Sukkerafhængighed og hjemmelavet ingefærte

Charterturen går til Thailand: We have arrived! Hvis bare kufferten også var…

 

ab1eba94-9f08-493d-9dcf-f92ebad30f24

Hvis du lige nu sidder i Danmark og tænker “sikke et pis-vejr!”, og drømmer dig ned til sand, strand, palmer og Pina coladas, så vil jeg lige opmundre dig med, at det ikke er det vilde du går glip af – lige i dag forhåbentlig.

Vi er ankommet til Thailand og jeg sidder lige nu, helt jetlagged, midt om natten og bøvler med at komme på nettet. De sidste 24 timer i korte træk:

Jeg fik installeret katte/huspasser i træhytten, pakket to gigantiske kufferter. Om jeg forstår 17 bikinier kan fylde så meget?! Jeg synes altid det er så hyggeligt at skulle flyve, de der timer hvor der ikke er net og der bare skal ses film eller sove. Jeg er jo en bette lort, så pladsen har aldrig været trang for mig, og om Hollie Nolia ligger på et flysæde eller i min dobbeltseng, virker ikke til at være den store forskel – hvert fald ikke for mig. Det et rigtig charter vi er kommet på her kan jeg fortælle jer, det har vi altså ikke prøvet før. Men turen tog kun 10,5 timer, hvilket jo bare er en smuttur, hvis man ser bort fra konstant hysterisk skrigende charterbørn. Lige dér er min datter altså helt suveren, hun har altid været fantastisk at flyve med… Men okay, jeg vil også hellere give hende en “feriepille” end hun får en dårlig oplevelse og generer en hel flyver, så når vi har spist, hygget og al underholdningen er gennemgået, får hun en lille melatoninpille, som gør hende naturlig søvnig, uden overhovedet at være i nærheden af en sovepille. Jeg bruger dem altid til at rette op på jetlag, og de fundet ganske harmløst i håndkøb til netop det samme.

Det her var seriøst mine fly-snacks (mørk cholkolade, sukkerfri pastiller og tomater). Aldrig set tarveligere, og viser det kun i håb om respekt fra min ellers prøvede personlige træner. DON’T give up on me Herman! 

d2906dfa-b8dc-4868-b458-a757ea972372

Ankommet til Thailand opdager vi så at vi mangler en kuffert, som de eneste naturligvis. Kufferten der indeholder… Ja jeg nævner lige de vigtigste punkter: Hjemmebragt velkomstchampagne, al Hollies badetøj, tøj, legetøj og højtelskede nye julegaver, ja alt hvad man kan forestille sig der er i en kuffert. G-R-E-A-T!! Men så er det jo heldigt at de på hotellet har verdens grimmeste børne thai-bikini til bare 160 kr. (ikke engang i H&M kan du få lov at give så meget for et stykke badetøj til børn), og alt andet til overpris. Nu skal den rejseforsikring fandme voldtages… Tror endda jeg har 2-3 stykker, så deeeet.

Nå, men vi fik en hurtig dukkert i poolen inden det begyndte at regne, lyne og tordne, og så nåede jeg kun at flashe min jetlagged blege hvide krop, i en okay nedringet mor-badedragt, i bare 4 min før der var bid, af meget score-aggressiv pumpet ukrainsk strandløve/hotelgiggolo, som ikke så noget problem i mit barn var med, så længe min (fantasi)mand var blevet hjemme. Bingo! Og her tænkte vi at der udelukkende var familier på sådan et børnevenligt charterhotel, men næhhhhh nej, det er naturligvis genialt tænkt, at her også kommer enlige mødre… Godt spottet! Det skal nok blive godt det her, hvis det altså stopper med at regne.

Nåhhh ja, for dem der husker min frøfobi, så er jeg også allerede angrebet på den front. Er det ikke utroligt??! Det er som om de kan lugte mig og min frygt, uanset hvor jeg kommer.

