Exclusiv rabat på årets vigtigste look - nytårsmakeuppen!

Lucia, stolthed & kærlighed

F41E56FD-B4DA-4169-A2E1-917BC6BCAD49Det er ren Lucia-spam det her, men jeg kan altså ikke lade være. Jeg har glædet mig så meget til det siden sidste år, hvor jeg så det ældste hold i børnehaven gå Lucia. Jeg husker selv hvor fantastisk og spændende det var i folkeskolen når de store klasser kom rund i mørket med lysene, det var noget helt, helt særligt. Husker dog ikke jeg selv har prøvet det

Men den anden dag var det så verdens navle, set fra min vinkel, der skulle gå den fine gang. Jeg har aldrig helt forstået forældre gik sådan op i det, men det er jo lige til det er ens egen. Det foregik i Store Magleby kirke kl. 10 og dørene blev åbnet kl. 9:30. Da klokken var 9:25 sad jeg på forreste bæk som den eneste i kirken, og skrev stolt til farmand at jeg havde reserveret de bedste pladser til os og allerede arrangeret hvordan jeg skulle tage billeder, imens hans skulle filme og fra hvilken vinkel. Alt var planlagt, udover jeg ikke havde tænkt på at tage kleenex med. Jeg havde dog advaret Hollie Nolia om jeg måske græd i kirken, men at det ikke var fordi jeg var ked af det, men meget meget glad i maven og stolt af hende. Ren kærlighed. I guder jeg skulle ha’ taget en rulle køkkenpapir med!

Jeg var faktisk i så god tid, at jeg nåede at se hele generalprøven også (jeg var nærmest bare i vejen), men der stod altså 9:30! At alle andre kom 9:50 er jo deres eget valg, jeg skulle hvert fald sidde forrest. Nicolas grinte så meget af mig og frygtede nok inderst inde at jeg i det øjeblik dørene gik op, ville angribe seancen med en drone, paraplylampe/projektør og springe ud på gangen med en mega linse. Ikke at det ikke blev overvejet, vil jeg så sige.

Ej, men det var bare så stort at se hendes ansigt lyse op af spænding og stolthed. Jeg tuder hver gang jeg bare kigger på bilederne. Vi er så heldige de skal gøre det igen på onsdag, bare nede i børnehaven, og der kommer mormor endda over og ser det ♥

Jeg har sløret alle de andre børn, da jeg ikke har spurgt forældrene om tilladelse til at vise deres børn og ikke vil sætte den i en situation hvor de ikke brød sig om at sige nej.

Jeg har ikke været i kirken før, men børnehaven kommer der en gang om måneden og jeg har længe haft lyst til at se den. Den er simpelthen så smuk og præsten var skøn og en fantastisk fortæller. Jeg kunne sagtens finde på at tage derop en søndag bare for at høre hende fortælle. Og nåhhh ja, så tager jeg vist heller ikke skade af en syndsforladelse af og til. Måske burde jeg komme månedligt 😉

Se lige det smil ♥ Har I selv eller jeres børn gået Lucia?

 

   

18 kommentarer

 • Rikke

  Jeps har selv prøvet det , og endte med mega meget stearin i hovedbunden ? det er mange år siden og sikkerhed var nok en by i Rusland , men jeg gik forrest ( very important)? mine unger har også gået Lucia optog og det var STORT ??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, ja, lucia var magisk som barn – både at se på og selv gå, og jeg var luciabrud i 4. klasse på en skole med 1200 elever. Var pænt stolt. Det var dog kun for skolens elever og midt på dagen, men havde jo ikke oplevet andet dengang i starten af 80erne, så det var bare stort.
  I 5. klasse, hvor jeg var flyttet skole og landsdel, var det den ældste pige i skolens kor, som var luciabrud, og der sang vi både for skolen (med 92 elever – ja, noget af et spring) og på landsbyens plejehjem. Begge oplevelser – både den store og den mere intime – var magisk. Alene at være i luciaoptoget var jo noget særligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Hun er dælme også en smuk charmetrold???

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Det er så stort og magisk 🙂 Jeg har tre piger – så jeg har stået der tudende tre gange ;).

  God Jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh altså hvor er hun kær ?
  Jeg var med min niece i børnehaven, hvor hun gik Lucia❤❤??…hold nu op hvor jeg tudede ❤ Det var bare så rørende. Og de kunne næsten ikke få holdt med at synge igen ? den vildeste entusiasme må jeg sige ❤❤❤???

