John Wayne, verdens største labyrint & smørstegte kammuslinger

Flyttetanker… Kærlighed & Kolding.

Jeg tænker næsten ikke på andet for tiden, det er som om det ligger i baghovedet hele tiden, og snører lidt i maven. Vi kommer jo ikke rigtig udenom, at jeg har fundet en kæreste der bor i Kolding. Altså det der Jylland, som jeg satme aldrig (aldrig!) skulle tilbage til. Altså lige indtil en flabet fyr i grøn flyverdragt klapper mig i røven, og smider min datter på skulderen. Pokkers også altså! Eller…

Jeg har det lidt sådan med situationen, at jeg her i 30’erne (!!) jo godt ved hvad jeg vil, når jeg vil det. When you know, you know. Jeg kan ikke, ikke vågne op ved siden af den mand hver morgen, det er jeg bare nødt til. Vi har kun kendt hinanden en halvt års tid, men med tanke på jeg ikke har boet sammen med nogen udover min  datter de sidste 5 1/2 år, og har kylet enhver maskulin bodyshower ad helvede til så snart den sneg sig ind i bruseren i de år, så er det ret vildt at jeg har de tanker.

Har jeg lyst til at flytte? Altså fra vores charmerende lille hytte, hvor alt er trygt og vi har skabt det liv jeg synes er bedst for os, og hvor vi lige er faldet så godt til – og hvor Hollie Nolia kun skal sove 7 gange før hun skal starte i skole. Det sted Hollie har alle hendes legekammarater og jeg har alle mine veninder, venner, bekendte, omgangskreds og kollegaer. Alt socialt liv, forretningsforbindelser og… Jamen bare alt jeg har kært og opbygget de sidste mange år. Det sted i Danmark jeg holder aller mest af at være. Men vigtigst af alt, det sted Hollie Nolia har hendes far. Hver anden fredag eftermiddag til mandag morgen, og hver anden torsdag eftermiddag til fredag morgen. Han kommer ofte lige forbi til kaffe og hej, eller bare fordi han er i nærheden, og farmor er også sød til at hjælpe hvis vi har svært ved at få det hele til at hænge sammen, eller jeg lige skal en tur i biffen.

Nej, I kan tro jeg ikke umiddelbart har lyst til at flytte herfra. Det er her vores liv er, og laver jeg den obligatoriske plus/minus liste, så er den meget lang på Københavnersiden. Faktisk, så står der kun én eneste ting på Kolding siden. Og det er altså ikke fordi der er noget galt med Kolding.

Jeg har mange gange sagt til mig selv, at det også er den vigtigste af dem alle, og jo det der gælder – Kærligheden. Og ja, kærlighed gør blind, men ikke blind. For uanset hvordan jeg har det, så er der altid en der kommer før mig, og det er naturligvis min datter. Hun er rigtig sød og forstående, og jeg tror skam hurtigt hun kan tilpasse sig, det lille sociale barn… Men med skolegang og afstand, så får hun mindre tid sammen med hendes far. Hun ville godt kunne få ekstra weekender, helligdage, ferier og nå ja en bette pjækkedag i ny og næ, men hun vil ikke se hendes far som hun gør nu, det ville være hver anden weekend hvor hun så skulle hjem søndag, i stedet for mandag. Han kommer ikke lige forbi på vej hjem fra arbejde, eller tager en ekstra dag. Han er ofte i Jylland og altid velkommen forbi, om det så er til et par timer på legepladsen eller en omgang aftensmad, så ved jeg vi sagtens kan få det til at fungere, og det har vi naturligvis også talt om. Der er altid en løsning på alt, og vi har altid været gode til at få det hele til at gå op i Hollies favør.

Det ændrer bare ikke på, at jeg føler det er enormt egoistisk at overveje at flytte så langt væk, for det er for mig virkelig, virkelig langt væk. Jeg synes da ikke det er fedt, at det er mit barn det skal gå udover. Troels har også to børn, de kunne også rives fra deres mor, skole og alle deres venner. Bare ærgerligt unger, nu flytter vi (de deler 7/7). Situationen er bare den, at Troels’ arbejde ligger i Skrydstrup hvor han dagligt flyver ud fra. Han har på ingen måden lyst til at flyve rutefly eller charterfly, som er noget helt andet end det han laver – der er desværre kun det ene sted med F-16 i Danmark. Han har heller ikke lyst til at sidde bag et skrivebord, han vil være aktiv jagerpilot som han er nu, og det han har viet sit liv til, og det forstår jeg godt. Jeg har ikke lyst til at ændre ham, for han er jo lige som han skal være. Men der er da ingen tvivl om, at jeg satser rigtig meget både personligt og arbejdsmæssigt ved at flytte. Men hvad er alternativet?

Jeg ved godt at jeg sagtens kan tage til København når det passer, men jeg har altså boet i Middelfart for nogle år siden, og det var ganske forfærdeligt, fordi det var så langt fra alle mine venner og de der små impulsive ting jeg hele tiden gør. Det kan man ikke så langt væk. Men det gode er, at jeg har prøvet det før og ved hvad der fungerer og ikke fungerer, så jeg vil nok være opmærksom på det. Men det er jo også en helt anden situation nu, hvor Troels har en base der i forvejen, og jeg/vi var meget ensomme i Middelfart. Det fornemmer jeg slet ikke bliver et problem i Kolding, hvor jeg allerede har mødt så mange søde mennesker. Hollie Nolia vil også så gerne være en del af en familie med flere børn, så det ikke bare er hende og jeg.

Jeg har prøvet at finde en masse praktiske løsninger, men jeg er ikke interesseret i at have to hjem, eller et langdistanceforhold. Det er enten eller, længere er den ikke, og vi ved jo nok allesammen godt at jeg ikke rigtig har noget valg. Vi kan jo heldigvis flytte retur igen, når han blir for gammel til det jageri, så kan han blive kaptajn i en luftballon, eller noget. Det er da også fedt!

Den kærlighed altså.

Jer der har flyttet med jeres børn, hvordan har de reageret på det, og er der noget tidspunkt der er bedre end andre, i forhold til skolen. Jeg ved godt det er smartest efter en sommerferie, men hvis det nu passer dårligt?

Image Map
   

185 kommentarer

 • Puha sikke et dilemma du er havnet i. Jeg får helt en knude i maven af at tænke på, at skulle side med sådan en udfordring.
  Jeg har ikke selv stået en en tilsvarende situation, så guldkornene er ikke eksisterende herfra, jeg vil blot ønske dig held og lykke med den store beslutning. Uanset hvad du vælger, så er jeg sikker på, det bliver den rigtige løsning for dig og din familie <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg synes du skal vælge kærligheden og familiesammenføringen til og så få alt det andet passet ind.
  Jeg valgte at flytte lige før min datter skulle starte i børnehaveklasse.
  Men mindre børn tilvænner sig hurtigt nyt sted og nye venner.
  Men gør det snart.
  Det er også bedst at sætte jeres hus til salg nu før vi går vinteren i møde.
  Det er også nemmest at flytte i godt vejr.
  Grib lykken, lad den ikke gå tabt søde:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Lad endelig vær med at flytte til Kolding. Er selv skilsmissebarn og har oplevet lidt det samme. Det vigtigste er Hollie er i nærheden af sin far, så må dine egne behov komme i anden række. Når Hollie fylder 18, kan du flytte væk og gøre lige hvad du vil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Morten

   Hejsa, jeg tænker lidt, at jo yngre Hollie er, jo nemmere vil det være for hende, at flytte, tilpasse sig og finde nye venner.

   Mht. Børn generelt, så er der nok også gode muligheder i Kolding, mere natur og sikkert også mere ro, så der vil helt sikkert også være positive ting.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har ingen erfaringer at dele ud af.
  Spring ud i det.
  Du har tacklet store udfordringer tidligere – med stor succes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Lauritz Sørensensvej 1 3, th

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Go for it!!! Størst af alt er kærligheden <3

  Og sig endelig til hvis du sætter dit skønne hus til salg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Hej Mascha
  Jeg tænker du skal følge kærligheden og flytte til Kolding. Hvis pengene er til det, så få en lille lejlighed i København. Så har du den hvis du skal arbejde i København et par dage, og dig og Troels kan stikke af til engang imellem 🙂
  Tag Hollie Nolia med på råd – hvad tænker hun om ideen?
  Flyt for pokker flyt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Undrer mig lidt over råd om, at barnet skal spørges til råds.
   Spørger jeg min datter idag, om vi skal rejse rundt med et omrejsende cirkus, flytte til Spanien, holde ferie i en måned og ikke tage på arbejde eller i børnehave, så tror jeg også, at hun vil sige ja; for det er da spændende lige i starten og børn ser ikke på længere sigt. Uanset hvordan og hvorledes så må voksne-beslutninger efter min mening ligge hos de voksne. Derfor har forældre jo alligevel en fin fornemmelse af, hvad deres børn vil sige til den pågældende beslutning; så længe det bare ikke er børnene, der skal føle, at de træffer beslutningen. :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Mascha
  Et rigtig ærligt og meget personligt indlæg, som rører mig meget. Valgte selv at flytte til Dragør sidste år i November og min søn skulle derfor skifte skole midt i 3. Klasse. Vi var meget i tvivl om han skulle vente med ar skifte til efter jul, men efter han havde været på besøg i sin nye klasse 2 gange, ville han bare skifte med det samme. Fordelen ved at gøre det inden en ferie viste sig at være, at han glædede sig til at komme hen til sine nye venner igen og der var også tid til legeaftaler over julen osv. Min søn trives super godt i sin nye klasse og glæder sig til at starte i 4 med dem i næste uge 🙂
  Ofte er nye børn i en klasse spændende, og de får derfor også meget positiv opmærksomhed fra de andre børn.
  Så mit råd er, at sørg for at HN kommer på besøg i sin nye klasse nogle gange og så er det i og for sig underordnet hvornår hun starter i klassen. Det er også ofte nemmere at flytte dem i de små klasser. Held og lykke med jeres nye eventyr.
  Knus Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tænker at Hollie er glad når hun kan se hvor glad hendes mor er🌸 og Kolding er en fantastisk dejlig by! Go for it😊👍🏽

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hej Mascha!

  Jeg har lige flytte mine unger fra deres nærmiljø, skole, klub, fodbold og venner… en svær beslutning. Jeg skulle helsigvis flytte i drømmehus men min store kærlighed. Fra en lejlighed…. dit dilemma er mega hårdt… lev et liv fra hjertet! Hvad end det byder. Jeg tænker din lykke er vigtig for at kunne berige din datter med det samme. Hvad det så er der gør dig mest lykkelig det jo så nok desværre det der er det svære…
  Nå men mit lille råd ift flytning af børn/barn. Keg valgte ar flytte dem i Maj. Det gav lige mulighed for at prøve det af, finde venner til sommerferien og så lige få en pause til at sunde sig og teække vejret. Så nu når de starter efter ferien så kende de skole og klassen….
  Jeg håber det bedste for jer alle 5….

  Ps. Aldrig har du strålet som du gør nu 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Man skal gøre det der gør en lykkelig!. Og er du lykkelig blir din datter det også. Jeg flyttede min datter i 0.klasse, 2 uger inden sommerferien så hun vidste hvem hun skulle møde efter ferien, og det gik godt. De falder hurtigt til. Når du og ex har så godt forhold og han støtter en evt flytning, skal deres forhold/ samvær også nok “overleve” og ja så får han noget ekstra tid på andre tidspunkter evt. Man kan vel også altid tage små ture til Kbh med en overnatning i læbet af en uge, hvis savnet blir for stort.
  Pøj pøj, det er en STOR beslutning,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hvis både far, ny kæreste og alle voksne er med på ideen, så er jeg sikker på at I sammen får lavet en ordning og aftale, så det lykkedes som I ønsker det. Det er I jeres alles interesse at børnene har det godt, så er helt sikker på at det nok skal gå, og børn har en fantastisk gave i at indordne sig når rammerne er til det, og der er ro og plads og ikke mindst massere af kærlighed. Held og lykke – jeg havde gjort det. Mor til to

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg synes det er tidligt at skulle tænke på at flytte alt op med rode – Kan sagtens forstå at det er svært at være fra hinanden når man er forelsket, og situationen havde været en anden, hvis du ikke havde et barn.
  Ved også godt at der ikke er garantier, men alligevel. Det er kun et halvt år indtil videre. Hvad hvis I finder ud af om et halvt år at det ikke går? Skal I så flytte tilbage igen, og HN flytte base igen? Jeg er selv lige flyttet sammen med kæresten, i en sammenbragt familie, med alle de plusser og minusser der nu er. Men jeg har ikke rykket min søn væk fra hans base, det er bare ikke en mulighed i min verden – Det er, trods alt, så få år man er bundet af det lille væsen, hvor man må sætte sig selv til side.
  Jeg er selv skilsmissebarn, og er blevet rykket op med rode, og selvom jeg også er meget social, og hurtigt fik nye venner, mindes jeg det ikke som noget jeg ville gøre igen, eller noget der var godt.
  Samtidig kan man ikke være bekendt at flytte hende længere væk fra far. Når skolen først begynder, vil det ikke være lige så nemt at finde ekstra tid, som nu. Håber I finder en god løsning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Det er en svær beslutning, men når det er sagt, så synes jeg da klart at kærligheden skal vinde. Det lyser ud af jer og i skal da give det chancen.
  Jeg er sikker på i vil få det til at fungere med Hollie, Hun virker ikke til at have svært ved at finde nye venner.
  Held og lykke med det hele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica Meier

  Vigtigst af alt er kærligheden, som du selv skriver så godt.
  Lyt til dit hjerte og vi ved jo alle, at hvis bare kærligheden er der, så skal alt nok gå.
  Hollie trives jo også aller bedst med en lykkelig mor.
  I skal nok klare det hele – snart er Hollie også så stor, at hun selv kan rejse frem og tilbage. Og dit job er jo fleksibelt, så tingene skal nok kunne passes ind.

