Weekend på Samsø

Stand up paddle på Samsø, Nordby og hygge…

Reklame og oplevelser i samarbejde med Færgen & Visit Samsø

Vi er hjemme igen, og har haft så mange dejlige oplevelser, at det er godt jeg har billeder af det hele, for det gik næsten for stærkt til at indtage. Jeg keder mig hurtigt og kan godt lide der sker noget. Jeg vil opleve og prøve en masse nye ting. Og det har vi gjort. Det starede egentlig allerede med at jeg tog vasketøjet med på turen, i stedet for min taske med rene kjoler og undertøj. Så der er blevet genbrugt noget tøj på turen, jeg føler mig helt øko-venlig.

En af dagene startede med SUP, stand up paddling, som ingen af os havde prøvet før. Don’t even mention redningsvestene! Vi blev hentet af skønneste Graham fra SUP Samsø på hotellet, som er en enormt sød herre med en charmerende dansk/engelsk accent. Han tog os med til Sælvig bugt hvor vandet var ganske roligt den dag. Vandet er så lækkert på Samsø. Vi fik først instruktioner i hvordan vi skulle padle, komme op at stå og op på boardet igen, hvis vi skulle falde af – det gjorde jeg naturligvis ikke. Det var egentlig meget lettere end jeg havde regnet med, og umiddelbart noget alle i alle aldre kan gøre. Jeg synes bestemt det er noget Hollie Nolia skal prøve.

Se lige vandet, det er ren Bahamas…

Bagefter kørte vi en tur til Nordby, som er en lille perle med ægte Morten Korch stemning. Gadekær, stråtækte huse og det danske flag i flagstængerne. Det er jeg altså ret vild med, hvorfor er det kun på de små hyggelige øer man gør det? Vi skal da være stolte af vores land og flag. Jeg får helt lyst til at flage året rundt, hvis ikke det var fordi jeg ser bøvlet i at hejse det hver morgen og huske at tage det ned igen. Troels har også meddelt at han er ret bestemt omkring det med flagregler, og at han altså gør honnør ved den slags. Det kunne hurtigt blive et værre cirkus vi skulle igennem i tide og utide. Men da også irriterende jeg ikke har en flagstang og et flag, når nu jeg har fødselsdag i morgen!

Vi spiste frokost i en gamle købmandsgård med butik og café, Smagen af øen, i Nordby. Lars stod klar til at servere en masse gode delikatesser for os, og jydetøsen her siger altså ikke nej til en god lokal øl. Jeg er vild med at smage øl. Nå ja og vin, og champagne… Egentlig kan jeg lide ret mange ting, hvis bare der står “%” derpå.

Jeg har en masse lækre lokale delikatesser med hjem, og kunne heller ikke lade være med at købe lidt lopperier rundt omkring, så har både skåle og fade med retur. Det er så hyggeligt lige at have lidt minder fra sådan en tur.

Butikken er spækket med ting, charme og en lille smagsprøve.

Man kommer ikke udenom kartoflerne på Samsø, og det gør nu egentlig heller ikke noget, for de er virkelig gode. Normalt er jeg ikke til kartofler, fordi jeg frygter den der tarvelige gryde på køkkenbordet med kæmpe store halvsplattede kartofler. Jeg kan bare ikke ha’ det. Men sådan er det naturligvis ikke, med små delikate Samsø-kartofler. Lidt aioli og salt er nu også genialt til.

Man skal huske at spise is til, i varmen…

Stedet her fandt vi på opfordring af nogle af jer, der skrev vi burde stoppe forbi Casa Tua, så det gjorde vi. Tak.

 

Image Map

Næste indlæg

Weekend på Samsø