Der er ikke skyggen af thai-charme på hotellet, men vi har til gengæld ALT indenfor en radius af ca. 25 meter, det er fantastisk, og det er for os verdens navle den næste tid. Jeg skal nok lave masser af postkort herfra, samt en område-guide til Thailand.

Image Map
   

41 kommentarer

 • Inger

  Ej hvor fedt for jer😎Nyd hver dag og selv om det er familiehotel så kom ud og mød det rigtige Thailand osse. Sidst vi var afsted kom vi Detsvære til at bo på hotel med det halve af Rusland🙄De fylder meget. Næste gang lejer vi en lejlighed. 😇 Rigtig god ferie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Leonora

  Ah My God stakkels Inger.. Godt du overlevede din forkælede tøjstativ ..Jeg har set hvad de danske børn kan være i stand til…Og er ikke imponeret! Så deeet. ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia K

   Kan se der er nogen i kommentar feltet der er rigtig friske fra morgenstunden.
   Tænker at hvis ikke man har noget pænt at sige, så hold det for jer selv, eller lad være med at læse med.
   Og så lige god ferie til jer to det her opslag drejer sig om 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Helt enig med Inger og Tom – nyrige russiske turister kan ødelægge alt ….og så er de jo endda voksne 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Alt… Simpelthen ALT!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tom

   Du har så tydeligvis ikke oplevet russiske turister. Så fald havde din spydige kommentar været byttet ud med sympatiblomster….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger

  Karina.Hvad du skriver forstår jeg simpelthen ikke. Ingen sammenhæng i forhold til hvad mascha indlæg handler. Måske lidt negativitet. Så læs en anden blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Åh nej dog sikke en start! Trods manglende kuffert og hormonforstyrret mænd (but can you blame them ?!) Håber jeg at I får en helt fantastisk ferie- glæder mig til flere billeder og sjove historier 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Frandsen

  Rigtig god ferie. Håber kufferten dukker op. Og at solen kommer tilbage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Melatoninpiller kan nu ikke købes i håndkøb i DK. De kan dog sagtens købes på recept, hvis din læge vil udskrive dem… Dog kan de købes på ethvert gadehjørne i USA – til både voksne og børn. Ved dog ikke om dette ubetinget er en god ting og, om det derfor også betyder, at man ukritisk kan lade sine børn indtage dem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Hvor læser du om ukritisk brug??

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Måske der med “ukritisk” menes, at mange børn med ADHD eller Autisme har meget svært ved at falde i søvn og derfor tildels melatonin for at kunne falde til ro og sove igennem. Mange børn (og voksne) med bl.a. ADHD og Autisme har gavn af melatonin, for at forbedre indsovningen. Som Mascha skriver, er det et naturligt hormon, og der er ikke KENDTE bivirkninger. Men det betyder ikke, at det ikke er noget man “bare” eller “ukritisk” skal indtage. Selvom melatonin er naturens eget søvnhormon skal man stadig være påpasselig, og det er bestemt ikke noget man bør benytte til raske, velfungerende børn. Men hvad ved jeg. Jeg er hverken Mascha eller Hollie Nolia, så min mening eller viden er i grunden komplet ligegyldig. I øvrigt, skøn blog!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tove ellefsen

  Husk næste gang at blande jeres tøj i to kufferter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mariam

  http://Www.danskogmuslim.dk

  Ej dét seriøst min største stræk af kufferter ikke kommer 😂 Men sikker på i nok skal få en god ferie alligevel..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michell wiberg

  Jeg har prøvet det med kufferten så mange gange!! Har heldigvis altid haft forsikring og fået 500kr om dagen, men men når man ikke har sit eget tøj og er tvunget til at shoppe nyt er der bare intet der er pænt 😬 håber i får kufferten hurtigt ❤️
  Og super idé med melatonin, hvorfor har man aldrig tænkt på det ???? ..

