85 I Daglig Blog

Tror I virkelig det…??

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10!

Forklar mig lige hvordan man kan misforstå sætningerne:

 

“Alle skal naturligvis ha’ mulighed for hjælp, det er klart…”

“Personalet var søde, det var slet ikke deres skyld, men jeg tror på at hele proceduren kunne klares bedre.”

 

Tusind tak for de mange søde beskeder, det er pænt af jer. I andre, der tydeligvis ikke forstår de to øverste sætninger, og som beskriver mit indlæg som snobbet og usympatisk, I hører måske mere til inde på Nationen end her. Sygeplejersker der skriver at jeg skal “være glad for ventetiden, for så var jeg ikke den der var kommet værst til skade”… Tror I virkelig det handler om det?? At jeg ikke vil vente på at der ligger andre der er ved at dø, for at jeg kan komme til? I er uddannede voksne mennesker, hvordan kan I tro at det handler om det? Det kan godt være det er skrevet ovenpå en lang dag, og jeg er proppet med piller på givne tidspunkt – men alligevel. Er det sådan I opfatter mig?

Hvis ikke man har en holdning til det samfund man lever i, så er man godt nok en vattet støbning, efter min mening. Min blog er en personlig blog, hvor jeg reflekterer over de ting jeg dagligt møder. Dette er ikke en modeblog, der mest af alt handler om sko, denimskjorter og smarte tattoos, det er der andre der gør maget bedre end jeg. Jeg kan kun være mig, og jeg interesserer mig for de mennesker jeg møder på min vej og det samfund jeg lever i. I den forbindelse stifter jeg kendskab til ting, regler og love jeg synes er gode eller dårlige, og dem skriver jeg om. Dette er ikke en candyfloss-blog, hvor jeg ikke har en personlig holdning – det har jeg! Man må gerne være uenig, men tonen skal være pæn, da jeg desværre ikke kan blokere folk herinde. Jeg kan evt. lukke mit kommentarfelt, hvilket kan blive nødvendigt hvis forumet her tiltrækker flere Nationen-mennesker. Det gider jeg simpelthen ikke.

Jeg synes vi alle betaler ret meget i SKAT, og jeg betaler glædeligt min skat som alle andre (altså ikke topskat, så vil jeg hellere donere de penge til Afrika). Det gør at vi har et fantastisk Danmark i dag. Men selvom her er fantastisk, så kan det blive bedre, og selvom det er forfærdeligt i andre lande, skal man ikke bare stille sig tilfreds. Der er altid nogen der har det værre end en selv, men det kan man simpelthen ikke ligge alt op mod, man må tage det udgangspunkt man står i. Ja, vi har et godt system sammenlignet med mange steder i Afrika. Det ved jeg, for jeg har været der flere gange, hvorfor jeg også ser bort fra tåbelige kommentarer om jeg kun tænker på mig selv. Husk lige at spørg dig selv, hvad du selv har gjort for andre, inden du kommer med nedgørende tåbeligheder.

Jeg har mange erfaringer med sundhedsvæsnet, på godt og ondt. Det har intet med personalet at gøre, som jeg altid har fået god behandling af uanset hvor jeg er blevet behandlet. Jeg har stor respekt for sygeplejersker, læger og politi, da de for mig er nogle af de største stjerner i vores land. Det er dem dem der passer på os, og hjælper os når vi har brug for det. De bør kun arbejde under de bedste forehold der findes, og det synes jeg ikke de gør. Det kan man naturligvis være uenig om, men når jeg hører hvor travlt de har, så bliver jeg bekymret over at de som burde være mest friske på jobbet, både fysisk og psykisk, er nogle af dem der er mest belastede pga. stress, tidspress og underbemanding. Det er ikke deres skyld, hvordan skulle det kunne være det? Det må være politikerne, der ikke synes det bør være anderledes, og det er der sikkert også delte meninger om. Nogle vil gerne vente på en skadestue i 6 timer, andre ikke. Jeg er af den sidste mening, da jeg synes det burde effektiviseres. Det synes Rasmus i øvrigt også, men nu er det ikke hans område, så I behøver heller ikke give ham skylden.

Om der mangler penge, vej jeg ikke. Det kan simpelthen ikke være rigtigt at der er lange ventetider og folk ikke får den rette behandling. Og nu taler jeg udover skadestuen, for det handler jo ikke bare om at jeg er sur over jeg har ventet, for personalet gjorde alt hvad de kunne for det skulle gå hurtigt. Men hvis du er opereret for en hjernetumor, kan det da ikke være meningen at du skal ud af sundhedsvæsnet for at få den rette efterbehandling og genoptræning, at ældre skal vente et år på en tid til et høreapparat, at børn skal vente måneder på at få en tid til behandling. Det kan da ikke være rigtigt. Nej, nej, det er da ikke ting hvor man ligger og rer ved at dø, men det bør sandelig heller ikke være kravet. Det bør ikke hedde sig, at man skal være “glad for det ikke var værre” eller “sådan er det bare”. Så når jeg kører vanvittig slalom i min bil mellem cyklisterne på gaden, så skal jeg bare rulle ned, stikke dem fingeren og råbe: “Årrrhhh slap dog af og vær GLAD for jeg ikke ramte dig, istedet for at være sur over jeg næsten gjorde”. Det vil jeg da prøve.

Der er meget i det danske sundhedsvæsen som bare ikke spiller, men naturligvis også masser der gør. Om det kunne gøres anderledes, det er jeg da næsten sikker på. Hvordan? Aner det virkelig ikke, men jeg må gerne komme med mine idéer og tanker omkring det. At foreslå noget bliver privatiseret betyder jo ikke man har røven fuld af penge, hvilket jeg jo altså heller ikke har. Det er mig en gåde at folk kan tro jeg foreslår 100% egenbetaling på hospitaler. Seriøst, hvordan kan man komme frem til den konklusion, når jeg skriver: “Alle skal naturligvis ha’ mulighed for hjælp, det er klart…”

Men måske der findes en anden mulighed, og nej, vi skal da ikke lave Danmark om til USA, men vi kan da ikke bare stikke hovedet i jorden. Jeg bliver harm når jeg står med en ældre person der har fået en ventetid på et år, for at få nyt høreapparat. Et ÅR! Men hvis hun selv betaler, så kan hun hos samme læge for 7.000 kr. få en tid og et høreapparat i morgen. Hvad er det for noget svineri?! Der er da tydeligvis noget der ikke fungerer, men når man betaler en høj SKAT som vi gør, bør man simpelthen ikke være nødsaget til at gå den private vej.

