Hollie Nolia er helt helt pjattet med...

Opskrift: Kalkunspyd med tandoori og pilaf

0582233E-CE7E-447A-B6FA-39D9D401CAD6

Jeg har lavet endnu en ret og den var både nem og børnevenlig. Min veninde har grinet meget af mig, fordi jeg fortalte om en der havde lavet mad til mig og risene var direkte i gryden, ikke poseris, det var jeg tydeligt imponeret over. Så kan man jo virkelig lave mad. Det kan jeg så også nu, bum bum Bree Van De Kamp go home!

Mangler I inspiration til aftensmaden, får I den lige her…

KALKUNSPYD MED TANDOORI

INGREDIENSER

300 g kalkun i store tern
4 træspyd
1 spsk olie
Pilaf
1 lille løg eller ½ stort
1 spsk olie
200 g løse ris
4 dl vand
1 tsk salt
50 g rosiner
½ hjertesalat
Marinade
1 spsk indisk Tandoori paste
1 spsk olie
1 tsk sukker
½ tsk salt

TILBEREDNING

Tilberedningstid: ca. 30 minutter

1. Hak løget fint og steg i olie i en gryde ca. 4 minutter over middelhøj varme. Kom risene i og steg dem med et minut. Hæld vand og salt på og tilsæt rosiner, bring gryden i kog, rør rundt og lad det koge ca. 10 minutter under låg. Lad risene stå under låg ca. 8 minutter og trække.
2. Skær imens salaten i tynde strimler og vend det i risene lige inden servering.
3. Sæt kødet på spyd. Steg dem på en pande med olie over høj varme et minut på begge sider.
4. Pisk marinaden sammen, skru ned for varmen og kom det på panden sammen med spyddene. Vend spyddene rundt i ca. 2 minutter.

NÆRINGSINDHOLD PR. PERSON

Energi: 3380 kJ (808 kcal)
Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 710 170 21
Kulhydrat 1690 404 50
Fedt 980 234 29

 

Jeg lavede Hollie Nolias tallerken lidt mere børnevenlig ved ikke at vende kødet i tandoori som er lige krydret nok for hende. Det grønne er nok også mest til pynt, men rosinerne i risene var et hit.

Næste indlæg

Hollie Nolia er helt helt pjattet med...