Glædelig jul!

Børnevenlig julekonfekt med nougat & glimmer

dd045c2b-bc44-473a-ab2e-b4b298b7ae73

Hvis du lige står og mangler konfekt til de næste par dage, så har jeg en god og fin opskrift her, som jeg selv ( sammen med Annemette) har fundet på. Jeg har i den grad undervurderet det at lave konfekt, og det kommer til at ske hvert år fra nu af. Sikke en hygge! Se lige de glade børneøjne her, når hun får lov at lave fine glimmerkugler som familien skal spise i julen, det kan man da ikke andet end elske.

Jeg synes ikke det er så sjovt bare at lave de der marcipan/nougat stykker som man kan købe i poser… Så kan man jo lige så godt det. Det er sjovt at gøre lidt ekstra ud af det, som her med glimmer, og så improviserede vi og lavede noget lige efter min smag med nougat – jeg elsker nougat!

Øjjjjj må jeg virkelig lave glimmerkugler?? Dem i sølv er nøjagtig samme opskrift som marcipankonfekten/tivolikuglerne (opskrift her)

Reklame/ Fordi december og julen er magisk, skal der naturligvis fint stel til fra Bloomingville.

Opaskrift: Maschas nougatkonfekt

60 stk. (små kuber á 2cm)
sværehdsgrad: let
arbejdstid: 25 min
Nougatkonfekt
300 g blød nougat
100 g god mørk chokolade, 70%
80 g god mælkechokolade
et nip havsalt
100 g hasselnødder
50 g usaltede cashewnødder
70 g ren rå marcipan
Pynt
1 tsk guldstøv
Sådan gør du:
Tænd for din ovn på 200 grader varmluft.
Hæld hasselnødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og kom dem ind i den varme ovn. Lad dem blive i ovnen i ca. 5-8 min til skallen på hasselnødderne begynder at sprække og løsne sig. Sluk for ovnen. Hæld hasselnødderne ud på et rent viskestykke og gnid dem fri for skaller ved hjælp af viskestykket. Sidder der stadig lidt skaller tilbage på nogle af nødderne, så gør det ikke noget. Smid skallerne ud og lad hasselnødderne køle af. 
Hak nougaten i grove stykker og kom det i en dyb skål. 
Hak begge slags chokolade groft, og smelt det over vandbad ved lav varme, mens du hele tiden rører i skålen. Når det lige akkurat er smeltet hældes det over nougaten. Rør det godt sammen til nougaten er smeltet og massen er tyk og ensartet – uden klumper. Tilsæt 1/4 tsk flagesalt og rør det sammen.
Ind i køleskabet med den og skær den ud i grove stykker når den er fast.

Man kan blinge det lidt op, og det gjorde vi naturligvis.

Konfekten puttes i en pose med glimmer og rystes godt af meget glad 5 årig. Man får de smukkeste glimmerkugler som små naller kan svine hele hjemmet til i ♥

Reklame/ Jeg elsker mit julestel fra Bloomingville ♥

Ta-daaaaa!!! Hva’ siger I så?

   

4 kommentarer

  • Vicky

    Glædelig jul, Nu virker bloggen, som vi kender den.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Sørensen

    Mums 😍..men hvor kommer marcipanen ind?…eller er det mig der ikke kan få øje på det? ????😘😘

    Kh Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • CN

      Tænkte jeg også over – men konkluderede at den nok bare skal snackes on the side 😋

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Skal nødderne hakkes og i massen før det kommer på køl? Og hvad med marcipanen🙃🙃🙃

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig jul!