Tip til magisk oplevelse + vind VIP billetter til Disney on ice

Årets mest geniale mandelgave! Indeholder nærvær, sjov og næstekærlighed…

For mig handler julen om traditioner. Dem har min familie og jeg mange af efterhånden, og noget af det mest fantastiske ved at være forælder er, at man kan skabe minder og traditioner for sine børn. Sådan har jeg det hvert fald. Det er i grundkernen af de værdier jeg giver mit barn, der skaber et helt og empatisk menneske, i den anden ende – og det er min fornemmeste opgave som mor.

Tradiotionen tro, så støtter jeg forskellige steder steder, både i Danmark og ude i verden. Det kan være ved at donere økonomisk, donere mine egne produkter, min tid og platforme, eller som jeg også ser det, gøre verden til et bedre sted ved at lære mit barn om næstekærlighed.

Hvis der er noget der virkelig bliver talt om for tiden, så er det spild og overflod. Og hvis der er noget julen er, hvert fald for rigtig mange, så er det overflod. Jeg er ikke ude på at skære helt vildt ned, eller komme med en peptalk om hvordan vi alle skal undvære, eller føle skyld over vores måde at holde jul på. Jeg synes det er vigtigt at have sådan en højtid der samler og og minder os alle om fællesskabet, familien og kærligheden, og dertil hører for mange, en masse dejlig julemad og gaver – og sådan skal det være. Overflod er en ting, decideret spild er noget andet.

Mandelgaven & traditionen

Det ultimative spild. Hvornår har I sidst sat tænderne i en fed marcipangris, efter årets store julemiddag OG risalamande, hvor man er tæt på at revne af mad? Arhhhh hva’.

Ved I overhovedet hvor traditionen med mandelgaven stammer fra? Nåhhhh ikke, jamen så kan jeg da lige fortælle jer det…

I gaaaamle dage i Frankrig, fik man til helligtrekonger en kage, hvori der var gemt en lille figur. Jeg vil tro det var en lille konge, for den der fik figuren blev aftenens “konge” og fik visse fordele. Det udviklede sig med tiden til, at man puttede en mandel i risalamanden herhjemme, og den der fik mandlen måtte så bestemme resten af aftenen. Hvorfor det lige er en marcipangris man får, mener man er fordi den i gamle dage var så vigtig en del af kosten herhjemme. Man slagtede en julegris og fik en masse ud af den.

Det synes jeg lyder som en rigtig god idé, så er der da virkelig noget ved at vinde mandelgaven, hvis man kan bestemme hvem der skal pakke gaver op, hvem der skal have et stort kys, eller spise alt det nougat man vil.

Det jeg vil frem til her er, at den mandelgave der, den kan vi altså godt få noget vigtigere og sjovere ud af, end en marcipangris. Unicef har, som jeg ser det, lavet årets ultimative mandelgave. For 150 kr. får du en gaveæske med årets mandelgave i. En blå sløjfe som er symbol på nærvær i familien. Den heldige vinder af mandelgaven er konge for en aften. Vedkomne tager den blå sløjfe på fingeren, og kan nu f.eks. pege på et familiemedlem som skal fortælle hvorfor du er fantastisk, peg på en og afkræv et kys, eller lav jeres egne regler i familien. Det kan også være, den heldige skal pege på den, der skal finde den næste gave.

Vigtigst af alt, så er der nogle børn i Syrien som virkelig får noget ud af årets mandelgave, i stedet for du sidder og kløjes i en marcipangris. Hvis du alligevel sidder med mobilen i hånden lige nu, så kan du være den der er på forkant med årets mandelgave, så er det lissom klaret.

Hvis du lige nu blot sender en sms med teksten MANDEL til 1900, så får du en sms retur der beder om en adresse hvortil mandelgaven skal sendes, og det koster 150 kr. Det er edermagme nemt!

Og ha’ så lige en rigtig dejlig weekend, ik.

Image Map

Næste indlæg

Tip til magisk oplevelse + vind VIP billetter til Disney on ice