På mange områder fungerer sundhedsvæsnet heldigvis rigtig godt, og det er dejligt. Kræftpatienter er der heldigvis mange ressourcer til, og det skal der også være. Men ligesom der ikke skal være forskel på høj og lav i vores samfund, så synes jeg heller ikke der skal være behandlingsforskel på hvad du fejler, uden det på nogen måde bør være et kompromis der ligger de virkelig syge til last. Jeg synes alle bør få samme servicenuanset hvad de fejler. Det handler ikke om jeg ikke har forstået at grunden til jeg venter, er fordi der er nogen der har det værre. I get it! Jeg behøver ikke flere sygeplejersker der fortæller mig årsagen, jeg er trods alt 37 år og har øjne i hovedet (selvom jeg kun kunne kigge op i loftet). Min holdning er bare, at det ikke bør være sådan, og jeg håber for både patienter og ansatte i sundhedsvæsnet at der kommer flere penge til.

PS: Fordi jeg har ondt i nakken, betyder det ikke at mine arme ikke fungerer. Så når jeg ligger og keder mig i timevis, og eneste måde jeg kan orientere mig på, er via kameraet på min telefon, så skal man satme være en doven blogger hvis ikke man tager en selfie. Det eneste der kan afholde mig fra det, er to brækkede arme.

PPS: Jer der tror jeg tager på hospitalet for at få opmærksomhed, eller selv sender historier til pressen, kan I ikke finde en anden blog at læse? Jeg føler ikke rigtig vi er på bølgelængde, og vil gerne “slå op” med jer.

PPPS: Den omtalte “Nationen” er et forum på Ekstra Bladet, hvor sølle tåbelige mennesker kommer med sølle tåbelige kommentarer. 

Læs flere indlæg

85 Kommentarer

 • Besvar
  Mille
  18. maj 2017 kl. 10:06

  Er du ikke sød også at uddybe denne sætning, eller skal jeg blot skride over på Nationen? “Jeg så meget gerne en løsning hvor det var privatiseret, der var noget konkurrence, service og egenbetaling. Med alle de skattekroner vi betaler, så kan det bare ikke passe at man skal ligge på en gang og flyttes rundt i timevis og vente og vente… Det kunne ha’ været overstået på en halv eller hel time, hvis ikke det var for det offentlige system.”

  • Besvar
   Signe
   18. maj 2017 kl. 10:31

   Jeg vil gerne uddybe – og ikke kun, fordi jeg er rørende enig med Mascha – men også fordi, jeg får knopper af din påtagede fornærmethed. Der bliver skrevet at det kunne være helt fjong med et alternativ til den offentlige model. Et alternativ hvor man kunne betale ved kasse 1 og så få den behandling, man har lyst til. Ligesom med alt andet, så kunne det være helt fint med lidt almindelig konkurrence på markedet. Så ja – HVIS der fandtes privatejede skadestuer, hvor man kunne betale sig fra at blive tilset inden for en times tid, så kan det da for søren ikke betyde andet, end at der komme færre mennesker på de offentlige skadestuer, fordi der ville være en (givetvis lille) procentdel af befolkningen, der traf et bevist valg om at punge ud og købe sig til lægehjælp. Hvordan – HVORDAN ?!?! – kan det gøre nogen fornærmede, at andre bruger penge (som man gudhjælpemig selv har tjent!), sådan som de hr lyst?!

   • Besvar
    Mie
    18. maj 2017 kl. 10:42

    Ork Signe, det ville mange danskere få ondt i rumpen over 😉

    • Besvar
     Signe
     18. maj 2017 kl. 10:54

     Du har jo nok ret, men jeg begriber ikke helt hvilke mekanismer der gør, at de følelser kan blive vækket. Jeg ser det som en decideret win-win situation, hvis der foruden privatejede privathospitaler også fandtes privatejede skadestuer! Som studerende bosat i Aarhus (uden SU-lån eller fritidsjob btw.) har jeg absolut ikke råd til at købe mig til en tur på skadestuen. Men jeg ville synes det var nogle ganske fornuftige penge at bruge, hvis min mor eller far betalte et par tusind for at blive syet i fingeren, hvis én af dem skar sig – udelukkende for at spare tid i et venteværelse! Og så kunne det jo være, jeg kom 10 minutter hurtigere til på den offentlige skadestue, når jeg er faldet over mine egne ben i en brandert 😉

     • Mie
      18. maj 2017 kl. 11:09

      Og vi er enige ☺️

     • Mille
      18. maj 2017 kl. 14:34

      Og hvor skulle de læger komme fra? Du tror altså ikke, at den læge der skal sy din mor eller far i fingeren på den private skadestue også er den samme, spm står på det offentlige sygehus? Det er jo ikke fordi der ikke allerede har eksisteret private skadestuer i bl.a København, som ikke er lukket ned. Bare fordi man åbner 10-12 private skadestuer, popper der jo ikke pludselig 50 flere læger frem.

   • Besvar
    Mette
    19. maj 2017 kl. 22:38

    Hvorfor skulle dem, der måske har bedre råd til privat behandling egentlig gøre det? De har da også betalt deres skat, må man gå ud fra. Så de skal både betale skat OG selv betale for deres behandling? Det giver ikke meget mening.
    Kunne de så måske trække deres privatbehandling fra i skat? Men så er der færre skattepenge at behandle for i det offentlige.

    Det er efterhånden sådan, at når man arbejder på et hospital, kommer der en mail et par gange om året. Den lyder f.eks. nogenlunde sådan her. “Medicinudgifterne er for høje og vi skal spare xx-xxx mill. Dem har vi tænkt os at tage fra lønningerne, så der vil komme opsigelser, vi undlader brug af vikarer og ledige stillinger vil ikke blive besat. Vi er overbeviste om, at I med jeres engagerede indsats også vil klare denne udfordring.”

    Jeg har nogle gange en lumsk mistanke om, at visse politikere i det skjulte arbejder hen imod mere privatisering. Ved at gøre livet surt i det offentlige, så dem der både er desperate OG har råd til privathospital smutter derover. Når så det hele sejler, kan de trække trumfkortet “Se selv, ansatte og patienter foretrækker jo alligevel privatbehandling.”