  All you need is love – følg dit hjerte ❤️

  Og tak for et meget ærligt og åbent indlæg lige fra hjertet ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Størst af alt er kærligheden. Så spring ud i det og vis Hollie Nolia et nyt eventyr i Jylland.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Jeg prøvede selv som 7 årig at blive flyttet fra en landsdel til en anden. Jeg synes det var nemt at tilpasse mig, derimod havde min søster, som er 2,5 år ældre det svære end jeg. Nye venner fik vi begge hurtigt, men det var anderledes for hende, da hun var mere integreret i skolelivet med venner i 3. Klasse, end jeg som kun gin i 1. Klasse.
  Vi var dog ikke skilsmissebørn, hvorfor jeg heller ikke kan knytte nogle erfaringer til det. Men jeg tænker hun kan få andre fede oplevelser med farmand på andre tidspunkter end hver anden torsdag, som nok ikke bliver muligt hvis I flytter. Du er måske nødt til at gå på kompromis med ferie, helligdage osv. For at hun har mulighed for at være mere ved farmand, fordi du har hende i hverdagen. Ellers siger jeg go for it. Ikke vent for længe, det bliver svære for Hollie, det er blot min personlige erfaring… og så er jeg bare en kærligheds-pladder-romantiker 🙈😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Kære mascha
  Jeg stod selv i samme situation for ni år siden og besluttede mig for at følge mit hjerte og flytte, min søn gik på det tidspunkt i børnehave og skulle også rykkes væk fra far og bedsteforældre og jeg må sige det er gået over al forventning netop fordi at min søns far bakkede op om det og var villig til at strække sig lidt ekstra når det var nødvendigt så det hele kunne gå op.. og jeg tænker at så længe hollie er så lille og så udadvendt som hun er så ska det nok gå…. så mærk efter i maven hvad der føles rigtigt for dig ♥️♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Jeg kommenterer normalt ikke og har heller ikke lyst til, at hvad jeg skriver skal opfattes negativt. Jeg synes bare, at det er en virkelig skøn situation du står i – og den synes jeg, du skal nyde i stedet for at finde mangler ved den. Det er måske lidt svært at forklare, men at bo hvor man elsker at bo, hvor ens datter stortrives og har et tæt forhold til sin far og så at have fundet kærligheden i dette lille store land er da fantastisk. Det må være dejligt at vågne op hver morgen og vide, at man er et dejligt sted i sit liv, og at man har en dejlig pålidelig mand at savne; ikke fordi han er død, fordi han bor på den anden side af jordkloden eller lignende men simpelthen “bare” fordi han bor i Jylland. ;o) Måske skal du bare se tiden an – der er jo ikke noget forgjort i at være lykkelige hver for sig et år eller flere endnu; og da slet ikke når alt andet ellers hænger sammen også for din datter. Det er jo på grund af noget godt, at du tænker at træffe et andet valg og ikke på grund af noget skidt – og det synes jeg i sig selv er en situation, som mange nok ville synes, var en dejlig situation at være i. :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   Kommenterer også sjældent men her må jeg også lige komme ud af busken… For synes simpelthen at det er dén bedste kommentar jeg længe har læst. Jeg kan kun bakke dig op i alt du skriver 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Haha – tak for kommentaren; jeg troede jeg ville blive høvlet ned, fordi jeg ikke bare skrev ‘go for it’. 🤗

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  GØR DET MASCHA !! 👍🏻 Dit lille skønne hjertebarn som er så dejlig udadvendt og socialt skal nok klare den. Hun får da en fantastisk familie ..
  Man kunne jo også starte med at leje huset ud bare en tanke.
  Held og lykke !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Jeg bliver simpelhent så rørt over din seneste blog, måske fordi du rammer lige præcis mine følelser! Min situation er anderledes, jeg har ingen børn, men det har den mand jeg har valgt at elske og det er ikke en nem rejse altid!

  Jeg finder det meget misundelsesværdigt, at i efter så kort tid får det til at fungere med børn!

  Vi har været sammen 1 år nu og bor hver for sig, og jeg ved godt at du vil noget helt andet, men jeg ser fordele og ulemper ved det hele!

  Følg dit hjerte smukke pige og GRIB NUET, vi er her kun for en stund.

  Jeg læser aldrig rigtig blogs, men jeg elsker at følge med i dit/jeres liv.

  Tak for dig og fordi du deler så dybe tanker og følelser med os, tror mange kan forholde sig til det!

  Held og lykke i dine beslutninger, glæder mig hvertfald til at følge med😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Projekt sammenbragt familie og flytning er meget, meget ressourcekrævende. Det er rollen som bonusmor også. Vent et par år indtil forholdet er driftssikkert og nyd jeres kærestetid tid uden børn. Hvis I planlægger familieforøgelse, er det dog selvfølgelig en helt anden sag 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mikael

  Prøv at se den svenske serie “bonusfamilien” den giver et sjovt, kedeligt og realistisk bud på hvad det betyder når man sammensætte en masse mennesker fra forskellige forhold 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Er der noget børn kan, så er det at tilpasse sig, og når I voksne kan få det til at fungere mht til weekender mm hos far, så spring da ud i det… Vores børn elsker at deres forældre er glade/lykkelige,.. Skoleskift kan være efter en vilkårlig ferie, og mon ik du er kvinde for, at der kunne aftales legeaftale med nogle i klassen, inden start, så hun har mødt et par stykker, så ikke alt er helt nyt – Og spændende 😄
  Go for it 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Du har vist ikke rigtig noget valg.. ved at kredse dine argumenter sammen må det blive Kolding. Go for it… det er ikke en selvfølgelighed at finde kærligheden.. og Hollie Nolia vokser op omsluttet af kærlighed.. det kan kun være positivt og befordrende for trivsel. Nå men det praktiske… hvad med at Kolling er din hjemby og dit nuværende hjem en slags weekend-end bolig mm. og så langt mellem Jeres hjem er det jo ikke rigtig… og Nicolas må vel være lidt vant til afstande.. Håber du finder den for Jer alle bedste løsning. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Den er svær, kan sagtens følge dig pyha.
  Gør hvad du skal, når du er parat. Ja han virker til at være rigtig god til din datter og dig, Ingen tvivl om det. Men det er et svært valg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla

   Jeg tror du er lidt utålmodig,? Giv det tid, i har det jo godt. Med alt det du har bygget op, ville jeg slå koldt vand i blodet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanettelund

  Hej Masha.
  Jeg har ingen erfaring ift. skoleflytning, men jeg er selv alenemor med min datter og mærker tydeligt hvor meget hun spejler sig i mig, og stråler når jeg stråler.
  Så derfor er mit råd at du skal følge dit hjerte, for som så mange andre skriver, så har du aldrig strålet så meget som du gør nu, og det smitter af på Hollie.
  Personligt synes jeg, at hun nu er nået en alder hvor du også godt kan tage hende med på råd, og høre hvilke tanker og spekulationer hun måtte gå med.
  Hvis Hollie er afvisende og bliver ked af det ved tanken om at flytte, så er vælget vel ikke så svært.
  Jeg håber I finder den bedste løsning, for lige netop jer ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Vi flyttede vores søn midt i 0. klasse og det gik super fint. Jeg tror børn i de små klasser tilpasser sig hurtigt, men det er selvfølgelig også et spørgsmål om hvordan barnet har det generelt og hvor let han/hun har med nye venner.
  Flyt endelig til Kolding. Det er en dejlig by og i som forældre skal nok få det hele til at gå op i en højere enhed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gina

  Hej Mascha:) Jeg bliver simpelthen nød til at kommentere på dit dilemma, for jeg har selv været i tilsvarende situation. Jeg blev også smask forelsket i en fyr efter at have været skilt/alene i 6 år. Mine børn var voksne 28 og 20år. Jeg havde fået et skønt barnebarn og hele min familie bor i samme by, hvor jeg også boede. Min kæreste boede i Vestsjælland, ca. 50 min kørsel fra min hjemby. Efter vi havde kendt hinanden i ca 1 år, snakkede vi om at jeg skulle flytte til ham, i hans hus på landet. Jeg tænkte at mine børn, barnebarn, forældre, søster, venner m.m “bare” kunne komme forbi lige så tit de havde lyst. Og mine børn kunne komme til middag hver eller hver 2. søndag, Så hvor svært kunne det være. MEN det skete bare ikke. De havde deres liv i Storkbh. hvor jeg jo også kommer fra, så de havde sgu ikke tid til bare at komme til mig, så jeg følte mig simpelthen SÅ ensom og var så ked af det, jeg savnede dem så frygteligt meget. Efter et 1 år flyttede jeg tilbage til Storkbh.Fik en lejlighed få meter fra hvor jeg havde boet tidligere. Hold op jeg var glad. Jeg er stadig forelsket og kæreste med den samme fyr, men vi bor altså hver for sig. Det er så ikke altid lige let, men det går da nogenlunde 🙂 Så mit råd er: Tænk dig rigtig grundigt om, det er meget svært at flytte fra sit netværk. Jeg vil ønske dig alt mulig held og lykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  Så længe Hollie er så lille – har det reelt ingen betydning hvor i bor henne .. Hun vil hurtigt finde nye venner og hey en ny skole er mega spændende.
  Det handler mere om – hvorvidt du selv vil kunne trives .. Men jeg tror du er god til at skabe kontakter og relationer .. så mon ikke det er et GO.. prøv det af / herregud det er bare Kolding og min ikke Troels vil gøre alt hvad der står i hans magt for at du skal føle dig godt tilpas ..
  Hvis de venner du har er rigtige venner – vil de med glæde komme til Kolding og besøge dig, så det skal du ikke tænke på.
  Så mit råd er – ingen lister – følg dit hjerte 💜
  JUST DO IT

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej Mascha
  Først og fremmest vil jeg ønske dig held og lykke med det hele. Der er ingen tvivl om at du er en god mor til Hollie Nolia og derfor skal det hele nok gå.
  Jeg er selv et skilsmisse barn og min mor valgte at flytte langt væk, hvilket medførte at det gjorde det svært at se min far. Mit råd til dig er at lytte til Hollie, og selvfølgelig bruge din egen sunde fornuft, men lyt. Så længe at du gør det vil hun føle sig hørt også skal I nok finde en løsning sammen. Det gjorde min mor desværre ikke og det gjorde hendes og mit forhold til hund og kat, da jeg havde utrolig svært ved at undvære min far – han er og var min klippe. Det værste var dog ikke at blive flytte, men det var ikke at blive hørt og det gjorde mig frustreret og rasende.
  Endnu engang held og lykke med det hele ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Kærligheden overkommer alt. Alt andet er bare praktiske ting der skal ændres lidt på. Og Hollie Nolia har sagt til dig at hun gerne vil være en del af en familie. Og da dig og Hollis far snakker fint, så skal der bare laves lidt om på planlægningen. Måske du har givet svaret lidt selv, Troels kan ikke flytte, og Hollei vil gerne, så grib chancen for kærlighed og familie, det er der intet der overgår

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Jeg har flyttet børn x2. Først fra Kolding til Odense da jeg var gift. 2 i ny skole, 1 i ny børnehave. Det gik så fint. 2013 retur til Kolding med 3 børn. 1 i ny folkeskole, 1 gymnasium (heldigvis start) og 1 i ny børnehave. Alt gik igen så fint. Den yngste som ikk har samme far som de 4 ældste, har nu sin far i Odense. Min ene datter på nu 22, tog endda det sidste år på gym i Odense. Hun tog selv retur 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Det er en rigtig svær beslutning!
  Selv stod jeg samme sted for 10 år siden …og jeg valgte med fornuften, hvilket jeg idag er meget glad for. Mit livs kærlighed har jeg stadig, men bare ikke hver dag, og det er måske også med til at holde forholdet spændende, for man overvejer altid hvad man gør og siger når man er sammen. Vi valgte ikke at rive vores tilsammen 4 børn ud af deres vante omgivelser, ikke at skulle prøve at få to familier til at blive til én og skulle jonglere med 4 par bedsteforældre osv. I starten var det svært når man står og er mega forelsket og helst vil ALT sammen, men tit ser virkeligheden i hverdagen ikke så lyserød ud og måske havde vores forhold ikke holdt til idag. Hvem ved!
  Tænk dig godt om (det ved jeg selvfølgelig at du gør!!) måske kan beslutningen også vente med at tages til om 1/2 eller 1 år.
  Men det vigtigste af alt – stå bag det du gør og sæt 100 % ind.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Mascha
  Jeg har ikke prøvet at flytte med et barn, men jeg arbejder som familie- og børnerådgiver og sidder dagligt med familier der ønsker, at handle i barnets tarv. En lille ting de fleste forældre ikke tænker over er, at da barnet ofte er den der sidst får besked, så er barnet også den der har kortest tid til at omstille sig. Vi voksne er den der tumler med tankerne og ofte først når vi er afklarede, får børnene besked. Det jeg vil sige med det er, at beslutningen er din – men Hollie har godt af at vide, at du går med de tanker. Børn kan meget – kærlighed og god trivsel er det vigtigste, og I kan sagtens tåle at flytte til Kolding. Blot vil savnet til, og følelsen af, at far er lige i nærheden være den sværeste faktor for hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Det er nogle svære overvejelser. Hvis jeg var dig, ville jeg vente et års tid. Når man er stormende forelsket, er alting jo nemt, så jeg ville vente til I også havde prøvet et mere hverdagsagtigt samliv, Det er selvfølgelig svært, når I bor væk fra hinanden, men tiden gør trods alt, at man kommer til at kende hinandens mindre pæne sider noget bedre.
  At flytte din datter ville jeg ikke nødvendigvis være bekymret for. Men så skal du være klar til at stå ved beslutningen og ikke flytte hende to år senere, fordi forholdet ikke holdt. Så en del af de handler måske også om, at I virkelig skal VILLE det forhold og være besluttede på at blive i det, selvom der en dag går mere leverpostej, vasketøj og hverdag i den. Det er et ansvar du og I har, hvis I vælger at slå familierne sammen, synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Inge Lise

