You gotta try this!! Bedste havregrødsopskrift...

Ring til mig i aften…

16266051_1304536632938105_4602909960864785261_nI aften afholder DR deres store indsamlingsshow Danmarks Indsamling på DR1 kl. 19-00, med årets tema Intet barn må sulte.

Herhjemme i Danmark kan det være svært at forestille sig, hvad det vil sige at sulte. Enhver at jer piger der har været på detox/juicekur, ved hvordan man de første dage er ved blive vanvittig af sult. Luksussult, vil jeg kalde det, for det er jo ikke ligefrem af nød, og de juicer har kostet mere end man næsten tør sige højt. I mens vi sulter os selv, for at blive tyndere og sundere, er det ikke helt samme udgangspunkt mange børn sulter for. Sidste år var jeg i Afrika tre gange, og oplevede hvordan noget af verden også kan se ud. Én af gangene var netop med Danmarks Indsamling, for at sætte fokus på indsamlingen og problemerne ude i verden. Jeg blev mange gange mødt med “hvorfor ikke hellere hjælpe dem herhjemme”. For mig udelukker det ene ikke det andet, men kontrasterne er så HIMMELRÅBENDE store, at man nok slet ikke kan forestille sig det, hjemme fra stuen når man sidder og dypper en bastognekiks i den varme kaffe. Det kunne jeg hvert fald ikke selv, og valgte derfor at se det med egne øjne. Det var så stor en oplevelse at være afsted, at jeg tog turen to gange mere, selvom det knuste mit hjerte hver eneste gang. Afrika og dets befolkning har i dén grad mit hjerte, og jeg forstår først nu hvad det vil sige at være fattig eller sulten. Små børn der vitterligt ikke får mad, men måske er heldig at få hvad der svarer til en lille håndfuld risengrød en gang om dagen – det kalder man ikke engang sult de steder jeg var, for de fik jo mad. Det er børn der måske ikke har forældre, familie, tryghed eller de store muligheder i livet, grundet det sted de er født. Det er ikke en befolkning der er ligeglad, men uoplyste og uden uddannelse eller økonomiske muligheder. De har ikke en børnehave hvor man lærer at vaske hænder eller gå ordenligt på toilettet – de har slet ikke noget toilet. For fanden, de har ikke engang mad! Hvis man skal have forhåbninger om at opbygge et land som f.eks. Afrika (nu er der altså også andre steder i verden, end lige Afrika der har brug for hjælp, men det er det sted jeg har været), så skal der kræfter til, i form af unge mennesker der kan uddanne sig, så de kan få helt basal viden om hvordan man opbygger et velfungerende samfund. Men forestil jer at sidde på skolebænken, og så samtidig være sulten. Så lærer man altså ikke meget. Det er naturligvis en lidt “heldig” situation at være i, for man er i det mindste ikke død af sult!

I år sidder jeg i callcentret under indsamlingsshowet og modtager donationer, sammen med en masse andre personer, og jeg håber I har lyst til at være med. Jeg kan ikke lade være, som I nok allerede ved.

I kan læse meget mere om Danmarks Indsamling og hvorfor Intet barn må sulte, uanset hvor i verden det befinder sig, lige HER

Jeg har fundet lidt blandede billeder fra  Liberia, Sierra Leone og Tanzania.. De ser glade og dejlige ud, men lad jer ikke snyde af de smukke farver, virkeligheden er barsk…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skønneste og meget dedikerede Karin, fra Danmarks Indsamling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et stort luksuskøkken på de kanter…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAimage

 

Næste indlæg

You gotta try this!! Bedste havregrødsopskrift...