  Rigtig god tur 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg er helt med på at melatonin umiddelbart er rimelig harmløst.
  Dog er det noget som egentlig kun bliver udskrevet til mennesker over 55.
  Jeg synes det er helt forkasteligt at du lige giver hende en pille fordi i skal flyve, helt ærligt et luksusproblem som du vælger at tage den “nemme” løsning med.
  Vi sidder rigtig mange som har børn der ikke sover om natten og vi kæmper årelange kampe netop pga autisme og adhd.
  Og så sidder du fandme der og har ondt i røven over de forældre der ikke bare hopper på melatonin. 🙄 og ja håndkøb i udlandet da de er receptpligtige i Danmark.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NK

   Jeg ville bare ønske at flere gav deres barn en harmløs pille. 10 timer ombord på et fly med børn der skriger: Puuuh, bare tanken gør mig træt!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Melatonin sløver ikke.
   Ud over at man slipper for at barnet er en pestilens for de øvrige passagerer, så ankommer man med et friskt, veloplagt og veludhvilet barn. Det er da ren win/win

   Autisme, Asperger, ADHD bruges ofte som undskyldning for urimelig opførsel i det offentlige rum.
   Ansvaret for disse børn påhviler forældrene – ikke tilfældige fremmede.

   Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at det er hårdt at være forælder til et diagnose-barn. Jeg synes bare ikke at man kan være bekendt at slå sin selektive hørelse til og forvente at vidt fremmede skal udvise ekstraordinære hensyn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

   Jamen hvorfor tage på ferie med et barn som skriger i 10 timer?? Så vent dog til barnet er ældre og kan klare turen. Vi kunne sagtens rejse med vores første søn men nummer to har mere krudt i numsen og vi vil derfor skåne ham og andre på flyet for skrig og skrål. De lange ture på vente til han bliver ældre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Synes det er urimeligt, så mange reagere på melatonin … det er ANSOLUT ikke sove MEDICIN- men et naturligt søvn hormon alle mennesker har- og nej det er ikke skadeligt… og da slet ikke når det gives i forbindelse med en flyvetur!!! Melatonin kan i mange af vores nabolande købes i håndkøb!!!! Dog her på recept! Og jeg taler af erfaring da vores søn, får 2 stk melatonin, HVER aften, da han har meget svært ved at sove ( disse er dog ordineret af lægen – som også har oplyst at det ikke er vanedannende eller skadeligt !!! Så lad nu vær med at angribe, uden grund !!’
   Ønsker jer begge en helt fantastisk ferie, trods en lidt øv start ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janie

   Jeg vil gerne lige høre hvor du har det fra at man først får det nå man er 55 år.
   Min datter får der fat hver nat og hun er 14!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgit

  Jeg ville ved Gud aldrig begynde at putte piller i mit barn på grund af en flyvetur. Samtidig ville jeg heller ikke byde andre passager 10 timer med skrigetur. Er godt klar over, at man ikke kan vide hvordan børnene reagerer, men jeg har også været en tur i Thailand hvor der i flyet var et par tvillinger på 7-8 mdr der skreg og skreg næsten hele tiden. I forvejen er der ikke meget plads og disse sad på skødet af far og mor. Mascha skriver at flyet var fuld af skrigende unger. Måske skulle forældre tage på en kortere flyvetur med så små børn. Det er bestemt heller ikke rart for børn og familie. Og nej jeg er ikke en sur gammel dame der ikke kan lide børn. Med hensyn til russere over alt. Har været afsted hvor der var morgenmad med i prisen. Russerne pakkede mad til HELE døgnet. Mit rejsebureau havde bed om at få stillet et “ eget bord “ til rådighed i et andet lokale. Ak ja at det skulle være nødvendig. Håber I nyder ferien dernede nu – trods diverse
  “ begynder vanskeligheder “.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina Leonora

   Og du er selvfølgelig så dannet og klog. .Og aldrig gjort noget forkert …Og dine børn er der rene englen og kun mangler vinger…Mere brok …Jeg har aldrig hørt og læst så meget brok og beklagelser…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leah