   Eva du har så ret. Indtil nu har forholdet – som det er blevet beskrevet på bloggen – været ferier, udflugter,premierer osv. Ikke noget dagligdag med børn der skal i skole, koordinering med forældremøder, dagligdag med indkøb/rengøring/trummerum. Og hvad når Troels skal udsendes som F1 piloterne jo ofte skal og absolut ikke kan sige nej til da det er deres job.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Kan sagtens forstå alle dine bekymringer. Var selv der for 7 år siden. Havde mødt manden i mit liv, som bare boede langt væk fra mig. Boede på daværende tidspunkt alene med min datter. Men efter et halvt år, valgte vi at flytte sammen hos ham. Min datter der var 5 på det pågældende tidspunkt tog det fantastisk. Hun fik hurtig nye venner, og tog min kæreste til sig. Det havde nogle omkostninger ja, fordi jeg inden vi flyttede, kun boede kun 10 minutter fra hendes far. Men det gik, min kæreste, nu mand, har taget min datter til sig, og derfor var det lidt nemmere ikke at se far så ofte som før, fordi der også var en far nr. 2.
  I forhold til veninder, er jeg god til at besøge dem, og har bare indstillet mig på, at når vi ses, så skal jeg køre lidt længere.
  Tog chancen dengang, havde mange bekymringer, især hvis nu det ikke gik i lægden i mellem mig og min mand. Men fortryder det ikke et sekund, og min datter elsker den verden vi har fået skabt
  Mit råd er mærk efter hvad du helst vil. Hollie skal nok tilpasse sig – det er en fantastisk evne børn har.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Åh hvor må det være pokkers svært…
  Jeg har kun erfaring i at flytte dagpleje børn eller min store datter i 5. Klasse og begge dele gik SÅ godt.
  Jeg kan godt forstå det er svært nu hvor hun står overfor skolestart og allerede er i SFO og sikkert har fundet mange venner allerede. Børn er bare SÅ meget bedre (især de udadvendte børn, som man fornemmer Hollie er) til at starte forfra et nyt sted, de tænker sgu ikke så meget over tingene som vi gør.
  Mir råd er klart at følge dit hjerte, hvis du tror på en fremtid som stor familie i Jylland så spring ud i det med hele dit hjerte.
  Held og lykke med jeres lille familie og kærligheden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte E

  Du kunne jo starte med at fremleje dit hus ud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg har selv flyttet enormt meget som barn og har gået på lidt for mange forskellige folkeskoler. Min erfaring er, at det klart har været rarest at flytte før et nyt skoleår startede eller senest i starten af det nye skoleår. Jeg synes virkelig ikke det har været sjovt de gange hvor man kommer ind i klassen sidst på året og skal prøve at finde sig tilpas og følge med i hvad de nu engang har lært hidtil. ☺️
  Derudover, så ville jeg ikke være så bange for en flytning ift. HN. Børn er enormt tilpasningsdygtige, og jeg har overordnet set ikke haft det helt store problem med at flytte. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Blot lige en kommentar til det med timing HVIS du vælger flytte. Lærere jeg kender, har fortalt at bedste tidspunkt at flytte børn er fx i påskeferien. Så når de at se deres nye klassekammerater og mpske få nogle venner, inden sommerferien starter. Og så går de ikke med ondt i maven hele sommerferien over det de har sagt farvel til og fordi de er nervøse for ny skole. Blot et lille input 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Mascha
  Jeg har ikke prøvet at flytte med et barn, men jeg arbejder som familie- og børnerådgiver og sidder dagligt med familier der ønsker, at handle i barnets tarv. En lille ting de fleste forældre ikke tænker over er, at da barnet ofte er den der sidst får besked, så er barnet også den der har kortest tid til at omstille sig. Vi voksne tumler med tankerne og ofte først når vi er afklarede, får børnene besked. Det jeg vil sige med det er, at beslutningen er din – men Hollie har godt af at vide, at du går med de tanker. Børn kan meget – kærlighed og god trivsel er det vigtigste, og I kan sagtens tåle at flytte til Kolding. Blot vil savnet til, og følelsen af, at far er lige i nærheden være den sværeste faktor for hende. Vigtigt er det også, at far er positiv og opbakkende, så hun ikke fornemmer splid. Du virker som en ret opmærksom mor, og jeg tænker ikk, at Hollie ku være i bedre hænder ♡ Hvis du har lyst, er du velkommen til at skrive eller ringe til mig.
  Kærlig hilsen Marie ♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Når jeg læser dit indlæg tænker jeg bare: don’t do it. I har kendt hinanden i 6 mdr. Tillykke med det. Jeg synes du skal stikke en finger i jorden og se tiden an det næste år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Kære Mascha
  Du stråler som aldrig før og når Troels kigger på dig er det ægte kærlighed man ser. Med alt det I og jeres børn har oplevet på så kort tid og I alle ser ud som om I har været sammen i årevis, vil jeg sige tag springet og flyt til Kolding. Du har tidligere skrevet at du faktisk har fået HNs accept til at hun gerne vil flytte. Jeg tror på at du og hendes far nok skal finde en løsning på det. Nogle gange skal man ikke kigge tilbage, men gribe lykken når den er som det vi andre ser her på skærmen.
  Vil sige hvis det er en mulighed, så behold dit hus i første omgang og så på et senere tidspunkt når det føles rigtigt, så sæt det til salg. Du har så et sted når du har opgaver i Kbh. Gør det. Held og lykke med kærligheden og husk du er blevet de år ældre hvilke gør at oplevelsen bliver en anden denne gang. Knus til jer alle 5

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg skriver normalt aldrig eller blander mig i folks liv , jeg ikke kender. Men jeg må bare sige til dig , at du skal overveje mere end en gang inden du flytter Nyd jeres voksen liv , når I kan. Men flyt ikke din datter nu 💔

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Bedste tidspunkt er så hurtigt som muligt. Kunne det lade sig gøre, så inden H starter op i børnehaveklasse. Var jeg dig, ville jeg besøge ny skole i Kolding en af dagene, tjekke hvor der er plads osv. Der sker så meget i børnehaveklassen omkring alt, så det ville være lidt synd, at H skulle skifte midt i året, når du allerede nu næsten ved, at det kommer hun til. Pøj pøj med det hele☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • G

  Kære Mascha
  Da jeg så overskriften på din story, måtte jeg lige brygge en kop kaffe, så jeg kunne hygge mig lidt med at læse din blog 😉
  Jeg har ikke selv været i lige netop det dilemma, men jeg har flyttet landsdel et par gange og kender følelsen af at flytte fra det velkendte, det smukke og ens “save places”. Jeg flyttede fra Jylland til Fyn og savner ved gud ofte meget ved mit liv i Jylland. Men når det så er sagt. Så kan jeg ikke forestille mig et liv uden min mand, som jeg flyttede til Fyn for. Her har vi sammen skabt noget nyt og noget meget lykkeligt. Du og Hollie fortjener at få den kærlighed ind i jeres liv på hverdagsbasis, som Troels og hans børn kan give jer. Du ser ud som om du har udviklet dig – ikke sagt at du var ringere før, men han får virkelig det bedste frem i dig (ser det ud til gennem SoMe-briller) og er blevet så afbalanceret. Jeg tænker, at Hollie kommer til at klare sig rigtig godt i livet, hvad enten hun bor i Dragør eller i Kolding. Som barn flyttede jeg land, da jeg var 8 år. Det betød, at jeg ikke så min mormor, morfar alle mostre og onkler osv. i mange år. Kun når de kom på ferie hos os en sjælden gang i mellem. Det var hårdt. Og mine forældre var ikke gode til at tale med os børn om vores tab og savn – det blev på en måde lidt tabu og min mor var i perioder også ulykkelig pga. savnet til sit hjemland. Det var den dummeste måde at flytte på og virker ganske ureflekteret set med mine mor-øjne i dag, men en nødvendighed alligevel. Nok om det..
  At Hollie ser dig være så elsket og tør vælge kærligheden, tror jeg kun kan være en force for hende. Gør hvad hjertet siger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tania

  Hej Mascha.

  Jeg valgte at flytte min dreng fra Sønderjylland til Djursland da han var 9 år gammel og gik i 2 klasse. Jeg traf et “egoistisk” valg for at komme videre i mit liv med uddannelse osv. Som betød at han måtte forlade skole, venner og alt det han kendte til, til fordel for alt nyt. Han sagde til mig da han var 11 år, at det var det bedste vi havde gjort fordi han havde så mange flere venner nu, både i Sønderjylland når han besøgte sin far og her når han var hos mig.
  Jeg er ikke i tvivl om, at han har det super godt, han har mig som støtter ham 110% i alt og passer på ham (også nu hvor han er 16 år)
  Jeg flyttede nogle mdr efter sommerferien hvilket betød at han i november skulle starte i ny skole, faktisk en dejlig tid at starte i pga alt julehalløj osv skulle til og starte.
  Jeg er som du selv skriver, slet ikke i tvivl om at H N nok skal finde sin nye plads i en skole i Kolding. Når mor er glad er hun det jo også, og ellers hjælper du hende med at blive det er jeg sikker på ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg har flyttet to gange med mit barn. Første gang var han 5 år, og igen da han var 13 år. Det er gået fint. Han er en social dreng. Får nemt venner, så ingen negativ vibe herfra. PS vi flyttede fra Kbh – Vestsjælland og retur til København igen❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg har flyttet rigtig mange gange med mit barn. Fra Danmark til England, fra England til Kina, fra Kina til DK, og igen i DK til et nyt sted. Og man kan sagtens flytte med børn… det er først når de bliver teenagere at det bliver svært… min datters far og jeg fandt løsninger, også selvom han boede i et andet land. Go for it…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Vi måtte flytte vores datter i slutningen af 0. klasse. Vi kunne sagtens have ventet til sommerferien, men blev frarådet dette af hendes klassepædagog. For som han sagde; det kan være en meget, meget lang sommerferie og gå at vente på at starte et nyt sted med nye mennesker osv. Jeg var frygtelig ked af at hun skulle flytte fra den klasse hvor hun trivedes så godt. Men hun tog det med oprejst pande, og det er gået så fint (mors bekymringer blev endnu engang gjort til skamme ;-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Er selv en “sammenbragt familie” med ialt 4 børn. Vi har været sammen 3,5 år nu og vi bor ikke sammen eller i samme by. Jeg synes enten eller er en hård grænse. I har kun kendt hinanden et halv års tid, og der er mange ting i skal igennem ifht det at være sammenbragt. To familier med hver deres måde at gøre tingene på…. specielt ifht børn. Der går noget tid inden de ting melder sig, og er forholdet ikke solidt nok er det virkelig svært at komme igennem. Det ville være rigtig synd for både dig, din datter og hendes far, at flytte for så at må indse det er for tidligt. Forholdet ml jer, ml børnene, mellem jer og børnene, både egne og partners børn, vil ændre sig, blive sat på prøve, blive tættere og det vil være på godt og ondt. Det kræver et solidt forhold ml de voksne at gå igennem og ikke bare gå udenom og give op. Vi har valgt at være meget realistiske omkring det her, alt er ikke bare kærlighed når man flytter sammen, og hverdagen melder sig, uanset hvor ord højt man elsker hinanden. Men man elsker sine egne børn højest, og det er der ikke noget galt i. Giv det tid, lad nyforelskelsen være der så lang tid som muligt og værdsæt jeres voksentid og glæden ved at savne. Brug mine ord hvis du kan…. Det er mine erfaringer i det her sammenbragte familieliv med afstand.🙏❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Tillykke med kærligheden ❤️ Intet er større end når man møder den – så må man gribe den.

  Jeg har også selv flyttet fra den ene landsdel til en hel anden pga kærligheden. En landsdel jeg på ingen selv ville have valgt. Det var vildt hårdt at flytte. Heldigvis var der en der på forhånd ‘advarede’ mig om, hvor hårdt det ville blive. ‘Du blir nødt til at give det 2 år inden der kommer helt ro på’. Når jeg virkelig havde lyst til at kaste håndklædet i ringen, tænkte jeg på det – og lod tiden få lov at arbejde for mig. Fandt ro i at det nok skulle gå altsammen. (det var jo selvfølgelig ikke super træls hele tiden 😉) Jeg husker ikke præcis om det virkelig tog 2 år. Men det tog lang tid. Idag kunne jeg ikke forestille mig at skulle bo andre steder. Og kærligheden holder endnu på 14. år.

  ‘At vove er at miste fodfæste for en stund. Ikke at vove er at miste livet’

  Pøj, pøj med det hele 😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Du har kun det her liv, kom afsted, måske går det måske ikke, men du kan først finde ud af det ved af prøve – vent evt med af sælge din hus 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg flyttede min dengang 5 årige søn, fra Gentofte til Viborg for 13 år siden, ligesom han skulle i skole. Jeg forelskede mig nemlig også i en jyde🙈

  Han tacklede det bare så fint 💕 Han var glad, fordi jeg var var glad. Han er vokset op med en lykkelig mor og en mand, der elsker ham. Vi løste det med hans far, selvom han ikke var samarbejdsvilling, men vi løste det.

