Kjolevalg, F16 show og flyverfest...

Erfaringer søges: Nybyg eller renovering?

Mig og projekter, ik. Men jeg kan ikke lade være, og har lidt brug for nogle synspunkter og erfaringer. Måske I kan hjælpe?

Da jeg købte mit hyggelige træhus, var det lige til at flytte ind i, og det betalte jeg naturligvis for. Der gik dog ikke lang tid før jeg fik skiftet en masse ud, både små og større ting, og jeg har undervejs og sidenhen ærgret mig over jeg ikke fandt et hus der trængte til en lidt større renovering – eller simpelthen byggede et nyt hus. Altså jeg ville få et af de byggefirmaer der laver nøglefærdige huse, til at bygge det i sådan et tilfælde. Sådan et fik mine forældre bygget for nogle år siden, og de har været så tilfredse med processen. Jeg er ikke ude i selv at være bygherre, for Guds skyld da!

Jeg har i flere år kigget efter byggegrunde, men ikke fundet den rigtige. Jeg har undervejs også fundet ud af, at jeg ikke kunne tænke mig at bygge et nyt hus på en grund i et område med en masse andre nye huse. Det skulle være en grund med store træer og buske, så jeg ikke skulle vente årevis på det voksede op. Jeg vil gerne bo i et hus hvor man ikke kan kigge ind ad vinduer eller ind i min have – høj tæt hæk og store træer er et absolut must! Udsigt siger mig intet, jeg vil hellere bo i en hule, end kunne kigge ud. Så er det nok man køber et gammelt hus, river det ned og bygger et nyt, ik? Eller finder man et charmerende hus som trænger til en mindre eller større renovering? Jeg kan rigtig godt lide charmen i et ældre hus, og er slet ikke til et nyt moderne hus i mursten med store vinduer, men man kan vel også bygge nye huse med krummelurer og detaljer. Det skal bare være hvidt med sort tag… Ja, jeg er ude i noget patriciervilla stil. Eller bare en lille beskeden knaldhytte som på billedet. Jeg må hellere gå på casino!

Det er altså ikke fordi jeg har sat mit hus til salg, eller er ved at flytte. Men jeg har hele tiden vidst at mit hus kun skulle rumme Hollie Nolia og jeg, og at vi ikke skulle bo der for evigt, selvom jeg knuselsker hyggehytten… Og så kan jeg lige så godt tænke på den slags i god tid og være grundig i overvejelserne, end springe til noget når den tid kommer engang.

Så, har I nogle do’s and don’ts, når vi taler nybyg eller renovering?

Jeg ved på forhånd at jeg ved begge scenarier ville ønske en totalløsning, som jeg forestiller mig ville være det letteste. Måske tager jeg fejl? Finder man et firma der fikser det hele, eller er det seperat med nye vinduer, badeværelse, facade, el, maling…?

 

Tak 🙂

 

 

Image Map

Næste indlæg

Kjolevalg, F16 show og flyverfest...