Sporty resort-look

Charter vs. rejs selv…

63be3789-877e-404c-ad42-2bef17ab1e3e

Sidste år var vi tre også afsted til Thailand i 2 uger sammen, men det var en helt anden tur, end denne her. Stor forskel!

Jeg plejer at booke fly seperat fra hotel, og så et lækkert hotel langt fra charter og danskere. Ikke for at være krukket (jeg er jo en vase), men fordi jeg har sat stor pris på anonymiteten og alt andet end charter og familiegøgl – det prøver vi så nu. Jeg kan godt lide friheden med, at jeg kan rejse hvorhen jeg vil, og ikke er nødsaget til at blive på et bestemt hotel, hvis ikke det falder i min smag når jeg er der. Det kan man ikke på charter – men det er nemt. Dog bestemt ikke billigere.

Nu har jeg så prøvet min første rigtige børne-charter-tur, med guide, fælles afhentning i bus og noget der minder om all-inclusive. Jeg er meget blandet i hvad jeg egentlig synes og hvem jeg vil anbefale det til. Alle uden børn skal hvert fald holde sig langt, langt væk, som første råd. Hvert fald fra familiehotellerne, det gad jeg virkelig ikke, hvis ikke jeg havde barn med. Men MED barn… JUHU!!

Da Hollie Nolia ville kede sig uden en børneklub, har det været højeste prioritet på turen. Sidste år var hun svær at underholde i to stive uger, for selvfølgelig vil hun gerne lege med andre børn og der sker en masse sjovt, og det gjorde der bestemt denne gang. Tror faktisk aldrig hun har været på bedre ferie… Eller det VED jeg hun ikke har. Hun elskede hvert minut højere end jeg troede muligt, så på den side var det en succes! Hotellet havde daglige underholdningsmuligheder med skandinavisk personale, og det var genialt. Der var både danske, svenske og norske børn at lege med, hvor de tidligere steder vi har været, kun har haft internationale børneklubber – tjek for guds skyld den er skandinavisk, det har stor betydning. Det er naturligvis oftest skandinaviske rejseselskaber der har den slags, men de hoteller kan også bookes udenom rejseselskabet på div. bookingsider, og det synes jeg der kan være stor fordel i, hvis nu man pludselig står med en vejrudsigt der siger regn i to uger, eller hotellet ikke lever op til forventningerne… Så kan man bare tjekke ud og rejse videre, uden at miste pengene. Det har jeg før gjort.

Jeg synes virkelig konceptet med et familiehotel er genialt. Vi boede perfekt, omgivet af alt vi skulle bruge indenfor en meget begrænset radius. Ingen tvivl om, vi skal afsted på sådan noget her igen, men næste gang vil jeg nok være lidt mere omhyggelig med valget af hotel og beliggenhed.

Jeg synes det var rigtig ærgerligt at enhver thailandsk charme var decideret ikke-eksisterende på hotellet. Der var intet, nada, der gjorde vi ikke lige så godt kunne ha’ taget til Grand Canaria. Ikke så meget som én eneste buddha eller en røgelsespind oplevede vi på stedet, og det er sgu svært at komme udenom i Thailand. Der var simpelthen for meget skrabet IKEA/Jysk sengetøjslager over hotellet, og kantine over restauranten. Især med tanke på det er ret dyrt, sammenlignet med hvad man ellers får i Thailand. Dyrt på flere områder…

Jeg har boet på mange, meget mere luksuriøse hoteller og store suites, til færre penge end hvad det kostede at bo her, og det forstår jeg ikke. SÅ stor en omkostning kan den børneklub heller ikke være. Derudover irriterer det mig, at tilbuddene i familiehotellets egen kiosk, koster mere end hjemme. Hold nu kæft med en pose saltstænger skal koste 25 kr. eller en pose Haribo 35 kr., det er Thailand, ikke Monaco! Detalje, men det render da op hvis man står med en familie på 2-3 børn, så har det måske en betydning. Det skal også nævnes at nogle af de aktiviteter Hollie Nolia deltog i, var aktiviteter man skulle betale for. Og sådan bliver det, når alle de andre børn de finder sammen med, også er med på aktiviteterne. Det ville være synd at lade barnet gå glip af, da de går og glæder sig til det sammen om dagen. For mig var det genialt, fordi hun hyggede sig med det, og jeg så havde en time alene. Men igen, er du afsted med flere børn og de gerne vil til aktivitet både morgen og aften, så skal man lige vide det koster ca. 60 kr. pr. aktivitet pr. barn. Der kunne man måske godt ha’ lidt søskenderabat, for aktiviteterne var for os i dén grad det værd for alle parter.

Vælger man sådan en 2-ugers tur som vi gjorde, så vil jeg en anden gang muligvis skifte hotel efter en uge. Det gjorde vi sidste år, og det var genialt. Der var absolut intet hvor vi boede, hvilket var lidt ærgerligt. Det betyder rigtig meget men lige kan gå en tur og shoppe noget ragelse, eller besøge nogle hyggelige restauranter. Der var lidt ned ad stranden, men ikke sammenlignet med hvad jeg håbede på af muligheder. Det savnede vi, og jeg skal nok lave et indlæg om de områder jeg har været, og mine anbefalinger. Konceptet var godt, men beliggenheden synes jeg var ærgerlig, så har jeg været mange andre meget bedre steder, men dog ikke som var så børnevenlige. Måske det kombineres bedre et andet sted?