  Jeg er her stadigvæk, og nyder at være i København et par gange om måneden. Samtidig er jeg glad for at være her og har i dag et skønt stærk netværk her.

  Hvis man vil, så kan det blive en succes, men det er selvfølgelig ikke uden ofre 🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona Jørgensen

  For 22 år siden, flyttede jeg fra Norge! til Sønderjylland, med min dengang 5 årige datter. Lige i starten var det hårdt, for os begge, savn af familie, venner, nyt sprog m.m. Men hun klarede det! Er velfungerende, nyuddannet jurist, som er så glad for at bo i Danmark. Hendes far i Norge har vi holdt god kontakt med, det blev til et par ekstra feriedage mm Men hvis man vil, så kan alt lade sig gøre. Så……. Go for IT!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Det du sprøger om er: Kan man som mor træffe en egoistisk beslutning, som man ved,kommer til at få konsekvenser for ens børn! Jeg står selv med samme dilemma, og derfor finder jeg dit opslag yderst interessant. Men har man som mor ikke også ret til at være lykkelig? Tænk, hvis du fortalte Hollie om 15 år at I aldrig flyttede sammen pga. hende – hvad ville hun så sige? Held og lykke, det er en svær beslutning men jeg glæder mig til at se, hvad der sker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Livet er for kort til at lade være ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Som mor er det din PLIGT at varetage din datters tarv og tilsidesætte egne drømme/behov, men når det så er sagt – det der gør Hollie glad gør dig glad og omvendt. Som du beskriver din lille pige så skal hun nok hurtigt tilpasse sig og falde til i de nye omgivelser. Jeg tror det der bliver svært for hende er den nye tilværelse hvor far ikke er så stor en del af det længere. Det kan hun ikke forholde sig til før det er en realitet – er det fair at ”forsøge” når det handler om sådan et lille uskyldigt menneske.

  Min mand har fået arbejde i den anden ende af landet fra hvor vi bor og er derfor kun hjemme i weekenden.
  Min dreng han har MEGET svært ved at falde til nye steder og tanken om at flytte for at han kan få mere tid med sin far (og jeg med min mand)tror jeg ikke er den rigtige løsning for min dreng. Han er vant til at far arbejder meget og derfor ikke se ham så ofte, så det tackler han fint, men start i en ny inst. vil være en høj pris for ham at betale bare for at jeg kunne få mere tid med min mand.
  Jeg vil naturligvis gerne være der hvor min mand er, men det vigtigste er min søn, så derfor lever vi som vi gør. Ting kan ændre sig, men ikke lige nu – for lige nu er det her det rigtige for min søn.
  Han har ikke selv bedt om at blive sat i verden, så jeg skylder ham at gøre alt hvad jeg kan for at han har det godt og trives!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Mensel

  Jeg forstår dine tanker, frustationer og følelser. Når det er sagt, hvor intet vover, intet vinder.
  Tænker at du skal følge hjertet, dvs kærligheden!
  Desuden behøver du ikke sælge dit skønne hus, i kunne jo bruge det som en slags sommerhus. Hvorgor give afkald på noget som betyder så meget for dig? Selvfølgelig vil det ændre jeres hverdag, men små skridt af gangen så falder alt på plads. Held og lykke med det hele❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  I skal da helt sikret flytte til Kolding ud fra det, du beskriver😊
  Nu har har jeg så flere gange set dette sted, og tænkt, at det er da lige her, I skal bo🤗Lige dig/Jer http://access.myestate.dk/mobile/web_view/index/532/key:45d23ac90fcb4194859466c828317536/aclchash:dEp3E9EB#page=case&page-param=92624

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • L

   *sikkert – skulle der selvfølgelig stå😊
   Og glemte da helt at skrive, at hvis du skal flytte til Kolding, så skal det være med stil og noget helt specielt du skal bo i, så der her ville da passe perfekt til dig 😉 Du ville sikkert heller ikke trives i hverken paracelhus eller noget andet “kedeligt” (ligesom jeg heller ikke selv kunne..hihi)😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Efter et halvt år er man stadig forelsket, specielt når det meste af den tid man tilbringer sammen er fritid og ferier. Jeg har selv lige været i det efter en skilsmisse for over 2 år siden. Men alle forhold ender med en hverdag og når de lyserøde skyer forsvinder og man stadig er sikker på det er manden i sit liv, så synes jeg det giver mening at tage så stor en beslutning som at flytte både dig selv og HN fra netværk og familie. Min datter på 6 år deler vi 7/7 og hun har det som udgangspunkt rigtig godt, men hendes største ønske er at hendes far og jeg en dag bliver naboer så hun kan se os når hun savner. Savn gør forbandet ondt selv som voksen, så når et barn savner sin far… puha. Selvfølgelig kan det lade sig gøre at alle får det godt i Kolding, jeg synes måske bare det er en beslutning der bør vente lidt på sig. Held og lykke med det hele <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg synes i skal holde lidt igen, altså ikke på kærligheden, men hold ud i et halvt år mere på ‘distancen’. Jeg tror at i så begge vil have det meget bedre med beslutningen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Selvfølgelig flytter i til Kolding ! Stop det pjat. Du er også blevet ældre og mere erfaren og ikke mindst MOR siden du boede i Middelfart … tænk lige på hvad du giver hollie og ikke hvad du tager… hun får “søskende” og en ekstra far og nemmere ved at se mormor og morfar.. jeg flyttede fra Aalborg til Esbjerg for 4 år siden. Skide hård beslutning ( hvad fanden kan man i Esbjerg) men her kom manden fra og havde job han ikke kunne flytte. Vi stor trives og det med afstand lære man hurtigt at håndtere… jeg rev min søn op med rod( 4 år dengang) og det er gået strålende … men der med ikke sagt at ens mor samvittighed havde det skidt. Men tænk på det positive. Hollie er kun 6, og hun vil få en kanon barndom i Kolding .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Når man læser dit indlæg, den første lange del ag det, så skriger det laaaaangt væk at I ikke skal flytte, du skriver alt det der betyder mest for Hollie, og også for dig, selvfølgelig lige udover Troels, men ellers er der ingen tvivl om at I skal blive, det står sort på Hvidt..;) men ja hvad er alternativet, det kan jeg godt se er lidt svært. Synes bare du selv skriver det hele så flot at der ingen tvivl er om at I skal blive boende, ikke mindst for Hollie og hendes far. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Spring ud i det ❤️ Børn tilpasser sig hurtigt, hun får søskende som lærer hende en masse, og som det allerede er nævnt så er du blevet ældre siden Middelfart. Som du selv skriver When you know (he’s the one) you know.
  Lej dit hus ud det første år, på tidsbegrænset kontrakt, som sikkerhedsnet det første år, så føles det bedre i maven.
  Men du vil altid fortryde hvis ikke du gør det ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  VENT NU LIGE LIDT 😂

  Det er alt-alt for tidligt at begynde at flytte til Kolding — lyt til en gammel kone, og vent 😊
  Selvom du lige nu er forelsket, og bare vil være sammen med kæresten hele tiden – så er du ikke ligefrem kendt for lange forhold 😘 og hvad så om 1/2 — 1 år, når//hvis det ikke går??
  Vent dog og spar din datter for at flytte frem og tilbage 😘😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Jeg kan følge dig hele vejen og alle dine tanker og følelser – men har også en rygsæk – og tit tuffer disse flyttevalg for tidligt i et forhold og opgivet min base … og selv uden børn dengang kan det være hårdt at smide det væk man har opbygget som er trygt og godt. Jeg ville give det 5 mdr endnu også se på det hele … og i så fald – måske fremleje dit smukke hus så du ikke opgiver det måske …. selvom det kan føles som en backup, kan det give ro i maven ❤️ Bare en lille tanke herfra ….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bitten

  Spring ud i det Mascha!
  I har fortjent al den lykke og kærlighed, og hey DK er lille så turen frem og tilbage er ikke alverden!
  Og Hollie kan facetime med far og kommer endnu tættere på mormor!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annamette

  Jeg flyttede til Vejle for fem år siden nu, efter 20 år i København. Jeg havde som dig alle mine venner, arbejdsliv, netværk i Kbh og da jeg flyttede FRA Vejle lovede jeg mig selv at her skulle jeg aldrig tilbage til. Der skete det at jeg blev skilt g nu bor jeg her fordi mine børn går i skole her og min eksmand ønsker ikke at flytte tilbage. Så jeg kan 100% følge dig. Men når det er sagt så er her en ro i Jylland. Det tager ikke lang tid at fise til Kbh og flere og flere flytter tilbage. Og vi har sgu brug for mennesker med krummer i, i Jylland. Jeg selv bruger Århus som åndehul når jeg savner Kbh for meget og ellers må du glæde dig over at have mødt en mand du kan ligge i armkrog med hver dag som det lader til at du elsker højt. Jeg ville dog nok også starte med at leje huset ud som sikkerhed og så se hvordan det går det hele. Held og lykke med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg synes du skal vente, Mascha. Tænk engang hvis det braser eller du bliver ensom og fortryder. I har kun kendt hinanden et halvt år. Jeg synes du skal trække vejret og tælle til 10, måske er du klar om et halvt år? Din første del af indlægget fortæller mig ret tydeligt hvad du skal gøre. Blive. Ihvertfald lidt endnu. Nyd den følelse af savn og kærlighed der fylder alt og når tiden er, så er du slet ikke i tvivl!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Afsted med dig og din datter.. livet er så kort .., så vent ikke.. kærligheden længe leve … nu er det jo kun Kolding og ikke på den anden siden af jorden … held og lykke og grib det hele lige nu❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Kære Mascha, Hvor er det dejligt at opleve dig så glad og forelsket, at du gør dig disse tanker. Hollie kender vi – dine følgere – som en dejlig lille pige, som jo allerede har fortalt sin mor, at hun ikke har noget imod at flytte. Jeg synes det er godt at gøre sig tanker inden man bare springer ud i det, men alligevel så tror jeg, at vi er mange som håber på at du tager springet. Den kærlighed…ja du har ret. Den er da værd at flytte efter – og tror mig, så dejligt som I ser ud til at have det sammen og med din nye Hollie-bil, så bliver det på ingen måde som i Middelfart. Du er jo i Cph på no time, men du vil elske din hverdag med Troels så meget, at du slet ikke får lyst at forlade Kolding.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg er for 2 måneder flyttet fra Amager til Frederiksværk med min delesøn på 9 år. Jeg har ALTID boet på Amager, har alle mine venner og al min familie + arbejde her og skulle aldrig væk derfra. Indtil jeg mødte HAM! Jeg vidste det med det samme – at han var den jeg havde ledt efter alle årene. Efter 4 måneder som kærester købte vi en grund sammen i Frederiksværk. Efter 6 måneder var jeg gravid, efter halvandet år har vi nu boet i vores nye hus i 2 måneder. Min store dreng på 9 år har også skulle skifte skole og hans far bor stadig i København. Vi gjorde det sådan at han startede i den nye klasse den sidste uge inden sommerferien, han har så her i ferien spillet fodbold med nogle af drengene fra klassen. Det er gået perfekt og han glæder sig nu til at skulle i skole igen efter sommerferien. Som du selv siger, så ved man det bare når man ved det! Ja det er en mega egoistisk beslutning – uden tvivl! Men du ved hvad du går ind til – hvad er det værste der kan ske? At i må flytte tilbage – med den erfaring i bagagen. Held og lykke 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg synes ikke, at det egoistisk at ville kærligheden og flytte din datter, hvis ellers faren er indforstået med det. Der hvor jeg synes, at det måske er en smule egoistisk, er nok hvis beslutningen bliver taget efter kun et halvt år som kærester 🙈. Man er forelsket og alt er rosenrødt.
  Har selv lige været i et forhold i 5 år med sammenbragte børn og det altså en udfordring og vi boede endda ikke sammen. Det bliver i hvert fald hurtig hverdag, så nyd jeres tid nu, også selv om savnet kan være voldsomt, når man skal undvære hinanden. Man får aldrig den tid igen, hvor alt bare er fantastisk.
  Hvorfor have travlt?
  – Men alle er forskellige og ja nogle gange skal der chancer til.
  Held & lykke 💕 ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis du ikke er 100% sikker i din beslutning, så er det et tegn på det ikke skal være nu… så giv beslutningen lidt ekstra. Tag et halvt til et helt år mere, hvor du lige tænker situationen igennem. Først når det føles 100% rigtigt for dig skal du springe ud i det ❤
  HN skal nok klare sig 😊 Så længe du ikke flytter rundt på hende fem gange i flere forskellige institutioner i løbet af hendes dagtilbuds-/skoletid 😊 En enkeltveller to kan gå 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg tænker, at du i virkeligheden har truffet din beslutning og er skrækslagen for at føre den ud i livet, for hvad nu hvis? Forelskelse er en skøn og gyselig fase på en og samme tid. Momentan sindssyge, hvis du spørger mig.
  Det er kun dig, der ved hvad der er det rigtige for dig, Hollie Nolia. Så held og lykke med det hele. Mon ikke det går. (ps. jeg sætter pengene på, at du havner i Kolding i overskuelig fremtid)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martina