  Kh Charlotte ❤?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ulla

  Hvor er hun bedårende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Ej okay, JEG får tårer i øjnene på dine vegne. Kan da slet ikke klare det, hvis det en dag bliver mit eget barn, der skal gå Lucia-optog! Sådan har jeg det også, når jeg tænker på første skoledag, selvom der er 5 år til. Man kan nok ikke sætte sig ind i det, hvis ikke man har børn.Jeg syntes i hvert fald, det var noget pjat at være følelsesladet omkring sådanne ting, før jeg blev mor ?
  Det bliver med garanti også en stor oplevelse for mormor, når hun skal med jer ned i børnehaven ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bedste

  Sidste år var det mit barnebarn der var med i Lucia optog, en meget stolt dreng. Og på det lokale plejehjem, hvor jeg er frivillig, er det en stor oplevelse for de gamle at få besøg af både
  børnehave og friskole som går Lucia. Tænk hvor få glæder man har, når man bor der. Skønne billeder og dejligt at vi kan glæde os og tænke over, hvor godt vi har det. Kæmpeknus og glædelig jul til alle, der følger med i din hverdag. Det er så dejligt at grine sammen med dig. Du er en fantastisk skribent ?. Kram ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • R

  Åh, har selv det dejligste minde af min datters sidste år i bh gik Lucia. De små lysnende sjæle med deres små uskyldige ansigter, der alle bare strålede i kærlighed. Så smukt og så vigtigt.
  Det eneste der kunne forstyrre oplevelsen og nærværet fra de små smukke engle var… Alle de forældre der havde mere travlt med at forevige mindet gennem Tlf, IPad og videokamera og slet ikke var tilstede eller gav børnene ro til at være.. Vi har så travlt med at ville gemme et smukt minde for altid – at det bliver vigtigere end faktisk at være tilstede i det..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Synes virkelig det er dejligt at læse at du slører billede af andre børn – jeg er en af dem der ikke bryder mig om at andre lægger billeder om hvor mit barn er med, så det er dejligt at se du har tænkt over det ?
  Og ja i guder man ændrer holdning når det er ens eget barn – min datter var englebarn sammen med sin 0 klasse (klassen går så først med stjernekastere og små klokker inden selve optaget ) og hun gik forrest ? jeg var da ved at revne af stolthed ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Vores ældste gik Lucia sidste år, hun var stolt og jeg var meget rørt❤️
  Jeg lover dig at første skoledag er endnu mere slem mht at blive rørt! Vores startede i skole i august og da de store børn sang første skoledag sangen, hylede jeg næsten?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Tang

  Er Nicolas din datters far? Hun er som snydt ud af næsen på ham. ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  JA min store dreng har og jeg var pavestolt..
  Og det var hans pædagog også da min søn har autisme er der rigtig mange ting som er mega svært for ham så jeg husker stadig hvor stolte, glade og imponerede hans far og jeg og ja selv hans pædagog var da han gik med sammen med alle de andre børn rundt i mørket, uden at bryde sammen., ??????

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I skolen skulle 7. klasserne gå Lucia. Det var helt ok, men da min mor var spejderleder, og jeg så var tvangsindlagt til også at være spejder, var der ingen vej udenom der, og jeg HADEDE det. Jeg VILLE ikke være spejder, og slet ikke gå Lucia, men jeg blev overtalt til, at hvis jeg gik Lucia så min mormor kunne se “Lille Annette”, så skulle jeg nok slippe for at gå til spejder bagefter. Hvis man går frivilligt, og syntes det er sjovt og spændende, så skal man gøre det, men jeg ville aldrig tvinge mine egne børn eller børnebørn til det. Det ser ud som om HN nyder det, og hun er da så smuk. Er også sikker på, hun ville have sagt et stort og rungende “NEJ” hvis hun ikke ville.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg kan selv huske hvor stort det var da vi i skolen skulle have luciaoptog og jeg blev valgt til at være luciabrud – så stolt! Det var dog knap så sjovt bagefter, da jeg grædende måtte sidde i flere timer og få fjernet stearin fra hele hovedbunden. Med en kæmpestor, lang manke var det et helt forfærdeligt projekt og det er virkelig en af de mest smertefulde ting jeg nogensinde har oplevet. ?
  Noget helt andet – nu er det blevet omtalt en del hvor lille HN er, og normalt tænker man ikke så meget over det når hun bare er alene på billederne, men wow.. På de her billeder er det virkelig tydeligt, og jeg havde aldrig gættet at hun var på samme alder som de andre hvis ikke jeg vidste det. ?☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Årh, der er intet bedre end at se sine børn så glade og stolte!? St. Magleby kirke er verdens bedste kirke – ok, helt upartisk er jeg nok ikke, både mine børn og jeg selv er døbt i kirken? Der er babysalmesang hver mandag, Julegudstjenesten er sublim, og alle præsterne er skønne.
  PS: også stor ros og respekt herfra, at du har valgt at sløre de andre børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Kære søde dig
  Åh kender det alt for godt? jeg har 3 tøser der alle har gået Lucia i vores under vores kirke, hvor har de glædet mange på plejehjemme, sygehus og i loger. Og så afslutning i kirken. Min ældst ( 25 år mu) nået at gå luciabrud?❤️ Det var meget smukt og stort , Hende på 21 nået det ikke hun ville ikke mere efter 3-4 år. Desværre synes vores meningheds råd for 2 siden ikke det skulle være det mere, så vores datter på 10 nået kun at gå 3 år ????? Så du må gerne være stolt❤️?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Min datter gik for 3 år siden Lucia brud på sin skole. Min datter er blind og det eneste der guidede hende på sin tur var en lærer der gik oppe foran og raslede med sine nøgler så hun vidste hvad vej hun skulle dreje…………jeg kunne ha´ brugt 10 m køkkenrulle den dag….det er SÅ stort og ens følelser springer nærmest ud af kroppen.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Exclusiv rabat på årets vigtigste look - nytårsmakeuppen!