Her ligger mor og daser, imens børneklubben render rundt og leger…

eada04e8-dff7-4bf0-8a5a-71fdcb7248d8

Dagens superhelt ♥

467eba33-d685-4e67-8ea2-16af2928e59f

2181458c-05ad-464f-a9b1-76697cafd7c4

c620affb-53ee-407b-8ac6-7c113c405a0e

8ce2335a-9cd2-4c4d-82f0-c4e4f5098b5c

72093ebe-5fd4-4c3f-86fd-58475ecfc262

Image Map
   

18 kommentarer

 • Karina

  Er SÅ enig. Er selv i Khao Lak på charter. Totalt blottet for den thai-charme jeg elsker og her er meget dyrere end jeg er vant til i Thailand, men ungerne elsker det. Men ikke nok til at jeg vælger charter igen; der MÅ simpelthen findes en rejseform der passer både børn og voksne lige meget….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, det var så en børne-ferie I var på….Voksen-ferie kommer senere;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan kun gi’ dig så meget ret. Er virkelig ikke til charter men elsker at rejse, og planlægger derfor altid selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  2 uger samme sted er også længe samme sted, jeg savner lidt 10 dage ved rejseselskabet , du lige har rejst med , vi tager også kun afsted de steder pga, vores børn hvis du gerne vil skifte hotel er der 2 i samme tema , på mallorca , du kunne leje en bil til levering i lufthavn , du kan køre mellem de 2 steder på ca 50 min , men så skal du nok ringe til rejse selskabet først , vælg cala bona beach først for alcudia er bedst der kommer også andre kendte men vi lader jer være i fred taler kun til jer hvis i taler til os😉 vi tager selv afsted til sunwing side beach Tyrkiet , i år trænger til noget mere varme ,der er simpelthen så skønt om sommeren ,

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Hvilket rejseselvskab rejser i med :)?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Det spies og det deres sunwing hoteller der har skandinavisk personale , og nogle andre af deres familie venlige hoteller , hvor der vist billede af lollo og bernie der er en bamse og en giraf .

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   Uha der har jeg været 3 gange med mine børn. De er så søde på Sunwing Side Beach, kæmpe pool og så dejlig mad.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Det er så ikke der 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Tænker også hun skrev på min ang sunwing side beach , jeg ved godt hvor du var i Thailand 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Altså mener ved godt det ikke var Tyrkiet i var 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Ahhh ja selvfølgelig 😄😄

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Der er nemlig rigtigt dejligt, har også været der før , men kun i efterårs ferien , det første gang vi tager der ned når det 40 grader plus det løse

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg har rejst meget mine børn. Er single mom og vi er afsted 1-2 gange hvert år. Vi er i Tyrkiet med 40 graders varme og der er jeg sindsygt glad for all incl med børnene. Når det er så varmt så hedder det skygge og pool el strand det meste af dagen og rigeligt væske til drengene (og mig selv) men børn mærker bare ikke behovet for væske når de er i pool det meste dagen. Går en runde min hver time med et glas med 2 dl vand (og solcreme) som de skal drikke…. Mine drenge er 10 og 14 år nu, ham på 14 år gider ikke de alm charterferier mere. Der skal ske noget mere…. Det er genialt til mindre børn. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Ligner der vi var sidste år og vi valgte kun morgenmad, så hver aften spiste vi på strandens restauranter enten den ene eller den anden vej. Det kan anbefales. Jeg får også lidt pip af at være og gøre alt samme sted så længe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med din ærlige og direkte måde at sige tingene på! Det skinner af nordjysk snusfornuft, at du kalder en spade for en spade, og jeg er helt sikker på, alle børnefamilier kan bruge de råd hvis de står over for en rejse til Thailand.

  Jeg tænker også, at rejseselskabet nok skulle lytte efter, for du er jo en influencer, og kan skifte en hel del omsætning hvis ikke de gentænker konceptet.

  Godt I fik hygget – og god weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Vi har været på Koh Lanta og i Karong/Kata (Phuket) en del gange. Alle gange på charterhoteller med børne underholdning, da jeg ved det vil give min datter flere legekammerater og dermed en bedre ferie (selvom jeg da er verdens sjoveste mor😉).
  Jeg er aldrig blevet rigtig vild med Phuket. Men her på Koh Lanta (hvor vi pt er for anden gang) er jeg altså solgt. Bor på et skønt hotel der er bygget op som en regnskov. Og ligger direkte til stranden.
  Stranden er så smuk og hyggelig. Og byerne er selvfølgelig turistet, men de har klart beholdt noget af deres egen charme.
  Vi fortsætter charter eller glamping i nogle år endnu. Når lillepigen er glad, så skal jeg nok overleve.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej.
  Vil bare sige at vi rejste med Tui til Gran Canaria i 16, og der var alle aktiviteter med i prisen. Hvis børnene ville, var der aktiviteter fra 10-22 inkl børneklub og man skulle ikke ha penge op af lommen.
  Sara

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Masha …
  Du mega god til at fange din læser, jeg startet min egen blog i går….

  Stor fan af dig

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sporty resort-look