  Jeg tænker du skal flytte, når du synes det er helt rigtigt. Som du siger er Hollie dejlig social og skal nok få styr på det. Det vigtigste er samarbejdet mellem dig og Hollies far og det har I jo haft styr på i lang tid. Jeg har ikke selv børn, men har arbejdet med børn i skolesystemet i 7 år også skilsmisse børn. De klarer sig godt, hvis deres base er tryg og god. Det har Hollies jo været i lang tid:) Jeg tror også på, at hvis Hollie giver udtryk for, at hun savner sin far, jamen så finder I også en løsning på, at de kan ses. Du gør jo det helt rigtige, tænker på Hollie i alt det her, når du gør det, så løser tingene sig som regelt;) Hun vil jo også gerne have en lykkelig mor;) Håber du bliver klogere på din beslutning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Prøv at gøre det enkelt. Læs beskederne og dem der irriterer og provokerer dig taler ikke til dit hjerte. Dem der skriver det, du ubevidst ønsker st høre, fortæller dig hvad du skal. Jeg er sikker på at den kæreste kan passe på dig og din datter i hele processen, hvorend du er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • WOW!!
  Havde aldrig troet, at du skulle komme dertil (ment på den gode måde):-)
  Du skal da flytte derover. HN tilpasser sig nemt som ingenting og hun skal nok få set sin farmand og desuden har du i Kolding hjælpe til pasning ad hende, når du skal til Cph…
  Jeg kan kun se win-win’s:-)
  Go for love, girl!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona

  Kære Mascha
  Lad være med at tænke på hvor lang tid I har kendt hinanden. For nogle føles det rigtigt og for andre kan det tage årevis at nå til det punkt. Uanset hvornår du gør det vil der være en tilvending til nye omgivelser. Du har kun et live. Undersøg skolerne I Kolding, så HN kan starte hurtigst muligt. Lyt til jer selv og jeres familie og mærk så efter hvad der er rigtigt.
  Vi andre kender jer kun her fra din blog og der er lige så mange holdninger som der er personer til. Gør det. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Afsted med dig. Hvad venter du på? Skynd dig inden der kommer en anden og snupper ham og det liv der venter på dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det er et svært valg.
  Jeg flyttede min søn lige før 0. klasse og det var svært for ham at vænne sig til nye venner, nyt hus, og ny hverdag. Men det gik og vi blev glade for den nye base.
  Bum!! 2 år efter bryder vi forholdet, og jeg sidder nu i en svær situation. Skal jeg sidde i et dyrt hus, et sted hvor jeg ikke har lyst til at bo, men gør det for mit barns skyld? Eller skal jeg flytte, og flytte mit barn fra skole og venner igen?
  Min søn siger nej til at flytte skole.
  Det jeg vil hen til er… at hvis du beslutter at flytte og starte nyt liv et andet sted, så må du nok forberede dig på, at din datter måske ikke ønsker at flytte tilbage igen.
  Jeg vil råde dig til at vente et år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hold op hvor er det et dilemma! Og jeg er helt med dig. Jeg har ikke delebørn men to børn i hhv 1. og 3. klasse og vi tager springet den 1. december. Vi flytter fra Gentofte til Skanderborg. Vi er fra Jylland og vil gerne tættere på familien. Men efter 11 år i Kbh har man virkelig fået et stort netværk – ikke mindst børnene. Det har taget mig flere år at springe ud i det. Men nu hvor beslutningen er truffet og alt er på plads med salg og køb af hus, så glæder jeg mig!
  Vedr. Skoleskift så tænkte jeg også først, at det bar bedst at skifte skole efter sommerferien. Men det er det altså sket ikke!!!! Det kan faktisk være en fordel at skifte midt på året. Vi har oplevet at de første 3-4 uger efter ferien kan været ret hårde. Alle eleverne skal lige finde rytmen igen og finde ind til deres venner osv. Det vil være ekstra hårdt at skulle være helt ny i det. Så det synes jeg overhovedet ikke, du skal bekymre dig om. Det er kun godt for Hollie, at hun kan starte et nyt sted uden alt for meget postyr.
  Jeg synes det er så fedt for dig, at du har fundet kærligheden. Er sikker på at Hollie vil blive meget stolt af sin mor når hun forstår hvorfor du har taget denne beslutning ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Vi flyttede da vores søn var i midten af 1 klasse – vi havde INTET at frygte set i bagspejlet. Han var så sej og faldt så hurtigt til og alt var bare så “normalt”. Der var intet, mange børn er så seje og så robuste og har så nemt ved at tilpasse sig. Han har det stadig fantastisk på vej i 4 klasse og det er den bedste beslutning ever!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Hej Mascha, jeg er så glad for at du tager det emne op. Min kæreste er selv i gang med uddannelsen som flymekaniker på lige præcis f-16 og jeg er i gang med min egen i KBH. Jeg har hele min base her og jeg er nemlig også godt klar over at når min uddannelse er færdig at det er mig der skal flytte til ham og ikke omvendt da min kæreste elsker at fikse F-16. Du må meget gerne lave flere indlæg om alle dine overvejelser og gerne hvis du har lyst fortælle om processen når i når dertil. Det ville være meget rart med en lille guide til når man selv kommer til at stå i situationen 🙂 held og lykke med alle overvejelserne og tak for en mega fed blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • GØR DET! Inden din datter bliver større og endnu mere bevidst om alt omkring hende. Lad hende starte i skole nu og vent et halv års tid og hvis du stadig føler dig klar så skifter din datter skole efter nytår, behold dit hus og hvis din datter, ja eller dig selv ikke trives så vend tilbage igen! Du kan jo evt leje dit hus ud imens..!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Du kan falde i søvn i armene af Troels hver aften❤️❤️Gør det💗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej Mascha
  Jeg følger dig på Instagram og kan godt se at du har fundet noget ret unikt her i Troels og det siger jeg fordi jeg selv har været lykkelig gift med den samme i 35 år – så ved godt hvad ægte kærlighed og venskab er 😊Jeg tror bare at i måske skal vente 1/2 år med at flytte til Jylland da din datter stadig har brug for at kunne ses med sin far under de forhold som du beskriver . Det med skolen er ikke det store problem da børn hurtigt tilpasser sig. Du har ret i at der ikke er noget i vejen med Kolding eller Jylland for den sag , men du er så meget til impulsivitet og ‘ højt til loftet ‘ så det ville kræve en del tilvænning 😊
  Håber alt det bedste for jeres kærlighed

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Fortsår dig så meget. Et lille input, man kunne jo evt beholde dit hus som “sommerhus” men så er tingene nemmere hvis du skal holde forretningsmøder osv. Men du kan kun følge din egen mavefornnemmelse hvad der er rigtigt for jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Kære mascha.
  Følg dit hjerte, jeg forstår godt dine mange spekulationer, med Hollie. Men men fornemmer dig og hendes far har et kanon samarbejde, og derfor kan en flytning, hvor hun ikke er tæt på sin far, lykkedes. Og så husk det positive i, at hun så kommer til, hver anden uge at have “ søskende “, det tror jeg er vigtigt for et barn. Og så er Kolding altså hellere ikke længere væk , hvad ang transport 😂 held og lykke med det hele, hvad end jeres beslutning bliver ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda

  Efter at have læst dit opslag, sidder jeg tilbage med fornemmelsen af, at du flytter.
  Hvor længe man har kendt hinanden, synes jeg ikke betyder så meget. Det har I begge erfaring nok til.
  Synes måske nok, at optimalt ville være, at HN starter i skole et nyt sted fra begyndelsen. Men det klarer hun sikkert
  Forstår du er ærgerlig over hverdagskontakten med hendes far forsvinder. Det synes jeg næsten også er værst – men når I nu samarb. så fint om hende, mon ikke det går så?
  Snart kan hun selv tage toget eller vandflyveren til Kbh.
  Held og lykke med beslutningen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kate

  Kort og godt. Grib kærligheden og flyt❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Afsted med jer ❤️ med det gode samarbejde mellem dig og H’s far, så skal det nok lykkedes.
  Vi flyttede med 3 børn, da den ældste havde sidste år i BH. Det var SÅ perfekt for os. Den mulighed har du selvfølgelig ikke, men jeg vil sige flyt nu, og lad hende starte i skole i Kolding, så hun er med fra starten…. lidt overilet måske 😂 Men imo så ikke senere end 1. Klasse
  Held og lykke ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg har fulgt så meget med i dit forhold til Troels og jeres logistik. Jeg har selv stået i det og gør det til dels. Igennem præcis 3 år har levet i langdistanceforhold/København-Odense.
  Vi har kunne holde det ud fordi vores jobs har gjort at der højest er gået et par dage imellem at ses. Nu er det endelig lykkes at få min kæreste lokket til Odense. Jeg har tre børn som ikke bare kan rives væk fra deres far. Det kunne jeg aldrig drømme om. Min kæreste har en voksen søn men har simpelthen ikke været klar til at forlade København før nu. Jeg har været mere frustreret end ham over afstanden men man er klar når man er klar. Jeg elsker at vi nu snart får et liv sammen. Men omvendt: jeg ventede gerne på ham for han er den eneste ene for mig❤️ Langdistance er hårdt. Men alle skal kunne være i en løsning. Og for mit vedkommende kunne jeg aldrig fjerne mine børn fra deres far. Jeg håber inderligt du finder den løsning der er rigtig for dig. Jeg ved helt ind til benene hvilke tanker du har❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Hej Mascha.
  Lyder rigtig meget som om at det kun er et spørgsmål om tid før I flytter. Grib chancen – du vil kun fortryde, hvis ikke ❤️ Sad og tænkte om ikke du kan beholde jeres nuværende dejlige hjem som et slags sommerhus? Så har I et sted at være når turen går til Kbh, og hvis du skal noget arbejdsrelateret som kræver du er der et par dage, så har du det som den for dig vel nok mest perfekte overnatningsmulighed ❤️ Samværet med Hollies far vil selvfølgelig ikke kunne være så impulsivt, men mon ikke I løser det. Som du skriver, så er der løsninger på alt ❤️ Hun har jo prøvet at tage vandflyveren selv nu ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lissi

  Luk øjne og ører for alle gode og mindre gode råd. Det kan du ikke bruge til noget overhovedet. Følg dit hjerte. Og er du i tvivl, så har du jo egentlig svaret. Og husk, der er aldrig frit valg på alle hylder uanset dit valg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Fuldstændig enig med Lissi. Ingen råd ville kunne give dig samme sikkerhed som din mavefornemmelse.
   Et alternativ er at mødes på halvvejen. I flytter til et nyt, fælles sted halvvejs mellem hver jeres baser, det gjorde mine forældre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Kære Mascha…. Du ke der godt selv svaret men jeg forstår godt dine tanker…. MEN jeg tror virkelig at du har fundet ham du skal blive gammel med. I alle de år jeg har fulgt dig, som er FØR Hollie Nolia og også inkluderer jeres tid i Meddelfart, så har jeg ALDRIG det dig SÅ glad og hvilende i dig selv.
  Din datter har vist allerede tidligere givet udtryk for hvad hun gerne vil, og som du selv siger, så finder dig og hendes far altid en løsning.
  Hollie Nolia kan da også godt mærke hvad Troels gør for hendes mor…. så jeg tror du/I kan være helt tryg ved at tage springet til Kolding.
  Din datter skal nok klare et skift også selvom det bli’r et skoleskift…. da min søn skiftede skole var det efter en juleferie…. og det gik rigtig fint. Der er både efterårs- og juleferie inden for det næste halve år…. og dit skønne hus skal du nok få solgt … Troels’ hus virker set fra din blog da også som super skønt… Den have… altså… så lad du vær at finde plus/minus…. Du skal nok finde endnu flere plusser i Kolding når først du er der…. tænker herfra… ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Mascha.
  Som nogen andre skriver, ville jeg personligt også beholde din fine lille hytte her over i KBH, så man kan bruge det som et sommerhus også ville det være praktisk når du skulle være i KBH et par dage.
  MEN GØR DET! Og hvis du spørg mig så heller nu end når hun er startet i skole, hun ville få meget mere ud af at være med fra starten❤️ Så meget held og lykke med det hele og tankerne!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Mascha
  Stod i selv samme situation i 2014, hvor jeg i et år havde taget tilløb til at flytte sammen med min kæreste. Jeg boede i ballerup og han i Esbjerg pga det job han fik der. Og jeg har boet som ung i Esbjerg før og tænkte hell No. Indtil min drømmemand dukkede op. Og jeg havde tilmed 2 unger med min eks der sku flyttes. Men min kæreste købt hus og ville bestemt aldrig kunne flyttes til Sjælland. Så da jeg så hans købte hus, der trumfede mit lejede rækkehus, vidste jeg godt at jeg måtte rykke for kærligheden.
  Mine unger tog det rigtig godt og jeg vil påstår min datter især lærte noget om hvordan man var over for andre. Hum ville bestemme meget over sine veninder, da hun kom fra en alfa hun klasse i ballerup. Men det var så fantastisk at opleve hvordan hun tog nogle skridt tilbage i barndommen, takket være lange snakke mellem os som mor/datter og ved at pigerne i klassen ikke havde så helveds travlt med at vokse op og komme på facebook i 2 klasse. Idag starter hun i 6 klasse og er stadig ikke på facebook !!!! Og begge mine børn har fået de dejligste venner herover og har det så godt. Samt takket være mobilen idag, har hun også lidt kontakt med et par veninder fea ballerup. Så vores er endt lykkeligt og vi er faldet Til i Jylland, samt min kærest blev til min mand i maj i år. True love story

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Sats! ❤️Og glem “hvad nu hvis…”😁 Jylland er da perfekt👌😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Hej Mascha,

  Jeg har læst din blog lige siden MSN dagene og elsker din humor og måde at skrive på. Jeg er selv fra Middelfart og synes det var sjovt at følge med da du flyttede dertil, men kunne også godt forstå hvorfor du var ked af at bo der. Efter 10 år i London bor jeg nu i Kbh og ville ikke tilbage til Middelfart.. den by er sgu bare for kedelig, men jeg kunne godt flytte til Kolding. Det er en større by end Middelfart og med flere muligheder både for voksne og børn. Så det jeg vil frem til er, følg dit hjerte og din mavefornemmelse. Det vil være anderledes end Middelfart, da du både er ældre og virker til at hvile mere i dig selv og dit liv nu..