    I den anden tråd blev det nævnt, at når det så går galt i det private, havner patienterne alligevel i det offentlige system. Privathospitaler/-klinikker/-ambulatorier har som regel ikke mulighed for at behandle de mere komplicerede tilfælde, selvom de måske selv er skyld i, at de er opstået.

  • Besvar
   L
   18. maj 2017 kl. 11:28

   Men hvorfor skal hun uddybe det egentlig? Er det ikke okay at Mascha har en anden mening end dig? Og trods at Mascha har en vis indflydelse, så er jeg nu sikker på det ikke bliver sådan en af dagene, bare fordi hun har ytret ønske om det var sådan. Gå ind i politik i stedet og gør noget ved det istedet for at overfalde stakkels M, der bare har ytret SIN mening.

   • Besvar
    Mille
    18. maj 2017 kl. 14:41

    Er dette indlæg ikke skrevet som en uddybning af det foregående? Man stiller et spørgsmål, og straks går folk amok. Der er åbenbart kun to slags læsere af denne blog. De såkaldte Nationen læsere og Maschas politi. Mascha føler sig misforstået og bliver fornærmet. Er man stadig ikke enig, er man en idiot der skal skride fra hendes blog. Point taken!

    • Besvar
     L
     18. maj 2017 kl. 19:27

     Amok er nu så meget sagt🙈 Jeg forstår bare ikke hvorfor hun skal redegøre for sine holdninger til mindste detalje. Vi er jo kun læsere. Ikke veninder eller familie. Ikke at jeg gad at “være efter” hverken familie eller venner på den måde fordi de mente noget andet end jeg. Hun har jo allerede læst alverdens modargumenter. Måske endda taget noget til sig eller ændret synspunkt på nogle områder. Måske slet ikke? Men det er vel ligemeget. Det er jo hendes holdning og hun er jo hverken morder eller andet grimt, såvidt mig bekendt så lad dog kvinden være nu. Diskussionen kan jo ikke fortsætte i al evighed😴😴
     Hilsen Maschas politi 😂

  • Besvar
   Jona
   18. maj 2017 kl. 19:22

   😀😀😀 Sådan!

  • Besvar
   Maria
   19. maj 2017 kl. 14:36

   Selvfølgelig popper der ikke bare læger op, men det kunne være der rent faktisk var flere der var interesserede i at uddanne sig til læger, hvis ikke de blev fanget i det offentlige bureaukrati..

 • Besvar
  Mai
  18. maj 2017 kl. 10:14

  Hej

  Jeg vil ikke kede dig med min piskesmælds historie. Jeg ved også hvor trættende, det kan gøre en, at høre om folks råd til behandling. Dog rørte din historie mig, da jeg kender til uvisheden og angsten for hvad det nu vil betyde for ens piskesmæld. Send en privat besked hvis du får lyst, har navn på anerkendt behandler der bla har behandlet flere store sports navne.

 • Besvar
  Lotte
  18. maj 2017 kl. 10:24

  Hej synes faktisk der ind imellem de hårde ord var fine forklaringer på hvorfor folk havde den mening de havde,
  Alt kan gøres bedre men ikke ved at gi fingre til skattefar ,ja vi betaler en høj skat i dk , det er jo fordi vi har bygget vores samfund op omkring et fældes ansvar og at dem der tjener mest bidrager med mest , vi får har ikke alle brug for det vi betaler til ,men et samfund skal kendes på hvordan det behandler sine svageste ,
  Men det er jo en politisk debat du har startet og gir du fingre til nogen ja så risikerer du at få mange igen , må desværre sige forstår slet slet ikke din vinkel på din historie der ville være mange andre måder at få sit synspunkt frem over et overbelastet sygehus system endda med udgangspunkt i din egen oplevelse fra dagen, ,men jeg hører nok i din verden til på nationen hvilken jeg synes er noget hårdt at sige til nogen og heller ikke noget jeg ville sige til nogen ansigt til ansigt eller bag en skærm , go’dag og igen håber du er ok .

 • Besvar
  Mie
  18. maj 2017 kl. 10:34

  Jeg må give dig fuldstændig ret i dit skrevne Mascha. Det fungerer ikke optimalt, men penge løser ikke problemet helt. Mange ansatte i sundhedssektoren skal også ændre holdning. Der er gået liiidt for meget fagforenings halløj i det, til skade for både patienter og ansatte. God bedring ❤️

  • Besvar
   Line
   18. maj 2017 kl. 20:02

   Hej Mie.
   Hvad mener du med fagforeningshalløj til skade for patienter og ansatte?

   • Besvar
    Mie
    18. maj 2017 kl. 22:10

    Jeg mener at de ofte sidder fast i den samme “rille” og ikke selv ønsker at se deverse problemer og løsninger med nye øjne

    • Besvar
     Line
     19. maj 2017 kl. 7:55

     Hvad har det med fagforeningshalløj at gøre? Jeg har noget svært ved at følge din argumentation.

  • Besvar
   Maria
   19. maj 2017 kl. 14:40

   Falck og deres ambulance er et eksempel.
   De har monopol på markedet i DK, og da BIOS kom ind i syddanmark, blev de ambulanceførere der drog dertil (netop for at slippe for 3F og deres metoder) blev de decideret svinet til på diverse foraer, der var sågar nogen der gik så vidt til at prøve at ligge de her mennesker ned psykisk, ved at rive deres grundlag væk under dem..

   Desværre bliver patienterne fanget i de situationer

 • Besvar
  Mille A
  18. maj 2017 kl. 10:51

  Hej Mascha. Desværre er det sådan at mange mennesker tillægger folk, i dette tilfælde dig, motiver og holdninger som de ikke har fordi de læser med følelserne. De ser sig vrede på en enkelt sætning eller formulering, og så ser de simpelthen ikke resten af det der står. Det er vist sådan vi mennesker er indrettet, personligt gør jeg det samme, og af samme grund svare jeg heller ikke på indlæg med det samme. Jeg venter lige 10 minutter og genlæser.
  Og så er der jo dem der bare misforstår det skrevne fordi de vil misforstå det, og ser det som en lejlighed til at skabe ravage, over på nationen med dem ☺️
  Forøvrigt er jeg helt enig med dig i dine tanker omkring vores sundhedsvæsen.
  God dag til dig ☺️

