Søndagsshopping med 15%

Hvad er en god veninde?

IMG_0142Jeg har ingen veninder der går way back, til skolen eller barndommen. Den pige som jeg betegner som min ældste veninde, mødte jeg da jeg som 20 årig boede i Odense. Min kæreste var chef på en tankstation, lige overfor hvor vi boede. En dag kom han over med en pige der græd og var ulykkelig. Hun var lige startet der, og kom egentlig fra Holbæk, og som jeg husker det var det lige gået forbi med kæresten. Min kæreste anede ikke hvad han skulle stille op med hende, og ringede til mig der sagde han bare kunne sende hende over til mig, så skulle jeg nok trøste hende så godt jeg kunne – uden nogen sinde at have mødt hende før. Mette gik hen og blev den veninde jeg har haft i længst tid. Vi ses egentlig ikke så ofte mere, men når vi gør er det som om der kun er gået en uge, og måske er der i virkeligheden gået et år, eller to. Jeg ved at Mette altid har min ryg og taler godt om mig, uanset hvem hun er sammen med, også den dag i dag. Jeg savner hende faktisk, for hun er et godt menneske. Da jeg voksede op i Himmerland, var det så langt fra hvad jeg ville med mit liv, og min personlighed passede bare ikke ind der. Ikke at der var noget galt med det hyggelige lille samfund, det var bare ikke lige mig, og nok også derfor jeg ikke har veninder fra den tid. Jeg følger dog med i nogle af deres liv på Facebook, og hygger mig med det, for jeg har kun gode minder fra min skoletid.

Gennem årene er der naturligvis kommet veninder til, og nogle er også gået igen. Jeg vil umiddelbart mene at jeg har været en god veninde for de fleste, men også en dårlig en for nogle andre. Sådan har man jo nogle perioder i livet, hvor man måske ændrer sig, får nye værdier eller bare vokser fra hinanden. Sådan er livet jo. Jeg er ikke typen der har mange tætte veninder, jeg har nogle få rigtig tætte, og en del jeg elsker at være i selskab med, uden måske at dele de mest private ting. Her de senere voksne år, især efter jeg er blevet mor, har venskaber betydet mere end nogensinde før. Der har været nogle virkelig hårde perioder med kolik, “skilsmisser”, retsager, overvågning og ting der har været svære at takle – perioder som alle jo nok render ind i. De perioder har jeg nok ikke været den bedste veninde, og jeg ved også hvem der ikke har været de bedste veninder for mig. Det har gjort ondt, men jeg har også lært meget af det. Mine veninder betyder utrolig meget for mig, og jeg bliver ked af det hvis ikke jeg lever op til at være en god veninde for dem. Derfor tænker jeg nu, mere end nogensinde før, over om jeg er en god veninde og hvordan jeg er overfor folk. Det lykkes sikkert ikke altid, men jeg gør hvert fald hvad jeg kan ♥

Grunden til jeg skriver det her er, at jeg faldt over et citat “Would you like you, if you met you?”

 

Så nu vil jeg spørge… Ville du det? Har du nogensinde været en dårlig veninde, eller har nogen været en dårlig veninde overfor dig – og hvorfor? Vigtigst af alt, hvad er en god veninde?

Man kan godt være anonym herinde.

Næste indlæg

Søndagsshopping med 15%