  Held & lykke med beslutningen.. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Et godt råd her fra en erfaren kvinde -;): BEHOLD DIT HUS, så du ville kunne flytte tilbage!! Et halvt år er IKKE længe at have kendt hinanden. Derudover: GO FOR IT og held og lykke!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Som lærer vil jeg sige at mange af de børn som har en mor eller oftest, far, i den anden ende af landet, har en forælder der går glip af mange ting i barnets hverdag. Jeg synes det er ærgerligt for de børn. At flytte til en by i nærheden er fint nok, men du har kun kendt ham 6 mdr, og tænker at flytte tværs over landet. Hvad med at vente til næste sommer og prøve at “bo” i Jylland i (skole)sommerferien? Uden at rejse verden rundt. Se hvordan det fungerer for HN og hendes far. Hvor ofte kan han kigge forbi i forhold til nu? Hvordan er hverdagen når jeres forhold bliver leverpostejsmadder og ludo i stedet for sydhavsøer og champagne?
  Hvad med dit arbejde, fungerer det også i Kolding? Du skriver selv at du har prøvet Middelfart og savnede alle dine venner og de små ting du hele tiden gør. Men der var langt. Der er endnu længere fra Kolding. Lad være med at begå den samme fejl igen. Selvom du får nye venner, så er det stadig en kæmpe omvæltning!
  Og, så lige et surt opstød fra læreren: en pjækkedag for at se far, bliver hurtigt mange pjækkedage på et år. Pjækkedage hvor man går glip af vigtige faglige og sociale ting. Og pjækkedage som bliver til dårlig samvittighed for et lille barn som ikke har lyst til at lyve om at have været syg (endnu en mandag).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Jeg har ikke så meget forstand på hvad Mascha skal gøre – eller JO: Tro på kærligheden og spring ud i det. Jeg fik brystkræft for 1/2 år siden – ingen ved hvad livet bringer. Men som næsten 40 årig gætter jeg på at Mascha sagtens kan mærke efter at dette føles helt rigtigt!! Men jeg forstår ikke din slutning på denne kommentar, hvor du mener at barnet skal lyve om at være syg?????! HN vil da ikke skulle lyve – hun og Mascha vil da fortælle skolen at hun har brug for at bruge en ekstra dag sammen med sin far. Selvfølgelig skal hun da ikke lyve – det ville da være skørt?!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sus

  kære mascha – go for it følg dit hjerte og det du brænder for – jeg forstår udmærket dine spekulationer omkring hollie og venner plus skole men ved du hvad børn er dygtige til nye forandringer og jeg tror på i hviler så meget i jer selv – hvad end du vælger vil jeg ønske dig al mulig held og lykke – man også blevet den del ældre husk det ❤️❤️❤️
  har selv næsten været i samme situation og det gik udmærket – idag jeg så single og datter er 31 år – har det så godt med mig selv er jo også blevet 63 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg ville gøre det nu! Altså nu nu, så hun får første skole dag i den nye skole så hun starte på samme tid som alle andre. Alle er jo nye.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg erindrer, at du tidligere har skrevet, at Hollie Nolia godt kunne leve med at flytte. Det er et svært dilemma, fordi jeg nødig vil lyde bedrevidende, men mon ikke det også handler om at agere på mavefornemmelsen frem for +/- lister? Et er, at du engang har sagt, du aldrig ville bo i Jylland igen, men som du selv siger, så har du allerede set, at Kolding har meget mere at byde på end Middelfart havde. Det ville Vejle også have ift Fredericia – og så fremdeles. Jeg tror ikke vi andre kan sige ret meget kvalificeret om din mavefornemmelse, men jeg tror egentlig godt du kan fornemme, at Troels giver dig det med- og modspil du har savnet – og måske skal du sætte <3 foran det hele med det store lyspunkt, at din datter også er glad for ham. Hun er jo glad for de fleste hvis jeg læser dine opdateringer rigtigt, men det er væsentligt at det er så gensidigt. Stol på din mavefornemmelse. Uanset hvor du bor skal resten nok komme til at matche jeres valg. Hvis ikke, så kommer der nye muligheder… Carpe diem! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linette

  Min datter er fra 2012 ligesom Hollie Nolia, og vi flyttede for 4 måneder siden væk fra den by min datter er opvokset i. Det var væk fra alle vennerne og hun skulle ikke følges med dem i skole, som de ellers var begyndt at snakke en del om.
  Hun havde en kraftig reaktion op til flytningen! Hun er en meget følsom pige og tænker tusind tanker ved forandringer. Vi støttede hende og besøgte det nye sted 1 gang om ugen i 4 uger op til vi skulle flytte, så hun fik hilst på alle de nye kammerater.
  Jeg havde virkelig ondt i maven over vores beslutning om at flytte når jeg så hendes reaktion, men det hele gik så fint, og hun ELSKER det nye sted! Og hun blev straks den glade pige vi plejer at have efter flytningen.
  Vi flyttede så det passede med hun skulle starte i mini SFO med alle de andre kommende skolebørn, men tror faktisk ikke der er noget tidspunkt der er bedre end andre, så længe man lytter til børnene og hjælper dem på plads i deres nye hverdag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg har flyttet med mine børn, og vi gjorde
  Det i sommerferien så børnene lige kunne hende sig til det, og når
  De skulle starte et nyt sted, var det nyt for alle og ikke kun dem
  😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vil bare sige stort til lykke med kærligheden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Margit

  Jeg har selv taget samme rute Kbh/Kolding med mine to drenge for ca 4 år siden. Storebror startede i glidende og lillebror i ny vuggestue.
  Jeg er født og opvokset i 6000 Kollywood. Men havde 11år i Kbh. Fantastiske år. Savner pulsen derovre.
  Drengene trives og lillebror starter i 0klasse på tirsdag. På en fantastisk skole. (Sct Michaels skole)

  Nå men for at komme til sagen.

  6mdr er ikke længe nej, helt enig.
  Jeg havde beholdt huset i Kbh lidt endnu.
  Og så tilbragt noget mere tid i Kolding.
  Mærket efter, og bruge skoleferierne her i Kolding feks.
  Jeg havde ikke flået pløkkerne HELT op i Kbh hvis jeg var dig. Det er jeres forhold og kendskab til hinanden – tror jeg, for kort til endnu.
  Ikke afskrive flytning til Jylland men blot lade tiden give dig bedre/tydligere grundlag.

  Sådan som mine drenge har det idag ville jeg ikke være flytbar overhovedet.
  Hvor gamle er det nu hans børn er?
  De ser noget ældre ud end Hollie..

  Med det drive du har skal du nok komme til at trives her i Kolding.

  Hvis du vil have praktisk info omkring Kolding (skoler osv osv) så hjælper jeg gerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andriette

  Jeg synes du skal vente til næste sommer. Hvis du skal. Lad hende starte i børnehaveklassen nu og så flytte når hun skal i 1 klasse. Det år går hurtigt og jeg har selv flyttet min søn da han skulle til at i 1 klasse. Han fik lige så mange venner som hvis han havde startet sammen med dem i 0. Klasse – han følte slet ikke kan var ny i klassen. Og fordi de ardejder meget sammen på tværs af klasserne i 0. Så gik det super nemt. Så Har du også lige et år til at finde den bedste skole til hende i Kolding og måske til at finde jer/dig i Kolding. Og vænne jer til tanken. Intet haster ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Følg din mave fornemmelse, går det godt så er det dejligt. Går det ikke godt, ja, så var der ingen der døde, og vi starter forfra igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Altså i min datters klasse (vi bor tæt på dig) startede en pige i 3. Og det var efter jul. Det fungerer også godt efter juleferien. Pigen blev taget så fint imod og er glad og trives.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Forelskelse er en form for sindssyge der brænder ud efter mellem 6 og 24 måneder. Så afløses den (forhåbentlig) af ægte kærlighed og på det tidspunkt kan du tage stilling til flytning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

   Hej Mascha…
   hvis jeg var dig, ville jeg puste ud, nyd det der er nu og så afvendt.. Det er tidligt i jeres forhold at træffe så stor en beslutning.. kærligheden er stor lige nu, men når der kommer en hverdag, skulle du gerne være glad for beslutningen og ikke tænke på alt det du gav “afkald” på.
   Men bliver nød til at tilføje at det ikke altid er sjovt for børn med forældre der bor så langt væk fra hinanden( taler af erfaring) så når der skrives at kærlighed er størst osv er den lidt svær.. for kan din datter vælge og er hun stor nok til at vide konsekvensen på sigt..
   held og lykke med det svære valg

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Jeg havde det præcis som dig for 3 år siden. Jeg havde da boet selv med min datter i 10 år og vi havde vires helt eget liv sammen…. indtil ham prinsen krydsede min tinder profil… prinsen som jeg faldt pladask for og som jeg ikke kunne undvære. Jeg skulle aldrig bo med en mand igen for ingen skulle bestemme over mit liv eller min datter… efter et år flyttede vi sammen, hun flyttede skole og det gik bare så godt. Nu er der gået endnu et år, vi har købt hus og hun har selv valgt at hun ville flytte skole igen for at få flere venner i nærområdet. Min datter har ændret sig 180 gr efter vi flyttede sammen med min kæreste. Hun blev mere fri mere glad og de to er vare de bedste venner man kan forestille sig…
  Jeg har kun en ting at sige… Go for it!!!! Familie livet det rykker og det er bare så fantastisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Mascha – du har jo selv givet svaret 🙂❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Er selv, som barn, blevet flyttet langt væk fra ALT fordi min mor ‘fandt kærligheden’.
  Det var HELVEDE!
  At hive mig væk fra venner og familie og min trygge barndom, pga en mand(??!)
  Ved godt jeg sikkert brister din happy boble, men jeg tilgav hende aldrig for det..
  Er selv mor i dag og kan med sikkerhed sige, jeg ALDRIG vil gå den vej.
  Hvis kærligheden er ægte, så holder den også til at vente lidt.
  Det er den bedst sommer i Dk i mange år, ferien har været god og lang…Ville være surt at sidde i Kolding og finde ud af, vinteren blir trist…
  Så min erfaring set med mine barne øjne, er: Ro på!”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Mette

   Hvor gammel var du da inflyttede? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

   Av mit hjerte. Vores generation er forhåbentlig mindre egoistiske, fordi så mange af os har oplevet en skilsmisse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg mener man skal turde tage chancer og er sikker på din skønne glade datter, kan blive ved at være det, hun er lille og har hele livet foran sig.
  Tro på det og turde slå til på kærligheden.
  Jeg flytter snart mit barn (14) fordi det vil være godt for os… selvom hun har verdens bedste venner, tryggeste base. Men jeg har også brug for liv i mit liv. 💝

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hvis du er lykkelig så er dit barn det også 😊 og hvis du har hendes fars opbakning går det altsammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • gitte

  Hvad så, er du færdig med at pakke? Så kom i gang…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Kæreste Mascha
  Jeg har fulgt dig i mange år – og dette er den første gang, hvor du virkelig virker lykkelig, sådan helt nede i maven lykkelig uden det er opstillet. Sælg huset og kom afsted 🙂 jeg er ret sikker på, at Nicolas er helt med på, at du tager det valg. Snart (har en datter på 8 så I know) kommer HM hjem fra skole, går ind på sit værelse og lukker døren – hvad skal du så? Sidde og kigge ud i haven? Alene? Ej… Det er vist ved at være din tur nu – og at se ud fra dine billeder, så er det hele vejen rundt, der bliver lykke ud af en flytning – især HN, hun ser GLAD ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Følg dit hjerte! ❤️ Og så byder vi dig og Hollie Nolia velkommen i Kolding! Det vil glæde os! 😊Alting virker harmonisk i kabalen mellem dig og Troels. Lad ikke en flytning ødelægge det! Så stor er Danmark heller ikke! Mange børn har prøvet at flytte. Det bliver de oftest kun stærkere af! Og den lille tornado du har, hun går jo lige ind i hjertet på folk! ❤️ Jeg ved godt, at hun kommer først! Det gør mine børn også her. Men spørg dig selv, hvornår du har været så lykkelig før?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Mascha, Jeg følger dig faktisk ikke – men denne her måtte jeg simpelthen respondere på. Du skal – selvføgleig – tage dét spring og komme afsted til Jylland i en fart! Det nye sort, er simpelhen at være en del af en stor, dejlig familie.
  Efter 18 fantastiske år i Kbh K, kan jeg følge din bekymring til fulde! Væk fra veninderne, de gode jobs/forretningsforbindelser, det helt igennem unikke Kbh-miljø…. ja så vil – og er Kolding – bare meget anderledes. Det ER Jylland, og med alt hvad der følger med! Jeg synes suverænt at den største “udfordring” fra kbh K livet til Jylland, er mentaliteten. Men som du selv skriver, så har du allerede mødt mange søde mennesker i Kolding..
  1) Udlej hytten 2) Ryk asap. 3) NYD DET! Og livet sammen. At være på besøg/ferier mv. vil aldrig nogensinde give dig et billede af en reel dagligdag. Pøj pøj – du får taget den rigtige beslutning 🙂 hilsen Malene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Jeg ville helt klart vente. I har kun været sammen i et halvt år. Det synes jeg er for kort tid, til at rykke teltpælene OG et barn.
  Men tillykke med jeres kærlighed, du virker bare SÅ lykkelig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MetteD

  Do it, do it! Du stråler af lykke! Og nogle gange skal man bare følge sin mavefornemmelse og ikke så meget over alt det praktiske. Danmark er et lille land, du kan altid komme tilbage til København igen….. Grib chancen og nyd kærligheden og jeres sammenbragte kernefamilie.
  Jeg er selv flyttet for kærligheden fra Århus til København – og det er noget af det bedste jeg nogensinde har gjort og har fået enormt stor ro i kroppen!