 • Besvar
  Mai-Britt
  18. maj 2017 kl. 10:51

  Sådan💪💪💪

 • Besvar
  Jane lohse
  18. maj 2017 kl. 11:03

  Folk elsker at misforstå. Så kan de nemlig rigtig dikke med deres pegefinger. Den slags mennesker kan ingen stille noget op med. De har aldrig selv gjort eller sagt noget forkert. De elsker at fortælle hvordan andre skal opdrage deres børn, hvad de skal føle og nu som at du har en mening om et sygehus system der i den grad trænger til at blive rusket op i. Det er på så mange måder forældet og slet ik tilsvarende?, for de alt for få hænder der skal løfte opgaven. Godt at nogen skriver om det. Helt ærligt er jeg pisse træt af at læse om selvretfærdig mennesker det ik tåler mosten når du ligger noget op. Det er sku da ganske frivilligt om man føle din blog.. Men som sagt må man jo heller ikke tage glæden fra de mennesker der ik har andet at tage sig til. Ironi kan forkomne 😁 hilsen jane

 • Besvar
  ulla
  18. maj 2017 kl. 11:12

  Godt svaret, Mascha!

 • Besvar
  Sarah
  18. maj 2017 kl. 11:13

  Helt enig! Lidt konkurrence ville kun gøre godt for det marked!
  Håber du bliver hurtigt frisk igen 🙂

 • Besvar
  Inger
  18. maj 2017 kl. 11:20

  Jeg er helt enig med dig Mascha. Med de skatter, vi betaler, er det ikke acceptabelt, at man skal vente 6 timer på en skadestue på at få et svar på en undersøgelse, der er overstået på kort tid. Det bør kunne gøres bedre!
  Jeg tror, ligesom Rasmus også gav udtryk for på Facebook, at arbejdsgangene på et hospital kunne effektiviseres. Det drejer sig ikke KUN om penge eller at løbe hurtigere, men også om samarbejde og opblødning af faggrænser, så læger kun tager sig af det, der kun kan gøres af læger, mens dygtige sygeplejersker sagtens kan klare mange af opgaverne.
  I øvrigt mener jeg, at man i al debat skal gå efter bolden og ikke manden, og man skal udtrykke sig venligt og ordentligt og gemme sin vrede til steder, hvor den er bedre anvendt end ved at gå efter en sød, velbegavet og sympatisk blogger, der har været så uheldig at komme til skade, og som ikke på noget tidspunkt har givet udtryk for, at hun skulle behandles bedre end andre, eller at alvorligt syge ikke skulle behandles først.
  Rigtig god bedring Mascha!

  • Besvar
   Mette
   19. maj 2017 kl. 22:56

   Nu siger jeg noget, der kunne lyde som en generalisering.. derfor råber jeg lige et ord. MANGE læger kunne måske lære lidt ved at kigge lidt nedad. Jeg ved godt, at de står med det endelige ansvar.. slutresultatet. Men de glemmer lidt, at dem, der varter dem op, også har et stort arbejdspres. De skal lige “bane vejen” for lægen og lægge alt klart og bagefter oversætte lægens udsagn til patienten, der kun er blevet endnu mere forvirret (måske er sygeplejersken også selv forvirret over lægens udsagn) og rydde op efter lægen, der er flagret videre til andre patienter. Jeg ved godt, at man strander, når man skal vente på lægen. Jeg ved godt, at de har lange vagter og står med et stort ansvar. Men de glemmer, at dem der er ladt tilbage på afdelingen også har bjerge af opgaver, der forsinkes, når lægen skal passes op.
   Hvis opgaverne skal kunne varetages på tværs af faggrænser, burde der også være bedre fordeling at lønninger. For den travle læge, vil det være let at overlade opgaverne – det gør de nok allerede i nogle tilfælde, men mon også lægen vil afse noget af sin løn? Og vil en læge varetage en sygeplejeopgave med lige så stor selvfølgelighed som den modsatte vej? Det har ikke noget med fagforeningen at gøre… men mere det, at lønningerne burde afstemmes. Flere ansvarsområder burde også give udslag i belønning.
   Og nej, jeg er ikke hverken SOSU eller sygeplejerske. Men jeg kan da se, hvordan det nogle gange foregår.

   • Besvar
    Ida
    24. maj 2017 kl. 23:12

    Jeg kan se ud fra det skrevne at du ikke arbejder i sundhedsvæsnet. Læger er ikke uddannet til at varetage sygeplejeopgaver og omvendt. Vil du gerne have at din mormor dør af hjertestop fordi lægen er ved at lægge kateter og ikke kan komme til hjertestopskaldet? Er det seriøst? De bruger i forvejen ALT for meget tid på dokumentation og papirarbejde. Hvis de også skal varetage sygeplejerskernes opgaver…det er ikke realistisk. Det ville ende med døde patienter.

    Jer, der taler om at effektivisere arbejdsgange…prøv at tage med en læge eller en sygeplejerske med på nattevagt. Bare prøv.

    Jeg synes at alle kommentarerne går efter bolden. Mascha er også meget uvidende på området. Det fremgår tydeligt af begge indlæg. Der er flere der venligt og fagligt har forklaret hvad triagering går ud på og hvorfor der altid vil være ventetid. Det har Mascha valgt at lade være med at svare på. Jeg (som så mange andre) er af den holdning at man skal lade være med at udtale sig om emner, man ikke har forstand på. Det ville klæde Mascha at gøre det samme for fremtiden. Selvfølgelig får man hug for at udtale sig i blinde, det bør man også.

    Man er godt nok en vattet støbning hvis man lader idioti stå uimodsagt.

 • Besvar
  Sandra
  18. maj 2017 kl. 11:31

  Tænk hvis en bunke negative bemærkninger bare en enkelt gang gav anledning til lidt selvrefleksion. Det rammer de fleste omkring de 30. Og ja, er uddannet. Rigtig godt endda.

  • Besvar
   Annemarie
   18. maj 2017 kl. 22:37

   👍😀

   • Besvar
    Annemarie
    18. maj 2017 kl. 22:38

    Den var til Sandras besked 😎

 • Besvar
  Anita Dalby
  18. maj 2017 kl. 11:33

  Åhh jeg elsker dig altså.
  Lige på, og ærlighed er den eneste vej frem.
  Rigtig god bedring 💚

 • Besvar
  Christina
  18. maj 2017 kl. 11:45

  Ohøj du bliver angrebsliderlig når andre ikke er enige i dine udtagelser. Tak for kaffe !!