  Nu er melatonin et helt naturligt hormon som vi har i vores system… Og jo det kan købes i håndkøb på helseudsalg.dk… Ja så fik de lidt reklame… Lad nu vær med at fare sådan op altså… Det er jo ikke ligefrem en sove pille med et syntetisk stof i, som slår barnet helt ud, at hun giver… Det er der jo ingen normale forældre, ved sine fulde fem, der ville gøre, hvis ikke lægen ordinerede det… Det er sgu da smart, så man ikke kommer til destinationen med at barn som er helt kvadret af træthed… Det vil jeg da overveje til mig selv næste gang.. Ja måske også til papdatter med Adhd hvis vi engang skulle flyve langt med hende… Jeg vælger nemlig at slet ikke rejse med hende pga krudt i røven og hysterisk anfald 😊😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg tvivler på, at mascha er så langt væk fra vinduet, at hun kunne finde på at give Hollie rigtig melatonin, medmindre det ikke er ordineret fra lægen. Og nej, RIGTIG melatonin, som man fx kan købe alle steder i håndkøb i USA, kan ikke købes i håndkøb herhjemme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Det er seriøst det sjoveste indlæg længe 😂 Du er dælme god til at skrive 😂 Rigtig god ferie til jer. Håber solen snart kommer frem 🌞🍹🍾????👏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hvilken dosis giver HN? Jeg skal til st flyve frem og tilbage til Asien med en 5 årig de næste 4-5 måneder og det ville da hjælpe en del hvis jetlag kunne afhjælpes så harmløst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yrsa Sand Andersen

  Hold nu op ..håber da i får Det bedre. Dét kan næsten ikke blive værre. Håber i får en god ferie. Trods alt♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  At stå i lufthavnen og et tomt båndet køre rundt og man tænker hvor f… er MIN kuffert henne, er det været. Tog til Italien med mand og vores tilsammen 4 unger – der kom ikke en eneste kuffert 😬😬 et døgn uden – et maridt! Håber snart I får den. Rigtigt skøn ferie til jer 🌴🍦????

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Sørensen

  Pyyhh for en start på ferien 🙈🙈🙈 Håber det klarer op snart og kufferten dukker op hurtigt!😘

  Kh Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Kære Mascha, dejligt at følge dig og din skønne datter her på bloggen og på insta, hold nu op, hvor er hun cute 😍 Hvor i Thailand er I? Min kæreste og jeg skal også til Thailand med vores to piger her om et par uger, og jeg har lige fundet ud af, at vi skal bo et par dage på Railay Village Resort, hvor I boede sidste år. Jeg har fundet dit indlæg på bloggen, hvor du bl.a. skriver, at du vil fortælle mere om bedste spisesteder på Railay, men jeg kan dog ikke finde en sådan guide? Kan du evt sende mig et link? Pft og rigtig god ferie til jer., lov at I spammer os med billeder!! 😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Kære Pernille, måske jeg kan hjælpe dig. Har selv boet på Sunrise Tropical Resort, og det er helt igennem fantastisk! Dog var jeg der uden børn, og så heller ikke børn på resortet, mens jeg var der. Måske resort også er lidt misvisende, for det er mere en lille bitte eksotisk oase af hytter… Poolen er heller ikke stor, men der er roligt og smukt! Man kan kun komme til Railey med båd. I bor på den ene side af øen ned til vandet, hvor mange long tail boats ligger til. Stranden på denne side er mærkelig mudret, og det anbefales ikke at bade her. Men den anden side af øen, man går derover på 3 min, ligger den mest fantastiske og smukke strand! Her er der også mange små lækre autentiske spisesteder. Som sagt er Railey Beach. Udforsk spisestederne, også på de andre hotellet. Lige ved siden af jeres hotel ligger der et hotel der hedder Rayavadee Resort, som efter sigende ejes af kejseren. Det er sindssygt lækkert, og måske I kan få lov til at låne deres vidunderlige pool, hvis I spiser derinde… Kom på nogle ture, også til Krabi. Og nyd jeres ferie 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg forestiller mig, at flypersonalet bare giver alle passagerer en henslumringspille inden tale of. Det giver en meget mere behagelig tur for alle parter 😄
  Luk ørerne for skrigende børn. Jeg er ret sikker på, at forældrene er dem, der sveder mest på den tur…Hvem ved, hvordan ens barn opfører sig på en flyvetur? Den nemmeste engel kan udvikle sig til et frådende monster under givne forhold. Det er ikke alle forældre har pengene til lige at tage en lille testflyvning inden drømmerejsen. Det koster at tage hele familien med på tur.
  De børn, der sidder bagved og konstant sparker til sædet (sikkert uden at tænke over det) og den voksne foran, der lægger sædet ned, så man har fuld udsigt til deres hovedbund og indskrænket bevægelsesfrihed, er meget mere belastende end skrigende børn.
  Håber at kufferten snart når frem. På vores første ferie som forældre med 5 mdr. barn (der vist ikke skreg, så vidt jeg husker), udeblev kufferten med mit og hendes tøj (OG bleer) i tre dage. Ikke sjovt! Butikkerne havde intet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Ang:”Jeg er ret sikker på, at forældrene er dem, der sveder mest på den tur…”