  Så Mascha gør det! Og når du skal til Kbh er det jo kun en smuttur på et par timer 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Do it!
  I kan altid flytte tilbage.
  Jeg ville helt klart se st komme igang og få flyttet din datter inden skolestart. Så ikke hun skal opleve flere skift end højest nødvendigt. De fleste børn tilpasser sig ret hurtigt men hvis du kan undgå et skift så gør det. Kontakt allerede skolen nu du tænker hun skal gå på “derover” 😂
  I virker som en Go sammensat familie så det skal nok blive godt. 2 hjem dur ikke på sigt. Og så langt er Kbh da heller ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla

   Efter et halvt år, en god sammensat familie?
   Nej du. Der er langt imellem hele den ferie de har været igennem, og så til en hverdag med almindeligheder, sure sokker, samme bragte børn, og alt hvad en hverdag bringer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Mascha. Vores børn er hhv. 3-5-9, vi flyttede 15 dec, så de startede i børnehave og skole efter Jul. Det fungerede godt og de har taget det rigtig pænt. Vi satte ekstra tid af til komme ond i nye rutiner og alle faldt godt til de nye steder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Kære Mascha. Virkelig godt indlæg.
  Jeg kan godt forstå at Kolding og kæresten trækker og derfor dit dilemma.
  Jeg kan kun komme med min egen beretning. Da jeg var 6 år gammel blev mine forældre skilt (tilbage i 97) da jeg var 7 flyttede vi fra Odense til Sydsjælland pga at min mor havde fundet en ny kæreste. Det betyder skoleskibet, hvilket ikke påvirket mig. Ej heller de nye omgivelser eller bekendtskaber. Der trives jeg og var glad. Men… Det var helt forfærdeligt at undvære min far så længe af gangen. Jeg tudbrølet hver gang at han skulle aflevere mig på toget om søndagen. Situationen var selvfølgelig lidt en anden, da jeg samtidig skulle vænne mig til at være skilsmissebarn på under et år og flytte langt væk. Hollie har jo aldrig prøvet andet, end kun at have der hver 14.dag eller i ferie perioder.
  Men jeg hadet det. Og min far hadet det. Så meget at han faktisk også endte med at flytte til Sjælland, blot for at være tæt på mig igen. Jeg venter nu mit første barn med termin om 9 dage , med min fantastiske mand. Og jeg har svoret at såfremt vi skulle blive skilt, ville jeg aldrig byde mine børn, den sorg jeg stod med, og den lange distance fra min far, når jeg ikke var ældre. Blot en beretning til eftertanke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hej Mascha
  Jeg er netop ved at flytte tættere på min søns far fordi vores søn har en ubeskrivelig længsel efter at være tæt å os begge to. Vi blev skilt for tre år siden og jeg blev i Roskilde og faren flyttede tilbage til Kbh. Jeg vælger at sige mit job op og søger ny leje bolig i Kbh ( hvilket er næsten umuligt ) fordi jeg ved det vil gøre min søn lykkelig at komme tættere på sin far. Du nævner selv at din eksmand nu bare kan komme forbi og besøge jeres datter når de savner hinanden og det er guld værd. Tag ikke den mulighed fra dem.
  Børn finder den ultimative tryghed og kærlighed i deres forældre og jeg tænker at umiddelbart kan et langdistance forhold mellem dig og din kæreste holde bedre end et Skype opkald mellem far og datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kære Mascha
  Jeg har fulgt dig i flere år. Du har aldrig set så glad og lykkelig ud som nu♥️ HN skal nok klare sig(mega sød og sej lille pige) og det virker som at Nicolas sagtens ville kunne bakke dig op i din beslutning og der er ik langt til Kolding fra Kbh. Held og lykke til jer ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kære Mascha. Jeg kom til Kolding fra Løgstør for 11 år siden også pga den kærlighed der – vi havde kun kendt hinanden i 6 måneder dengang men det føltes så rigtig. Nu er der gået 12 år og vi har netop købt vores drømmehus 😊 jeg er så glad for at bo her. Kalder Kolding for mini mini Kbh da byen har utrolig mange ting at byde på – ligesom Kbh bare i mini mini udgave. Du kan nok ikke undvære/undgå at skulle til Kbh pga dit job men kunne du så ikke sælge huset og købe en lille lejlighed.
  Nogle beslutninger er bare sværere end andre. Nu hvor du virkelig har fundet kærligheden så følg den,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kære Mascha
  Jeg har fulgt dig i flere år. Du har aldrig set så glad og lykkelig ud som nu. HN skal nok klare sig(mega sød og sej lille pige) og det virker som at Nicolas sagtens ville kunne bakke dig op i din beslutning og der er ik langt til Kolding fra Kbh. Held og lykke til jer ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sørine

  Jeg kan slet ikke forstå, at du overhovedet rænker tanken, jeg synes det er enormt selvisk! Collie har allerede i sit korte liv været introduceret til flere af dine kærester og der er jo ingen af de forhold, der har holdt. Nu vil du så flytte for en NY mand, som du kun har kendt i 6 måneder og rive Hollie endnu længere væk fra sin far, som er den faste stabile mandlige person i hendes liv. Når man får børn, så kommer de først og så må man selv behovsudsætte for deres bedste. Jeg har altid fulgt dig og synes du virker som en god mor, men her knækket filmen altså for mig. Tænk på Hollie, han er bare endnu en mand, som du altså ikke har været sammen med ret længe!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Mascha, jeg forstår din situation og dine tanker. Jeg tror på, at hvis du er glad og tryg og tilpas i dit forhold, så er du i stand til at bæreevne bedre mor – ikke at der er noget i vejen med den måde du er mor på nu. Jeg har været igennem det selv. Blot ikke med den store afstand. Og ikke med en far til mit barn der var forstående. Men et barn kan hurtigt mærke hvis man ikke er helt glad indeni.

  Hvis du bliver ægte glad og lykkelig ved at flytte skal du gøre det. Hollie klarer den sagtens. Min datter flyttede skole i 0. klasse. I maj måned hvor 0. næsten var ovre. Jeg ville ønske jeg havde gjort det tidligere, så hun nåede at være i den nye klasse så længe som muligt. Men det var ikke en mulighed dengang.

  Så måske op til en skoleferie. Så går hun på ferie og ved hvad hun kommer tilbage til efter ferien. Tror jeg, at jeg ville prioritere.

  Min datter er i øvrigt meget glad for skoleskiftet og fungerer godt i den “nye” klasse.

  Held og lykke til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Mascha.
  Det her er fra barnets perspektiv, mine forældre blev skilt da jeg var barn, jeg har tre søstre som jeg er nogenlunde jævnaldrende med. Kort tid efter at mine forældre besluttede sig for, at de skulle gå hvert til sit, fandt min mor en rigtig sød ny kæreste som også boede i den anden ende af landet. Min mor havde det som dig og kunne ikke forestille sig, ikke at skulle vågne op med den nye mand hver morgen og hun besluttede at hive teltpælene op og tage os med (hun var enig med min far om dette da han på daværende tidspunkt var syg med hjertet). Flytningen var en STOR omvæltning for os alle, men hele vejen igennem har mine forældre og deres nye partnere været SÅ gode til at kommunikere og til at inddrage os børn i beslutninger og overvejelser, så vi alle stod tilbage med en følelse af at vi blev lyttet til og respekteret. Det har altid været sådan at min far og hans nye kone aldrig har været et sekund i tvivl om, at de var velkomne hos min mor og os når som helst og vi børn ELSKEDE når vores far hentede os hver anden weekend, den stod altid på høj musik og sing along i bilen hele vejen og det er nogle af de bedste minder fra min barndom. Mht at falde til et nyt sted som barn, så gjorde vi det også alle sammen ret hurtigt og fik skabt os et hjem/en base sammen med min mrs nye mand og hans fire børn hvor der var plads til alle og hvor der ikke blev gjort forskel på dine og mine børn og det var enormt tryghedsskabende for os børn.

  Jeg håber du kan bruge mit lille skriv til noget 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  hej Mascha
  synes du selv giver svaret når du skriver at Hollie Nolia så gerne vil være en del af en familie med flere børn, så det ikke kun er hende og dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa T

  Jeg kan sagtens forstå dit dilemma. Det er HN der er den største “taber” i den ligning … Jeg smider lige et forslag som jeg ved du vil gispe NEJ over når du læser det. Men prøv at lege lidt med tanken <3 Kunne HN bo hos hendes far istedetfor? Du er meget mere fleksibel og kan køre til københavn en onsdag eftermiddag og bruge nogle timer med hende, og så have hende hver eller hver anden weekend … Jeg boede alene med min datter fra hun blev født til hun var 6 år. Så flyttede vi fra Vejen til Fredercia i sommerferien inden hun skulle starte i skole. I havde kun kendt hinanden et års tid, men synes det var den løsning der var bedst for min datter så hun ikke skulle starte i skole ét sted og falde til, og så rives væk et par år efter. Men ved du hvad, der er tusindvis af børn der skifter skole efter 1 2 3 klasse osv og det er ikke jordens undergang. Børnene lærer at tilpasse sig en ny situation, og det er jo ikke en dum ting at evne. Måske overtænker du også det hele. Nogle lever et helt liv uden at finde lykken. Så grib den da nu du har den. Måske varer den ikke for evigt, det ved vi jo ikke, så grib den og nyd den fuldt ud mens du kan. FLYT!!! Hjertelig velkommen til trekantsområdet <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Tænk på om du er mest glad i København med alle de ting du skriver er på plus siden men uden Troels, eller om du er mest glad med Troels og så “uden” de ting du har i København. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla k

  Jeg synes godt nok ikke det lyder hensigtsmæssig for stakkels HN. Det er ikke fordi dine andre forhold har holdt så længe, og hvad får dig til at tro at dette holder? Du har kun kendt ham 6 måneder. Hvad så når der forhold ikke holder og HN er faldet til i Kolding i ny familie, skal hun så rives op med rode igen, fordi du savner København? I har ikke engang haft en hverdag sammen. Kun en varm sommer fyldt med ferier, premierer og weekender. Som en anden foreslår, så prøv at vende den om og forestil dig at det var dig der kun så HN i hveranden weekend og i ferier, det er synd for både HN og far. Det er på tide at være mor først fremfor kæreste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hej Mascha.
  Jeg flyttede for et par år siden sammen med mine 4 børn. Vi har altid boet i en større by men valgte at flytte tættere på min kæreste. Jeg troede egentligt at det ville gå smertefrit og at børnene ville falde til hurtigt. Men specielt min store dreng havde det svært. Han skiftede skole og det reagerede han meget på. Han var ked af det. Stak af fra skolen (3. klasse). Noget han aldrig før har gjort. Det var et virkelig hårdt år for ham og mig. Og jeg fortrød mange gange. Overvejede at flytte tilbage eller bare flytte ham. Men nu er han faldet til og er glad.
  Jeg synes personligt det var svært at flytte væk. Mere end jeg regnede med. Men jeg havde heller ingen i byen. Min kæreste og jeg bor ikke sammen selvom vi har været kærester i 4 år. Jeg synes også det er virkelig hårdt at leve i en kuffert og ikke vågne med ham hver morgen. Så jeg forstår dig godt. Hvis du er glad så bliver HN det også. Men mit råd er at få startet hende hurtigst muligt i skolen i Kolding. Der dannes så hurtigt realationer og tror det er nemmere hvis man er med fra starten❤️. Og hvem siger et forhold holder længere bare fordi man venter 1 eller 2 år med at flytte sammen!? Hvorfor ikke finde ud af det i stedet for at gå og savne sit livs kærlighed?? Bare kom afsted. Hvor intet vover intet vinder❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Gør det.. børnene tilpasser sig lynhurtigt, især i hendes alder.. nyd kærligheden ❤️ Og det ene liv vi har

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  I har kendt hinanden i 6 måneder – og jeg synes som både mor og single-kvinde, at det er et dybt egoistisk valg at tage efter så kort tid.
  Din datters trivsel og nærhed til sin far må være din TOP-prioritet. Ja, du er forelsket. Og ja – Troels er sikker super dejlig, og ja – hvor ville det være dejligt at vågne sammen med ham hver eneste dag. Men ro på og spis kage til. Jeg (ligesom mange af mine veninder) har også før været super forelskede – men efter et stykke tid brast lykken. Det ved man ikke om det gør med dig og din kæreste. Men af respekt og kærlighed til din datter, da giver du det mindst 1 år mere før du river hende væk fra venner og sin far. Vent til den dejlige sindsyge forelskelse har lagt sig – og se her om forholdet bærer udover det, før du bringer din datters lykke på spil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla

   👍👍👍 Fornuftige ord. Og lige mine ord.
   Er det kærlighed holder det også til at vente.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg valgte at flytte til min dengang kæreste(nu mand) med min datter på 5 1/2, selvom vi kun havde været kærester i 3-4 mdr.. Hun var lige startet i 0 klasse så vi valgte at gøre det sådan så hun startede på den nye skole efter efterårsferien… 🙂 Det fungerede rigtig fint.. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte Ørum

  En skriver, at du skal give det et år mere inden du flytter, så forelskelsen kan ligge sig!! Jeg er nu gift med min mand på 8. år, og er så smask forelsket stadig! Afsted med jer, pas på hinanden & altid hold kommunikationen åben og ved lige! Børn er glade, hvis deres forældre er glade ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Du skal følge dit og Hollie hjerte, hvad der gør jer glad, og mærk efter hvad der er det rigtig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • P

  Det lyder som om du har besluttet dig – stort tillykke med det ❤️ Catch the day – dont trust tomorrow ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina H

  When you know, you know ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria A

  Kære Mascha.
  At vove er, at miste fodfæstet for en stund.
  Ikke at vove er, at miste en del af sig selv.
  ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise-Lotte

  Hollie Nolia skal nok klare en flytning, så længe du er glad❤️Tror ikke du får et savn med Kbh og de fristelser der er der, for du savner familielivet og så sker der så meget andet hyggeligt i jeres liv. Glæder mig til at følge med og høre din beslutning❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er selv flyttet for nylig med min søn fra København til Fyn, og væk fra hans far som fortsat bor i Kbh. Det er det sværeste jeg nogensinde har skulle beslutte, men for at kunne være noget for min søn, måtte jeg være noget for mig selv. Ja bevares, det er vel en egoistisk beslutning. Jeg havde diverse sundhedsprofesionelle med inde over min beslutning, fordi jeg var så top bekymret. En af de råd jeg fik var: hvis du føler dig tryg, vil din søn også, også skal han nok finde mening i det nye sted.

