Årets nok største børnefest - MGP 19'

Køkkenet er bestilt, sådan her bliver det…

Rotpunkt annonce

Billedet her er en tegning af hvordan det nogenlunde kommer til at se ud, da vi så småt er ved at være i mål med vores nye køkken. Kan se vi bør få lavet os en radiatorskjuler til køkkenet. Det har godt nok været spændende at beslutte det hele, måske især fordi vi har været to og ikke én til det denne gang. Det er nu alligevel lidt sjovere end at stå med alle valgene selv. Selvom vi jo godt ved hvem der har det sidste ord, det er trods alt vigtigt at det hele står så godt til den ret handsome kok, som overvåges nøje fra køkkenets hyggehjørne. Sort og messing er bare så gode farver til Troels, og så får han lys der kan skifte i alverdens toner. Jeg har egentlig været ret large i hans retning, da det mest er hans domæne.

Vi satser på køkkenet kommer op omkring påske, men inden da skal vi lige have taget det gamle ned.

Vi har været lidt frem og tilbage med farverne, for et hvidt køkken ville også være flot som forlængelse af de høje paneler i de tilstødende rum. Men men vi er altså enige om, sammen med køkkendesigneren fra Rotpunkt, det skal være sort med marmorbordplader og messing. Eller faktisk ordet ikke rigtig marmor, men en Dekton bordplade der kan holde til ALT, hvilket nok er meget godt, mine køkkenskills taget i betragtning.

Selve skabe og låger er fra Rotpunkt, og vi har valgt med en fyldning der ikke er for kantet, ikke for grov og ikke for simpel. Det er lidt svært at se på billedet, men de er altså ikke helt glatte og heller ikke højglans. Vi kan netop godt lide at lågerne ikke er helt glatte og for stilrene eller moderne om man vil, til det gamle hus fra 1912, men prøver at føre lidt linier og krummelurer fra stuk og paneler med i det – dog på en meget opgraderet facon. Jeg er vild med kontraster og jeg er vild med de sorte og hvide detaljer i huset. Udenfor er der nogle sorte døre, sort gelænder og jeg har også fået malet nogle døre sorte i huset, for at opnå en kontrast der ikke “bare” er hvid. Derfor det sorte køkken. Jeg sværmede også lidt om et gråt, men i det vi har grå vægge, så ville det blive for mange forskellige nuancer af grå op mod hinanden.

Det sorte sat sammen med en bordplade i marmorlook, der dog ikke er den klassiske hvid/grå, men med flere varme nuancer gør at det forhåbentlig ikke bliver for mørkt. Messingdetaljerne er bare lækkert, men det har været ret svært at finde de helt rigtige. Valget står nu blandt disse fra svenske Beslag Design. De store til alle låger pånær de øverste med vitrine, som vi synes skal have nogle mindre… Hvilke af de små synes I? Vi er ret vilde med det rå look, som er lidt maskulint op mod alle krummelurerne i huset.

Vi er gået efter kvalitetsmaterialer som er lette at have med at gøre, både vedligeholdelse og teknisk, samt lækre estetiske produkter.

Især vinkøleskabet har mit fokus har været rettet mod. Jeg har danset lidt om et Liebherr skab længe, og ville elske vi havde haft plads til et stort et af slagsen, men i forhold til at vi åbenbart også skal have mælk og madvarer i køkkenet, er det blevet en mindre udgave af vinkøleskab, men på den fornemmeste plads. Jeg har valgt dette vinkøleskab med touch åben/luk, som bliver placeret så man kan se det inde fra spisestuen. Troels siger det er for at lokke mig ud i køkkenet vi stiller det der. Uanset, så er der højest blærefaktor i det står lige der, og det sætter jeg pris på. Vi har også valgt et køleskab fra Liebherr, så det hænger sammen på kølefronten.

Der er utrolig mange muligheder når man først begynder at kigge på hårde hvidevarer, og for Troels betyder det lidt mere end for mig, hvilke funktioner det har, da han godt kan lide at lave mad. Jeg vil jo bare gerne det ser pænt ud, så det har vi fået til at passe bedst ved at vælge Witt kodeplade og De Dietrich opvaskemaskine. Kogepladen er den jeg synes har det mest enkle og reneste look, og så er Troels glad for alle de tekniske muligheder. Opvaskemaskinen ser man jo ikke som sådan, men vi valgte at begrænse alt for forskellige mærker og gik efter anbefalingerne da vi var ude at kigge på de forskellige muligheder.

Vi har valgt to ovne fra De Dietrich. En ovn og en kombiovn med mikroovn i. Jeg har selv tidligere haft en kombiovn og det var rigeligt fint for mig – Troels kan ikke få ovne nok, så vi skal have begge dele. Jeg tænker bare at det betyder rigeligt med mad, så selvfølgelig skal vi have to ovne.

 

 

 

Image Map

Næste indlæg

Årets nok største børnefest - MGP 19'