alle børn, som er tilknyttet det enkelte hospital, altså både børn, der er indlagt, og børn, der kommer fast på hospitalet til undersøgelser og lignende. Det er muligt for alle børn at deltage i Legeheltenes aktiviteter. Det gælder også børn i kørestol, børn med drop, børn med nedsat funktionsevne osv. Nogle indlagte børn er mere hæmmede og udfordrede af deres sygdom end andre, men alle kan være med. Legeheltene tager altid hensyn til det enkelte barn ved at tilpasse aktiviteterne ud fra børnenes individuelle muligheder og behov. For nogle børn kan det være en succesfuld oplevelse at gå på line, mens det for andre børn er en kæmpe succes bare at komme ud af hospitalsstuen og ud til Legeheltene. Der er mange måder at være fysisk aktiv på – det kan være en lang gåtur, men det kan også være at gribe en bold eller stå på ét ben.

 

 

På bestemte dage og tidspunkter indtager Legeheltene dette område, hvor de aktiverer børnene med forskellige former for fysisk aktivitet og leg.

 

 

Vi er sikkert mange der kender nogen der har kræft. Dem jeg kender er voksne, og jeg ved hvordan de har det. Eller nej, jeg har ingen idé om hvordan det er at være i den situation, det ville være forkert at sige. Men jeg ved, at de aldrig har været mere bange, eller haft det værre, end de har under sådan et forløb. Så forestil jer at være barn, og være indlagt med slanger, kemo og dødsens angste forældre. Det er en svær situation for familierne, på alle mulige måder. Det var så dejligt at se de små ansigter lyse op og smile, og samle lidt kræfter så kroppen kunne være med en smule. Det betyder virkelig meget med de besøg de får.

 

 

En aktiv hverdag på hospitalet

Legeheltene tager ud på hospitaler rundt omkring i landet og igangsætter bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn. Formålet er skabe en mere aktiv hverdag for børnene ved at få dem op af deres sygesenge og ud af hospitalsstuerne. For mange indlagte børn er tiden på hospitalet nemlig forbundet med stor inaktivitet og ensomhed.

Et frirum for børnene

Legeheltene arbejder for at skabe et frirum for de indlagte børn, hvor omdrejningspunktet er leg og bevægelse, og hvor sygdom træder i baggrunden for en stund. Et frirum, hvor der er plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab. Et frirum, hvor nye venskaber kan opstå, og hvor følelsen af ensomhed formindskes.

Bevægelse gennem leg

Inaktivitet i længere perioder kan have store konsekvenser for et barns udvikling. Legeheltenes formål med at bringe fysisk aktivitet ind på hospitalerne er at sikre, at børnenes udvikling ikke går i stå under indlæggelsen. Legeheltene arrangerer bevægelsesfyldte lege, der stimulerer og udfordrer børnene, og som derved bidrager positivt til børnenes fysiske, kognitive og sociale udvikling. Alle Legehelte er desuden professionelle fagfolk, som tilpasser aktiviteterne i forhold til det enkelte barns fysiske udfoldelsesmuligheder, med det for øje, at alle børn skal kunne være med.

 

Hvis du har lys til at gøre en vaskeægte heltegerning og hjælpe mig med at samle ind til Legeheltene, så
send et valgfrit beløb via MobilePaynummer til 12116.
Alle donationer, store som små, har en kæmpe betydning i sidste ende.
Tak.

Image Map

Næste indlæg

Appelsinhud og Cellulite? Anti-Cellulite Bootcamp, for smukke sommerben...