Ingen ændringer her! Som om... Tsk!

Opskrift: Kebabspyd med blomkåls couscous

DADDE1D6-2E2F-4FC6-9FB9-4690DEA57670

Denne her ret havde vi det ret sjovt med at lave sammen, da der skulle æltes op på spyd. Stor fornøjelse for 5 årig, ikke så meget for mor! Men det smager virkelig godt og var også et hit at få med i madpakken i dag med de små stykker abrikos der er i couscous’en. Ret fornuftig ret hvis man er på diæt, hvilket jeg ikke selv lige er for øjeblikket (men måske burde 😉 ).

Jer der ikke gider mine opskrifter hopper jo bare videre. Der er ingen reklame heri som nogen har troet, det er ganske enkelt bare en opskrift og når jeg henviser til et sted er det kildeanvisning og ikke noget jeg får penge for. Bare så det er på det rene.

Here you go…

Kebabspyd med blomkåls couscous:

INGREDIENSER

300 g hakket oksekød
½ spsk spidskommen
½ tsk knust chili
½ skrabeæg – pasteuriseret
½ dl rasp
Persille
Salt og peber
4 træspid
Olie til at dryppe med
Blomkåls couscous:
½ blomkål
Persille
Abrikoser i tern
Saft fra 1/4 citron
2 tsk olivenolie
Salt og peber
1 dl yoghurt naturel

TILBEREDNING

Retten er med hakket kød og har kortere holdbarhed end normalt.
Frys kødet ned hvis ikke du kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

Tilberedningstid: Ca. 20 minutter (når ovnen er varm)

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skyl og hak persille og læg 2/3 til side. Læg spyddene i koldt vand (så brænder de ikke på i ovnen).
2. Kom hakket kød, rasp, æg, chiliflager, spidskommen, salt og peber i en skål sammen med 1/3 af persillen.
3. Ælt farsen godt igennem evt. med hænderne (husk at vaske dem grundigt først).
4. Del farsen op i 4 lige store stykker og form en ca. 20 cm lang pølse. Stik et spyd igennem hver kebab og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med lidt olie og bag dem i ovnen ca. 15 min.
5. Fjern evt. blade fra blomkålen og skyl den. Riv den på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor.
6. Vend blomkålen med abrikoser, persille, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Vend det hele godt rundt.
7. Server de færdigbagte kebabspyd med blomkåls couscous og yoghurt som dip.

NÆRINGSINDHOLD PR. PERSON

Energi: 2077 kJ (496 kcal)

Næste indlæg

Ingen ændringer her! Som om... Tsk!