5 I Madlavning

Opskrift: Kebabspyd med blomkåls couscous

Denne her ret havde vi det ret sjovt med at lave sammen, da der skulle æltes op på spyd. Stor fornøjelse for 5 årig, ikke så meget for mor! Men det smager virkelig godt og var også et hit at få med i madpakken i dag med de små stykker abrikos der er i couscous’en. Ret fornuftig ret hvis man er på diæt, hvilket jeg ikke selv lige er for øjeblikket (men måske burde 😉 ).

Jer der ikke gider mine opskrifter hopper jo bare videre. Der er ingen reklame heri som nogen har troet, det er ganske enkelt bare en opskrift og når jeg henviser til et sted er det kildeanvisning og ikke noget jeg får penge for. Bare så det er på det rene.

Here you go…

Kebabspyd med blomkåls couscous:

INGREDIENSER

300 g hakket oksekød
½ spsk spidskommen
½ tsk knust chili
½ skrabeæg – pasteuriseret
½ dl rasp
Persille
Salt og peber
4 træspid
Olie til at dryppe med
Blomkåls couscous:
½ blomkål
Persille
Abrikoser i tern
Saft fra 1/4 citron
2 tsk olivenolie
Salt og peber
1 dl yoghurt naturel

TILBEREDNING

Retten er med hakket kød og har kortere holdbarhed end normalt.
Frys kødet ned hvis ikke du kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

Tilberedningstid: Ca. 20 minutter (når ovnen er varm)

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skyl og hak persille og læg 2/3 til side. Læg spyddene i koldt vand (så brænder de ikke på i ovnen).
2. Kom hakket kød, rasp, æg, chiliflager, spidskommen, salt og peber i en skål sammen med 1/3 af persillen.
3. Ælt farsen godt igennem evt. med hænderne (husk at vaske dem grundigt først).
4. Del farsen op i 4 lige store stykker og form en ca. 20 cm lang pølse. Stik et spyd igennem hver kebab og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med lidt olie og bag dem i ovnen ca. 15 min.
5. Fjern evt. blade fra blomkålen og skyl den. Riv den på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor.
6. Vend blomkålen med abrikoser, persille, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Vend det hele godt rundt.
7. Server de færdigbagte kebabspyd med blomkåls couscous og yoghurt som dip.

NÆRINGSINDHOLD PR. PERSON

Energi: 2077 kJ (496 kcal)

Læs flere indlæg

5 Kommentarer

  • Besvar
    Rikke
    14. november 2017 kl. 17:25

    Jeg elsker at læse dine opskrift indlæg. Så dejligt at i er kommet igang med fælles madlavning, og dejligt at jeg bliver inspireret til at afprøve opskrifterne.
    ❤️

  • Besvar
    Charlotte Sørensen
    14. november 2017 kl. 20:38

    Halløj hvor det bare kører derudad 👍👏👌😘

  • Besvar
    Jane
    15. november 2017 kl. 8:26

    Mascha, hvis du og Hollie udgiver jeres egen kogebog, så kommer den helt sikkert
    på min ønskeseddel til jul….ho ho ho.
    Det er faktisk ikke min spøg – jeg er sikker på, at det ville sælge, og bagerst i bogen kunne du jo have billeder af noget af det, som måske er gået galt 😉 Jeg er sikker på, at det ville blive et hit med en masse skønne billeder af Hollie i køkkenet sammen med sin mor.

    • Besvar
      Sara
      15. november 2017 kl. 9:10

      Ja Mascha en kogebog😀
      Det ku du sagtens. Jeg har en fra Jan Glæsel med Weber opskrifter. Der er alt også brændt på og den solgte vist ret godt😂

  • Besvar
    Nadja
    16. november 2017 kl. 2:24

    Mums det lyder lækkert 🙂 Blot til info, man kan godt få øko. pasteuriserede æg:D

  • Skriv en kommentar