  Børn er ens et og alt, og nu støder jeg sikkert nogen, men man skal også huske sig selv! Gå efter din mavefornemmelse, det lyder til at den plejer at have ret!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Du sidder med alle svarene selv Mascha. Spring ud i det for pokker! Jeg er sikker på, at du hellere vil fortryde de chancer du tog, end dem du ikke fik taget 😉

  Følg hjertet, men ha’ hjernen med.
  Held & lykke 🍀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Mascha, jeg vil blot udtale mig omkring skoleskift og der blev vi rådgivet om, at det er bedst at barnet ikke skal gå i et “limbo” og vente for længe på et skifte. Hvis du allerede nu ved at I vil flytte, så ville jeg få Hollie på den nye skole nu. I 0. Klasse bruger lærere og forældre rigtigt meget krudt på at blive “rystet sammen” – det vil I gå glip af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kom til Kolding😊 vi skal nok tage hodt imod dig😊 Jeg tror godt du vil falde til – du har både en dejlig kæreste, Hollie Nolia vil få søskende og nye venner og du vil helt sikkert også skabe nye venskaber. Og skulle der være helt slemt en gang imellem er Sjælland og København heldigvis kun et par timer væk😊 Knus Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  En lidt dyr løsning, men kender et lignende par som både havde bolig i jylland og lejlighed i KBH. De havde fast base i jyland. Her var det manden som flyttede fra job og venner og familie. Han valgte at anskaffe sig en mindre lejligjed så han havde “et hjem” i Kbh. Det gav mulighed for spontane ture til KBH når det passede ind uden at det skulle planlægges alt for meget… som eks hotel eller overnatning hos venner. Og det at have et hjem betyder også noget. Nogle tog han alene afsted…. nogle med hans søn… nogle gange med hans nye kæreste og nogle gange med kæreste, søn og bonusbørn. Hvis man havde råd så synes jeg det er en super mulighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Kære Mascha
  Mit korte svar er: AFSTED MED DIG OG HOLLIE NOLIA! Basta. 😜

  Min mand og jeg har lige rykket begge børn (2,5 og 7år) fra Sønderjylland til USA. Det er ikke samme flytning men nogle af de samme bekymringer vi også er gået igennem ift børnene. Men når de muligheder der åbner sig på ens vej føles rigtig skal man tage springet.

  Synes at du lærer din datter nogle sunde værdier om at skulle være tro mod sig selv og få det meste ud af det liv man har. Og jeg er sikker på at du kan gribe hende når der kommer svære tider for hende ved at være flyttet og bare gerne vil ‘hjem’ igen.

  Så spring ud i det, det er tydeligt at stort set hver en celle i din krop ønsker det.

  Ift hvornår, ville jeg hvis det var muligt prioritere at kunne starte her efter sommerferien – men hvis ikke det er muligt tænker jeg ikke det er verdens største undergang. En læring vi fik var at vi nok fortalte vores ældste på 7 år lidt for tidligt at vi skulle flytte, så det fyldte enormt meget og 2-3 mdr er laaang tid i deres verden. Så flytningen skal gerne ske relativt kort tid efter det er besluttet.

  Pøj pøj

  Susan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Kære Mascha ❤

  Det lyder på én gang som både den nemmeste og sværeste beslutning. Som så mange andre allerede har skrevet, så har du Hollie som din nr.1 prioritet, og vælger du at flytte, så er jeg sikker på, at du føler det som det helt rigtige for jer begge. Jeg bakker op, uanset valg.
  Du er altid velkommen her i Middelfart, på den anden siden af de smukke broer, hvis du trænger til en kop kaffe og et kram 😘
  Kh
  Charlotte 🌷

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanne

  Hej Mascha. Super spændende at i måske flytter til Kolding.
  Kolding har også super gode skoler.
  Jeg har arbejdet og studeret på flere af dem.

  Ude i eltang (ca 6 km fra sygehuset) ligger verdens bedste skole. Den har vundet DM i skoleudvikling og har meget højt til loftet. En skole som prioriterer trivsel og faglighed meget høj.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sesija

  Hej masha..
  Af egne erfaringer, hvis du er i tvivl så gør det ikke..
  Jo du har mødt en mand du er stormende forelskelse i, men i har kun været sammen i 6 mdr.
  På 6 mdrs kendskab vil du flytte din datter fra hendes kendte omgivelser, hendes relationer og ikke mindst hendes far..
  Hvad siger han til det?
  Hvad hvis det ikke holder, så skal din datters base rives op igen..
  Hvis det her er seriøst, og han virkelig elsker dig, kan det sagtens vente et år eller 2 mere .
  Sæt dine egne behov til side, tænk på din datter og hvad hun kan miste
  Håber det bedste for jer ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Hej Mascha
  Lej dit hus ud for en begrænset periode og kom afsted til Kolding!! Hvis det ikke lykkes jer i Kolding har du mulighed for at vende tilbage tll dit hus på Sjælland igen. Jeg synes at du skal rejse…. Så må i finde på nogle løsninger mht til Holly og hendes far. Måske han skal se hende i alle ferier.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Dig og Hollie vælger kærligheden, familie livet og glæden til i livet ved at flytte.

  GØR DET. GØR DET NU.
  LIVET ER HER NU.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  HN finder så hurtigt nogle nye venner og veninder i Kolding. Jeg er ikke i tvivl om at I vil synes om Kolding og omkring liggende byer. Der er så meget godt i Kolding og roen er en helt anden end i hovedstaden. Du vil også hurtigt få nye bekendtskaber og venner OG er det ikke noget med at mormor og morfar er tættere på HN og dig? I vil elske det, det er jeg sikker på og HN vil intet have imod det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Gør det, tag springet og flyt til Kolding 👍
  Kolding er en skøn by (selv født og opvokset her), og jeg er ret sikker på at Hollie vil falde rigtig hurtigt til.
  Fordelen er også som du skriver at hun vil blive en del af en børnefamilie hvor der er andre end kun hende, og ik mindst så vil hun få en skøn mor der ikke går og spekulerer i detaljer. 😊
  Mht skole flytning, der er det min holdning at der er ik noget tidspunkt der passer bedre end andre, for uanset tidspunkt, så er det et nyt kapitel der starter for vores kære børn.
  Så bare afsted med jer til Kolding, vi tager imod jer med åbne arme 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Mette Fuglsang

  Det der er vigtigst for børn er en nær og tillidsfuld kontakt til forældre , hvis I to har et godt kærlighedsfuldt stabilt forhold , vil dit barn kun vokse af udfordringer ved at flytte, kærligeheden er vigtigst for et barn , fra en 60 årige kvinde der har levet alene med sin datter og flyttet flere gange , idag er min datter 31 år og er fantastisk på alle områder ….afsted med dig til Kolding,
  ønsker dig alt godt . KH Anne-Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katharina

  Jeg har desværre ikke børn, men jeg tænker, at et skifte er enormt svært uanset hvad. Kolding har meget at byde på, men det er ikke København og ens netværk. Kan dog kun anbefale denne hyggelige by. Flyttede hertil januar 17 fra Horsens pga kærligheden. Btw, så kan der shoppes alle ugens dage i centret. Det sætter jeg selv stor pris på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Finn

  Jeg syntes da bare, du skal blive i København, Mascha.

  Du vil på ingen måde passe ind i Kolding … eller resten af trekantsområdet for den sags skyld … hvor du ikke kan pleje dit store ego, som er så langt fra virkelighedens verden i Jylland.
  Her kalder vi en spade for en spade, så det skal du kunne tåle, og så skal din datter jo også kunne tåle livets realiteter uden for Danmark´s forkælelsesby nr. 1 . . . København.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Zoë Ørnbo

   Hej Finn
   Du har valgt at følge eller i hvert fald læse Mascha Vangs blog, hvilken undrer mig, når du er så kritisk uden at vi læsere kender hende.
   Det er fint, du har din holdning, men den grove tone, du anvender her vil du næppe bruge ansigt til ansigt i trekantsområdet. Jeg mener personligt, du kunne formulere dig konstruktivt og og med en højere grad af empatisk i forhold til din kendskab til, hvorvidt Mascha Vang vil passe ind.
   Hun er jo fra Aalborg, og jeg håber oprigtigt ikke, at rammerne for den sociale accept i trekantsområdet er så ekskluderende, som du udtrykker det. Jeg har lært, st man ikke skal skue hunden på hårene, men man bør oprigtigt og åbensindet lære folk at kende før man fældet dom, så man giver andre en nysgerrig chance- det kan jo være, du ville blive positivt overrasket ( også selvom hun jo er en smuk succesrig kvinde i lækre klæder) :-))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Zoë Ørnbo

   Hej Finn
   Du har valgt at følge eller i hvert fald læse Mascha Vangs blog, hvilken undrer mig, når du netop udviser så kritisk til hende som person til trods for, at vi læsere jo netop ikke kender hende personligt.
   Det er fint, du har din holdning, men den grove tone, du anvender her vil du næppe bruge ansigt til ansigt i trekantsområdet- og jeg vil ønske, at vi kunne udvise en bedre tone på de sociale medier. Jeg mener personligt, du kunne formulere dig mere konstruktivt og og med en højere grad af empatisk i forhold til dit kendskab til, hvorvidt Mascha Vang vil passe ind i Midtjylland.
   Hun er jo oprindeligt fra Aalborg, og jeg håber oprigtigt ikke, at rammerne for den sociale accept i trekantsområdet er så ekskluderende, som du udtrykker det. Jeg har lært, at man ikke skal skue hunden på hårene, men man bør oprigtigt og åbensindet lære folk at kende før, at man fælder dom, så man giver andre mennesker en oprigtig og nysgerrig chance- det kunne jo være, at du netop ville blive positivt overrasket ( også selvom hun jo er en smuk succesrig kvinde i lækre klæder…. det udelukker jo ikke per automatik at hun faktisk også er et omsorgsfuldt, dybt og empatisk menneske ;-D)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Kæreste Mascha
  Hvor jeg dog kan sætte mig i dit sted.
  Jeg flyttede selv fra Chr. Feld til “djævleøen” for 10 år siden pga en mand. Jeg kendte absolut ingen herovre, men satsede (kunne altid flytte retur)
  Efterfølgende kom min datter til og vi rykkede til Stevns, jeg blev skilt, fandt mig en ny mand og pludselig var vi på vej til Ballerup, med skoleskift og nye veninde.
  Jeg valgte at inddrage min datter så meget som muligt, samtidig var vi så heldige at flytningen foregik i sommerferien, så hun kunne starte første dag på den nye skole. Alt det er gået over forventning.
  Savnet til det gamle vil jeg nok altid ha, det er sq også meget billigere og leve i det jyske 🙈😂
  Gør det dit hjerte banker for og ja det er pisse skræmmende at lave sådan et ryk.
  Men vi er slet ikke så farlige os jyder og ville da kun blive varm om hjertet og se dig komme valsende ned gennem gågaden i Kolding med det største smil på og din familie omkring dig.
  Held og lykke med det hele og alt løser sig somregel i sidste ende 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Kære Mascha
  Jeg har ikke nogen erfaring med det og jeg har heller ikke nogen løsning på det, men som en der har fulgt din blog siden msn tiden, kan jeg bare bekræfte, hvor dybt ulykkelig du var i Middelfart. Det passede slet ikke til dit væsen at være så langt fra storbyens puls, hverdagens fest og farverne. Intet ved dig skriger hjemmegående husmor og jeg er bange for, at selvom du umiddelbart oplever Kolding som skøn og behagelig, så tror jeg du vil kede dig på sigt. Samtidig kan jeg sagtens forstå at din kærlighed er i Kolding og den ikke kan flyttes. Jeg tror bare, at hvis du flytter, så skal du virkelig indstille dig på en drastisk forandring i dit liv. Det bliver nok ikke bare et nyt kapitel, men en ny bog med et nyt omslag. Jeg synes jeg kender dig virkelig godt, og det gør jeg jo nok i virkeligheden ikke, men jeg er sgu lidt bekymret. Det kan ende helt fantastisk! Du skal nok bare VIRKELIG omstille dig og enten fjerne alt forventning eller forvente noget helt andet end du har elsket indtil nu. Masser af kærlige og varme tanker din vej ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

John Wayne, verdens største labyrint & smørstegte kammuslinger