Slick ponytail: Få looket med Babyliss Digital Sensor Straightener

Opskrift: Fiskepinde med perlespelt

C2ADC3C9-B016-4E72-BB4C-220251FCFA8FSå gik der speltmor i den!

Det er jo lige før det er en madblog det her, med alle de retter. Men det er lidt som når jeg har trænet, så skal det også flashes før jeg føler det virkelig gælder. I kan tro jeg ikke står og laver mad uden at vise det, hvis det er gået godt.

Jeg er slet ikke til fisk, udover sushi og en fiskefilet der er dækket af remo, så det var lidt med rynket næse jeg jeg åbnede dagens ret og jeg troede især ikke Hollie Nolia ville bryde sig om det, men der tog jeg da fejl. Vi havde en fest med at dyppe dem i æg (æææææj som vi siger på jysk) og derefter i rasp, det har jeg aldrig prøvet før vi vi var meget imponerede over os selv og det smagte også rigtig godt. Slet ikke af fisk som jeg frygtede. Det er nærmest et selvhjulpen madlavningskursus jeg er på her 🙂

Fiskepinde med perlespelt

INGREDIENSER

275 g mørksej
½ tsk paprika
½ skrabeæg – pasteuriseret
3/4 dl rasp
Salt og peber
1 spsk olie
Ca. 175 g gulerødder
65 g slikærter
175 g perlebyg/-spelt
Dip:
1 dl creme frisk 9%
1 syltet agurk
½ tsk paprika
Salt og peber

TILBEREDNING

Fisk skal opbevares ved 2 grader.
Den skal tilberedes senest dagen efter levering eller fryses ned til den skal bruges.

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

1. Skyl perlebyggen/-spelten i koldt vand, hæld den i en gryde med 3 dl vand tilsat ½ tsk salt (saltet kan udelades). Bring vandet i kog, skru ned og kog perlebyggen/-spelten 20 min. under låg. Hæld overskydende vand fra inden servering.
2. Bland rasp med, paprika, friskkværnet peber og ½ tsk salt.
3. Skær fisken i 3 cm brede stykker på tværs. Vend dem først i æg, derefter i raspblandingen.
4. Steg fiskepindene på en slip let pande i lidt olie ved medium varme ca. 3 min., vend dem og skru ned til middel varme og steg yderligere 3 min. Sluk og lad stå på varmen til resten af retten klar.
5. Skræl gulerødderne og skær dem i 3 cm stave. Kog gulerødderne i 4 minutter. Tilsæt ærter efter 2 min. og kog yderligere 2 min. Hæld vandet fra og skyl kort i koldt vand.
6. Skær imens agurken i små tern og rør ingredienserne til dippen sammen.
7. Server fiskepindene med kogt perlebyg/-spelt, dip og grøntsager.

NÆRINGSINDHOLD PR. PERSON

Energi: 2844 kJ (680 kcal)
Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 665 159 23
Kulhydrat 1552 371 55
Fedt 627 150 22

Der var endda til madpakken også…

Næste indlæg

Slick ponytail: Få looket med Babyliss Digital Sensor Straightener