Kom med BLOGLY og mig i biografen!

Mobilvaner & outfitinfo med links

IMG_4763I torsdags var jeg forbi ungdommens folkemøde i Søndermarken, hvor jeg deltog i en paneldebat, styret af Thomas Skov, som handlede om mobilvaner. I mit tilfælde nok nærmere afhængighed.

Der er utrolig meget fokus på netop dét lige for tiden, folks mobilvaner, i en grad hvor jeg nærmest er ved at kaste op over det. Hver gang der sker noget i udviklingen skal vi åbenbart bekymre os røven ud af bukserne, og tale om det indtil vi er helt sikre på faktisk at få problemet. Slap nu af med at se problemer hele tiden! Eller er det sådan noget en misbruger siger? Pis!

Jeg får det hvert fald smidt i hovedet hele tiden, og har forspørgsler på det fra alle mulige sider. I morgen kan I høre programmet ‘Den sorte boks’ på P3 kl. 11-13, hvor vi kigger min telefon igennem. Det sortnede næsten for mine øjne da jeg skulle give den væk, det var modbydeligt, og mandag er jeg i Go’ Morgen Danmark sammen med Pernille Blume, hvor vi også taler om mobilvaner og om programmet ‘Stupid man, smart phone’ vi begge er med i. Så tror jeg altså også jeg er ved at være træt af at fortælle om at det første og sidste jeg kigger på når jeg vågner, er min telefon.


P3-drengene, Den sorte boks

Min telefon er mit arbejde, det er min underholdningskanal og min fritid – alt blandet sammen. Når jeg bruger ekstremt meget tid med min telefon, er det ofte fordi den erstatter min computer. Det er her jeg tjekker hvad min datter skal lave i børnehaven, taler med mine ansatte, bloggere, besvarer mails, tager billeder til bloggen, overfører dem, beskærer, opdaterer Instagram, udvikler produkter, hører musik når jeg løber og er i kontakt med mine venner og familie i løbet af dagen. Den er mit LIV jo, selvfølgelig er den klistret til hånden på mig. Når jeg sidder i sofaen vil jeg ofte hellere se storys på Instagram, end jeg vil se fjernsyn… Eller hvert fald begge dele på samme tid. Gør I ikke det?

Nu bor jeg jo alene, eller hvert fald ikke sammen med andre voksne, så når Hollie Nolia sover om aftenen er der ikke nogen jeg skal være nærværende overfor, udover dem jeg netop skriver sammen med. Hvis man er en familie forstår jeg godt det er generende at man sidder med sin telefon hele tiden, og jeg får da også dårlig samvittighed når jeg ligger på sofaen hjemme hos mine forældre med telefonen i hånden, men så spændende er det bare heller ikke med fiskeri i fjernsynet. Det er en underlig balancegang, som jeg nok ikke helt ved om jeg egentlig selv kender grænserne for i mit eget liv. Når jeg er sammen med venner og vi er ude, så får jeg ofte at vide hvor overraskede de er over hvor lidt jeg griber efter min telefon, i forhold til andre. Måske fordi jeg er så meget online i løbet af dagen, hvor mange har et job hvor de ikke kan være det og derfor føler behovet større end jeg gør?

Jeg kan godt selv høre jeg gør mig umage for at retfærdiggøre mit forbrug, men jeg synes egentlig også den er berettiget. Der er dog det, at jeg er træt af mit “fritidsforbrug” er så højt. Jeg vil gerne lære helt at slukke den et par timer i løbet af dagen, når jeg har hentet Hollie Nolia i børnehave. Det er virkelig svært for mig fordi jeg er selvstændig og gerne vil være tilgængelig, men jeg er også enlig mor og kan bare ikke nå det hele på én gang altid. Jeg tror helt grundlæggende det er svært at sætte sig ind i at være så tilgængelig, hvis man har et job hvor man har fri når man har fri… Det er hvert fald oftest derfra jeg får løftede øjenbryn. Jeg vil også gerne lære at ligge den væk når jeg er gået i seng, for at tømme hovedet og få en bedre søvn. Men det er svært! Jeg kan mærke jeg bliver irriteret over andre skal blande sig i mit forbrug, men på den anden side vil jeg også gerne skære det ned. Måske jeg skal på afvænning?

Hvordan er jeres vaner, og kan I genkende forbruget fra jer selv? 

 

Hov, jeg må hellere lige give jer outfitinfo fra debatten, da mange spurgte til det på min story:

Strik, Zara / nederdel, Too good to be basic / sko, Zara / cover, Gucci

Næste indlæg

Kom med BLOGLY og mig i biografen!