   BS
   Børn rejser med rabat. Skulle en barnløs, der ikke har råd til at tage rutefly til Thailand, forvilde sig ombord på et charterfly, så er det en ualmindeligt ringe trøst at TudeMarie m/k’s forældre græmmer sig … det manglede da bare 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • C

   Ja børn rejser med rabat? Det er børn. Og “det manglede da bare” – fordi forældre har fuld kontrol over deres (spæd)børns reaktioner, følelser og opførsel, og derfor pr. automatik bør “græmme sig”? Over hvids præcis – at deres børn reagerer naturligt i en ny situation (som selv for mange voksne kan føles skræmmende) – blandt en masse mennesker stuvet tæt sammen og væk fra sine trygge rammer, eller over at (snæversynede, egoistiske) barnløse, som nævnt i dit “eksempel”, ikke har råd til at tage et rutefly?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Mille, tusind tak for din kommentar og dine fifs, hvor er det sødt af dig 🙂 Nu glæder jeg mig bars endnu mere til at skulle afsted 🙂 Det er dog Railay Village Resort vi skal bo på. Rigtig god weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Hej Pernille,

   Der er SÅ charmerende på Village, glæd dig! Der er den lækreste strand og hyggelige ligge spisested lige til højre når du kommer ud fra hytterne – men der er ikke rigtig noget på Railey, det er småt så alt gir sig selv når du er der. Ganske få små kiosker og ikke det store udvalg af spisesteder – men lækkert er der! Tag en longtailboat og sejl rundt en halv dags tid, det er FANTASTISK! Jeg savner poolen i bunden af hvor du skal bo, ikke den når du lige kommer fra stranden… Men den der gemmer dig for enden af stien med hytterne. Så smukt. God tur 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak for svaret, det var sødt af dig – ihhh, hvor jeg glæder mig nu 👏 Må I have en fortsat dejlig ferie 😎😍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mark

  Hej Mascha,

  Jeg vil lige informere dig om at melatonin bestemt ikke er håndkøbs medicin i Danmark. Det er derimod recept pligtigt i Danmark. og det anbefales bestemt ikke til børn, men tværtimod til gamle.

  Du bør lige overveje om du ikke skal slette denne del, da det er komplet moralsk forkert, at få forældre til at være i den tro om at melatonin er håndkøbsmedicun, da det faktisk kan være farligt for børn.
  Læs evt. denne artikel, hvor et barn er død, muligvis grundet melatonin.
  https://www.b.dk/nationalt/barn-doede-efter-behandling-med-omstridt-sovemedicin

  Og tænk dig en ekstra gang, inden du vælger at proppe medicin i dit barn, som er komplet unødvendigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerafhængighed og hjemmelavet ingefærte