  • Besvar
   Katja
   18. maj 2017 kl. 12:58

   Jeg er enig… Det er ærgerligt at man ikke må have en anden mening uden at blive henvist til Ekstra Bladet. Der var mange der skrev meget sagligt, hvorfor de var uenige. Hvis man ikke ønsker denne debat, bør man overveje om man skal have en blog.
   Alt respekt for dig og din blog Mascha (har fulgt den længe), men synes det kammer over når “vi” ikke er enige. En god debat skader ikke – du lægger selv op til den. Der vil altid være nogen som synker til et lavt niveau – nogen gange virker det til at du “synker” med.

   • Besvar
    maschavang2
    18. maj 2017 kl. 13:33

    Når man skriver pænt må man meget gerne have en anden holdning, naturligvis. Men jeg får altså også virkelig grimme kommentarer, og det er dem jeg hentyder til. Jeg elsker mine faste læsere, men nogle gange kommer der jo også andre herind som kommenterer helt hen i vejret. I ser selvfølgelig heller ikke de mange kommentarer der kommer på alle de forskellige mediers Facebooksider. Når man har set 100 kommentarer der siger man er en snobbet arrogant nar der kun er taget på sygehuset for at få opmærksomhed, og selv sender historier til pressen, så er udgangspunktet nok lidt anderledes, og det jeg reagerer på. Tror det er lidt svært at sætte sig ind i, men jeg er jo også bare et menneske med følelser 🙂

    • Besvar
     Katja
     18. maj 2017 kl. 15:15

     Hej Mascha…
     Jeg kan sagtens følge og forstå dig. Jeg er selv typen, der taler direkte og kan virke hård, selvom jeg er blød indvendig:-). Ingen bryder sig om – eller kan holde til – at blive talt grimt om. Ihvertfald kun hvis man er en kold s…, hvilken du jo tydeligvis IKKE er.
     Stor respekt for dit svar. Elsker en saglig debat, og er glad for at der er plads til det fremover:-)
     Til dem der blot vil skal splid for at være ond – pyt med dem. Brug tid på “os” andre istedet – også selvom vi ikke er enige altid;-).
     Rigtig god bedring.

    • Besvar
     Malene
     18. maj 2017 kl. 15:20

     Jeg er da fast læser!? Hverdag 365, i 5 år. Jeg ææææælsker din blog og synes at du er the shit👌😊😊 Men JEG skrev at dit indlæg virkede snobbet…det fra i går. Det må du altså kunne tåle at høre, lige så meget som jeg skriver rosende ord om dig og alt det du foretager dig.

     • Maria
      19. maj 2017 kl. 14:49

      Hvorfor er det snobbet, når man mener noget skal effektiviseres?

     • Sara
      19. maj 2017 kl. 15:34

      Spot on, Malene. 👏🏻

 • Besvar
  Nanna
  18. maj 2017 kl. 11:56

  Folk kan godt nok være “træls”. Du er skøn!
  God bedring Mascha 😊

 • Besvar
  Louise
  18. maj 2017 kl. 12:09

  Hørt!!! – og var der en kramme-smiley på mit tastatur, ville jeg have sat den på denne kommentar:)

 • Besvar
  Anette
  18. maj 2017 kl. 12:24

  ELSKER dine PPS´er….ha ha ha. Hvor må det være opslidende altid at blive mistolket på så mange områder, det er sgu svært at sige og gøre noget rigtig i DK i dag. Håber du snart er frisk igen.

 • Besvar
  Thilde
  18. maj 2017 kl. 13:24

  Kære Mascha

  Hvis du nu havde skrevet dette indlæg i går-istedet for det, du skrev igår, er jeg ret sikker på, du ikke havde fået alle de negative kommentarer. Alle kender til at fare til tasterne når man er frustreret, men det kommer der sjældent noget godt ud af. Dette indlæg er meget mere nuanceret, og jeg tænker, at det er sådan du gerne vil fremstå-nuanceret! Så et godt råd, når man skriver en blog, som når ret langt omkring er, at du lige ’sover’ på dine indlæg. De bliver ret firkantede og unuancerede engang i mellem. Og husk, at regel nr 1 inden for kommunikation er, at der altså er modtageren der bestemmer, hvordan det læste fortolkes, så selvom du mener, du har skrevet/ment noget andet, så ændrer det ikke på, at det kan opfattes anderledes af dine læsere. Det gør dem altså ikke dumme, Mascha. God bedring

  • Besvar
   maschavang2
   18. maj 2017 kl. 14:27

   Jeg kan kun give dig ret 🙂

  • Besvar
   Sara
   19. maj 2017 kl. 15:37

   Du har så evigt ret, Thilde. Uanset hvad Mascha selv mener om sin tekst fra i går, så er det nemlig modtagerne af teksten der har slutopfattelsen.

 • Besvar
  Henriette Svanebjerg
  18. maj 2017 kl. 13:29

  Respekt 👍😃

 • Besvar
  Stina
  18. maj 2017 kl. 13:40

  Nu håber jeg ikke at det her kommer til at lyde nedladende, for det er på ingen måde min intention. Jeg synes at det er super fedt at det her bliver diskuteret, eftersom sundhedsvæsenet er noget vi alle betaler til, og derfor har alle sørme da også ret til at have en mening. Det ville faktisk være trist hvis der var nogen der ikke havde en mening om det. Og det ville da være skønt, hvis alle fik den samme service uanset hvad de fejlede. Men faktum er jo, at der kun er en pose penge, som skal fordeles på x antal afdelinger. Og det kræver jo at der er nogen der prioriterer benhårdt. Måske skal de penge prioriteres anderledes, det ved jeg ikke. Der bruges vanvittigt mange penge på vanvittigt dyrt medicin, måske er der nogen der skal ændre på noget der? Men det vil jo gå ud over dem der får medicinen. Det er jo vildt komplekst – og man kan ikke give nogen noget mere, uden at der er nogen andre der får noget mindre. Hvordan får vi mest muligt for pengene? Og det bliver nødt til at være en beslutning der træffes politisk og det er nok ikke en sjov beslutning at skulle træffe… Medmindre vi alle sammen begynder at betale markant mere til sundhedsvæsenet. Så kan man betale sig fra det privat, men det er der også en masse problemstillinger ved, især etiske. Sundhedsøkonomi er en pænt indviklet størrelse. Meget spændende, men meget indviklet.
  Jeg skulle egentligt bare finde noget om din selvbruner, for den har jeg hørt skulle være god, og så er der diskussioner om alt muligt andet, det er da fedt!! Jeg vil helt sikkert tjekke din side ud en anden gang.

  • Besvar
   Maria
   19. maj 2017 kl. 15:00

   Effektivisering er ikke et spørgsmål om sundhedsøkonomi, det er i langt højere grad et spørgsmål om processoptimering.

   • Besvar
    Stina
    19. maj 2017 kl. 17:04

    Mit indlæg gik mere på privatisering eller ej. Og det er i høj grad et område der omhandler sundhedsøkonomi 🙂

  • Besvar
   Mette
   19. maj 2017 kl. 22:59

   Jeg vil mene, at når en medicinalvarevirksomhed kan holde kæmpe personalefester med masser af kendte navne til at underholde og god forplejning til gæsterne.. ja.. så kunne man måske godt justere medicinpriserne lidt nedad.

 • Besvar
  Gitte
  18. maj 2017 kl. 14:11

  Så fedt skrevet Mascha!! Og rigtig god bedring!!

  • Besvar
   K
   20. maj 2017 kl. 22:39

   Altså det gør alle store virksomheder, JYSK, dansk supermarked, elgiganten, Matas mm. Det hedder personale pleje 😊

   • Besvar
    K
    20. maj 2017 kl. 22:41

    Ihh den kommentar var til Mette, et tak længere oppe..

 • Besvar
  jeanette
  18. maj 2017 kl. 14:17

  FANTASTISK skrevet!!!.. Hvorfor bruger nogle folk egentlig deres krudt på at følge en blogger, som de ikke bryder sig om alligevel???.. Find da noget andet at gå op i!!.. Det gavner heller ikke blodtrykket! <3<3

  • Besvar
   Mille
   18. maj 2017 kl. 21:31

   At “ikke bryde sig om” og “ikke er enig med” er i min verden to vidt forskellige ting. Er ikke enig i alt, hvad mine venner og familie siger, men derfor holder jeg stadig af dem og slår ikke op med dem. Den alder går jeg ligesom ud fra, at de fleste af os herinde har overskredet for længst 😊

 • Besvar
  Janni
  18. maj 2017 kl. 14:46

  Min baby på 8 måneder havde en tid i dag kl. 8 til narkose og MR-scanning. Efter 16 timers faste og 3 timers ventetid flyttede de vores tid til i morgen med en “hvis ikke der kommer noget vigtigere”. Jeg fortryder virkelig at jeg ikke har valgt privathospital. Vi er indlagt på 3. Dag fordi der konstant kommer noget vigtigere end en baby med enten infektion eller betændelse i albueleddet 😠 jeg støtter dig så meget op med noget privat konkurrence. Og det er jo ALLE der har lang ventetid 😑
  Lorte system!!

 • Besvar
  Jane
  18. maj 2017 kl. 14:50

  Hej Mascha,
  Jeg forstå dig dælen dulme godt – jeg fatter ikke, hvordan folk gider at gå amok. Jeg tænker at der måske er nogle ude i det ganske land, som sidder og keder sig og kun venter på en kærkommen lejlighed til at “gå amok”. De er jo anonyme og “morer” sig med at gå amok over andre uden man selv kan “komme efter dem”. Det er let nok at sige til dig, at du skal ignorere dem, men det er din blog og jeg forstår godt at man ikke ønsker at blive svinet til på en ubehagelig måde !!
  Som du skriver, så har folk lov at have en anden mening eller stille spørgsmål, hvis det bliver gjort på en ordentlig måde. Jeg synes at folk efterhånden “taler” så grim på de sociale medier.

  Nu går folk jo nok amok på mig, hvis jeg beder om en forklaring på, hvad det er som får folk til at fare i flint. Hvis de synes, at de læser noget “sludder” så kan de jo bare hoppe videre til en anden blog.

  Rigtig god bedring og tak for en hyggelig og god blog

 • Besvar
  Tina KH
  18. maj 2017 kl. 15:23

  Kæreste tag ikke de “tossede” kommentarer for nært.
  Jeg mener vi er det land i verden med højeste skatter, ikke kun via skat af vores løn, men også via moms, afgifter mv.
  Som menneske må man gerne stille krav og have forventninger.
  Desværre findes der mange danskere, som ikke stiller spørgsmål ved tingenes tistand, som ikke stikker en finger i jorden, som er propfyldt af fordomme og en eller anden form for vrede, som skal skydes ud over andre.
  Jeg er ked af, at du også skal møde dette på din vej, ikke nok med at du kom til skade og skal døje med det, men så skal du også “sluge lort”.
  Jeg ville håbe at vi havde et Danmark med rummelighed, med empati og eftertænksomhed, måske vi engang kan nærme os dette, men jeg synes vi nærmest flytter os længere og længere væk fra målet.
  Ønsker dig alverdens bedste bedring og op med hovedet, du ved inderst inde hvad du er værd:-)

 • Besvar
  Rikke
  18. maj 2017 kl. 16:14

  Hehe – hvor jeg elsker at du kan starte ragnarok på et øjeblik..
  Jeg er helt enig med dig 😊 Og meget glad for at du ikke kom mere til skade, end du gjorde. Rigtig god bedring

 • Besvar
  Gitte B
  18. maj 2017 kl. 16:36

  Hurra, du er tilbage Mascha, for fuld power.
  Bare lige en tanke, hvis nu alle der havde råd til det betalte for deres behandling på privathospitaler, ville ventetiden så ikke blive kortere for alle andre?

  • Besvar
   Lotte
   18. maj 2017 kl. 20:22

   Nej det tror jeg ikke ,der vil nok ske det som i andre lande ,med privat hospitaler at privat hospitalerne har råd til at give de dygtige læger en god løn , så læge mangel i det offentlige (er der allerede) og færre skatte kroner tror jeg kun vil gå ud over dem som ikke har midlerne til privat forsikring , ,,det er en politisk beslutning men ,man skal tænke sig godt om,,

 • Besvar
  Karina
  18. maj 2017 kl. 16:37

  Hejsa Mascha først tak fordi du lige selv lage billede op først inden vi kunne læse det i pressen at du var kommet til skade. Det jo meget tit pressen over skriver ting. Og så lige god bedring til dig.

 • Besvar
  anna
  18. maj 2017 kl. 17:02

  Jeg vil meget gerne give et bud på, hvorfor det står så dårligt til med fx ventetiden m.m på de danske sygehuse. Det drejer sig ikke om, at der ikke er nok penge i det danske samfund – der er nemlig rigtig mange penge. Det er den måde, vi i Danmark har valgt at prioritere pengene på. Faktisk koster vores sundhedssystem og skolesystem ganske lidt, men det der koster os allermest er de penge vi bruger på alt hvad der har med overførselsindkomster at gøre. Alt der har med dagpenge, kontanthjælp etc. Det er denne passive forsøgelse der koster os. Det er en politisk (socialdemokratisk) beslutning, der blev taget for lang tid siden, som i bund og grund går ud på at der skal være en vis lighed i samfundet uanset om du arbejder meget eller slet ikke – således at vi ikke har fattige på gaden etc.
  Det er et bud på en meget kort forklaring .

  • Besvar
   Lotte
   19. maj 2017 kl. 8:36

   Bliver nød til at rette dig , for det er en grund princip i det danske samfund at ingen må falde i gennem om du har et job eller ej uanset du er/bliver syg , alle har også ret til su under uddannelse , gamle har ret til pension , det er altså ikke socialdemokraterne som kan tage æren for vores opbygning af samfundet i Danmark , vi er i et land med mange partier som skifte vis har haft regerings magten , tror også de gerne vil æres for den humane og gode velværdsstat vi har , husk et samfund skal kendes på hvordan den behandler sine svage,

   • Besvar
    anna
    19. maj 2017 kl. 17:25

    Nu var det en kort forklaring, men det var nu socialdemokratiet og andre venstreorienterede partier, der tilbage i sin tid fik lagt bund til det velfærdssystem vi har i dag. Og jeg er slet ikke socialdemokratisk 🙂

    • Besvar
     Lotte
     19. maj 2017 kl. 17:38

     😀😀😀jeg er socialdemokrat , 😀det er da næsten for stor en ære at det er mit parti som , står for det danske velfærds samfund , tror dog en del andre partier vil blive ked af den udlægning særlig de konservetive,som sad på magten gennem hele 80erne med .

   • Besvar
    Mette
    19. maj 2017 kl. 23:09

    Men er vi ikke også enige om, at en del på forsørgelse måske ikke har nær så meget behov for det, som de selv mener. Er det ikke ofte sådan, at det er meget nemt at lade nogle andre stå med arbejdsbyrden fordi man lige synes, at arbejde… det er ikke lige noget for én.
    Og det lægger selvfølgelig op til øretæver… men også der er det skævt. Når en alzheimerramt skal i jobprøvning, men en 18-årig skal på kontanthjælp bare fordi forældrene er det og derfor ikke har lært deres børn at man må yde for at kunne nyde. Ja, det var firkantet.. men ellers bliver jeg aldrig færdig med at skrive.

 • Besvar
  Trine
  18. maj 2017 kl. 17:22

  💪🏻👏🏻!!!!!!!!!!!!!!

 • Besvar
  Michelle
  18. maj 2017 kl. 17:55

  P.P.S “jeg vil gerne slå op med jer” – genial kommentar 🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼

  • Besvar
   Milena
   19. maj 2017 kl. 9:14

   Ja, det argument passer omtrent lige så godt med “mor er ikke sur, mor er skuffet”. Forstår generelt slet ikke al den her harme. Det korte af det lange er vel bare, at er man utilfreds med ventetiden på akutmodtagelsen, så står det os frit for at tage på en privat skadestue. Der er INGEN af os der bliver tvangsbehandlet på de offentlige sygehuse. Vi har alle et valg og kan, såfremt vi vil, tage på en privat skadestue eller et privat hospital. Og netop fordi man ikke kan ændre systemet fra den ene dag til den anden, så kan man indtil det bliver bedre eller værre (afhængig af politisk overbevisning eller opfattelse af vores sundhedsvæsen) vælge at tage på en privat skadestue eller et privat hospital. Vi lever i frit land, men ytringsfrihed er fandeme ikke det samme som retten til konstant at kæfte op og ytre sig!

 • Besvar
  Berit Houman
  18. maj 2017 kl. 18:24

  Endnu engang vil jeg bukke mig i støvet, kunne ikke være mere enig 👍

  Godbedring

 • Besvar
  Anne
  18. maj 2017 kl. 18:59

  Det ville være dejligt, om alle forstod præmissen for en personlig blog. Man er der frivilligt. Kan man ikke lide det man læser, så går man ikke ind på den blog mere. Det handler ikke om, at Mascha ikke tåler uenighed. Men hvorfor i alverden skulle hun bruge tid på aggressive kommentatorer, der synes, en blog giver frihed til grimt sprog og grimme konklusioner. Det ville være meget rart, hvis vi helt almindelige følgere slap for at skulle læse det nonsens. Vi er ikke Mascha-Politi, som en skrev. Vi er bare godt opdraget !

 • Besvar
  Christina
  18. maj 2017 kl. 19:38

  👍❤

 • Besvar
  Tanja
  18. maj 2017 kl. 21:48

  Hmm først og fremmest god bedring mascha og pas godt på dig selv, piskesmæld er ikke at spøge med.
  Der er mange meninger og man skal da passe på ikke at stikke snude for langt frem. Vover alligevel.
  Alle som på en eller anden har været i kontakt med hospitalsvæsenet, ved at det fungere bare ikke som det skal. At alle de personalegrupper der er på et hospital, magter at møde op hver dag skal vi andre prise os lykkelige for, for ærlig talt det er kummerlige vilkår de skal arbejde under. De er så underbemandet, så presset på tid og arbejdsmængder at man skal brande helt ind i hjertet for sit gebet for at vælge at lægge ryg til det. Personligt har jeg været indlagt med 2 børn, syge af forskellige årsager og selv blevet pålagt at give medicin og plejer, en rolle jeg hverken er uddannet til eller var begejstret for. Sådan skal det da ikke være, ej hellere skal folk ligge og vente i timevis på undersøgelser eller besked og det da uanset om de er heldige ikke at være kommet mest tilskade. Der skal flere penge i syghusvæsnet! Sådan er det bare.

 • Besvar
  Tine
  18. maj 2017 kl. 23:35

  Jeg ELSKER når du brøler 😂🙌🏼🙌🏼🙌🏼 Dine PS’er er verdensklasse 😂😂

 • Besvar
  Caroline
  19. maj 2017 kl. 2:43

  Hej Mascha.
  Nu læste jeg lige dit indlæg og følte bare for at komme med et input – hverken i en retning af at jeg er rørende enig eller uenig, og heller ikke som et behov for at svine nogle ting 😉 men nu bor jeg i Australien, hvor de langt hen af vejen har privatiseret sundhedsvæsnet og hvor man har mulighed for at få hjælp privat, via sygeforsikring. Men da min kæreste kom slemt til skade sidste år og blev kørt på sygehuset, lå han altså også et par timer og måtte vente. Dermed er det altså bare ikke selvsagt, at fordi man betaler dyre domme og tager på privathospital, så er man “ude og inde inden for en time”. Jeg tror det er svært uanset hvilket sundhedsvæsen man benytter, offentlig eller privat, at minimere ventetider og lige i det her tilfælde, tror jeg ikke det er løsningen at privatisere. Og det er sagt ud fra min egen erfaring. Jeg tror vi skal være rigtig glad for den danske model, jeg har hidtil ikke oplevet en bedre løsning, og jeg er nu 4. år udlandsdansker 🙂 god dag

 • Besvar
  Camilla
  19. maj 2017 kl. 9:09

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  Jeg bliver mere og mere KÆMPE fan af dig Mascha! Mange kunne lære af dig, både når det kommer til at sige fra, og at sætte folk på plads.

  Og så skrev du lige at der skal være behandlingslighed, så blev jeg endnu mere fan!

  God bedring med nakken/ryggen.

 • Besvar
  Sandie
  19. maj 2017 kl. 9:09

  Jeg har selv lige siddet og ventet på en narkose-læge, i 4 timer.!
  -vi talte sammen i 3min -hun skulle “bare” vide om jeg jeg havde løse tænder, eller havde nogen form for allergi, hvilket jeg havde skrevet under på 2 gange ved egen læge, og SIDST jeg talte med hende (at jeg ikke havde)..!
  Vi sad over 30 pers og ventede, nogle have ventet noget længere end de 4 timer…

  Hvorfor ikke kalde ekstra personale ind?
  “Det har vi ikke råd til” NEJ OKAY, men hvad så med de 30 pers der sidder og venter, de kunne have været på arbejde de 4-5-6 timer, og have betalt skat af de timer.!
  Nu mister vi så ca.30 pers’ skat, som faktisk skulle være med til at betale jeres personale..!

  Det er en MEGA “ond” cirkel, og hvis der havde været private hospitaler/skadestuer hvor vi kunne betale os fra ventetiden ville det da være pisse lækkert.!
  Jeg ville ikke bruge det, da jeg ikke har muligheden for det, MEN hvis dem der havde, betalte hvis/når de havde behov for det, ville det da også fjerne noget af ventetiden på alm. sygehuse/skadestuer..!
  Rigtig god bedring Masha.!💐

  • Besvar
   Mille
   19. maj 2017 kl. 17:33

   Hvorfor gik du ikke bare og fik det ordnet på et privathospital?

 • Besvar
  Josephine
  19. maj 2017 kl. 9:30

  Jeg er sygeplejerske til daglig og jeg synes du er ret sej og ærlig, Mascha☺️

 • Besvar
  Annette
  19. maj 2017 kl. 13:57

  🙂 Godt brølt, Mascha!!!

 • Besvar
  Pernille
  19. maj 2017 kl. 14:03

  Kære Mascha.

  Jeg håber du snart bliver helt frisk igen 🙂

  Jeg er fast læser af din blog og er vild med dine historier og måde at skrive på. Men jeg bliver nødt til at sige, at når du udtaler dig om dine politiske holdninger, så bliver jeg bare så træt…

  Selvfølgelig skal man tale og skrive ordentligt, ingen tvivl om det, og nogle af de ting som folk har skrevet til dig er helt utilstedeligt, men du må da forvente at få en masse kommentarer når du udtaler dig så liberalt som du gør.

  Alt godt til dig, men jeg tror vi to har brug for en pause.

 • Besvar
  Vibeke
  19. maj 2017 kl. 15:01

  Du er for sej! Du har min største respekt!

 • Besvar
  Ditte
  20. maj 2017 kl. 21:23

  Jeg er markant uenig med dig Mascha mht dit syn på hvordan vi gør vores offentlige sygehuse bedre. MEN jeg synes der er kommet en sørgelig tendens til, at vi skal hagles ned, hvis vi ytre vores holdning til kontroversielle emner. Det er kedeligt og trist. Jeg synes simpelthen det begrænser vores højtskattet ytringsfrihed. Det er da netop, når vi kommer med vores ærlige meninger, at vi måske kan rykke ved andres holdninger og sammen danne en form for konsensus. Den er da først helt gal, hvis vi bliver “bange” for at sige vores meninger og holdninger af frygt for, at blive “slået ihjel” verbalt. Blot min mening……

 • Besvar
  Christina
  21. maj 2017 kl. 9:44

  Sødeste mascha! Hvor har du dog evigt ret i det du skriver! Jeg kan sagtens forstå dine bekymringer og jeg ved at grunden til at du åbner op for denne debat, er at du ønsker bedre forhold for bl.a. os sygeplejersker. Jeg læser på ingen måde at du er utilfreds med selve hjælpen og de mennesker du fik den af, men snarre af de arbejdsvilkår vi arbejder under. Du skal ikke undskylde eller kommer med forklaringer på noget, nogle mennesker har kun negativt at bidrage med, hvor de måske burde stille sig nysgerrig og undrende og spørge indtil dine holdninger, hvis de er i tvivl, i stedet for at save dig midt over. Jeg tror de negative kommentarer fra bl.a. sygeplejersker skyldes at de ikke forstår at det er rammerne de arbejder under der ikke er okay og ikke den hjælp du fik af de specifikke personer. For alle sundhedsprofessionelle ved at rammerne er stramme og det er møg frustrerende! Så de har nok misforstået det i deres vrede og slet ikke kunne forstå at det ikke var dem det handlede om.

  Dog vil jeg sige at effektiviseringer blot vil stramme rammerne endnu mere, det der er brug for er flere penge til sundhedsvæsnet så der kan komme bedre bemanding i sundhedssektoren.

  De bedste hilsner
  En anden sygeplejerske

  • Besvar
   maschavang2
   22. maj 2017 kl. 21:17

   Tak for forståelsen <3 Der var nu også flere rigtig søde og forstående sygeplejersker der kommenterede.

  Skriv en kommentar