Jeg kunne spise ham!!

Vores sengetider og natrutiner

imageDer er for hver familie sikkert helt forskellige måder hvorpå man siger godnat, og putter end børn. Rutiner, sengetider osv. varierer meget har jeg erfaret, men der er jo også stor forskel på hvordan folks arbejdstider er, og om man er familie eller enlig. Indtil videre bor Hollie Nolia og jeg jo alene, og jeg har skabt vores rutiner ud fra hvad der passer til os. Jeg har aldrig været streng omkring sengetider, men er blevet det efterhånden. Vi gør hvad der passer bedst til situationen, og heldigvis kan jeg jo selv bestemme min arbejdstider. Vi vågner 7:15-7:30 hver morgen, og hun er afleveret ca. 8:45-9:00 i børnehaven. I går sendte hendes far mig en plan over hvornår børn bør komme i seng, ud fra hvornår de vågner, og selvom der er ret stor forskel på tiderne, fra om hun er hos ham i weekenden, og mig i hverdage (+ weekend), så passer de helt ud fra hvad vi i forvejen gør.

Jeg fandt billedet her.

skaermbillede-2017-01-10-kl-13-47-38

Vi begynder at børste tænder og tage nattøj på kl. 19:30, og kl. ca. 20 får hun en lille godnathistorie og natsang. Den eneste jeg kan, og som min mor altid sang for mig, er Se min kjole, så den går igen hver eneste aften. Da Hollie Nolia har fjernsyn for enden af sengen, kommer hun nogle gange ind i sengen lidt før og ser et afsnit af Pippi eller noget andet – det kan sgu godt trække lidt ud nogle gange hvis hun er lidt for stille 🙂 Så sidder hun lige og får en natsnack og hygger sig, inden hun skal puttes med sang, kys og kram – og så starter der ellers en evig række af gode idéer for ikke at sove. Så skal hun tisse, have noget at drikke, pudse næse, er sulten… Whatever hun kan finde på. Når hun vågner om natten henter jeg hende ind til mig, og det er det bedste i verden, så sover vi tæt, og det vil ingen af os undvære. Rasmus sover her ikke til daglig, men når han gør, er det oftest hans forslag om ikke vi skal vente med at gå i seng til hun kan komme med ind og putte mellem os.

Det er ikke lange godnathistorier jeg læser op, det fungerer ikke rigtig. Vi kigger billeder og taler om hvad der sker på billederne, og så finder jeg på noget i børnevenligt sprog. Yndlingsbogen der sikkert meget politisk ukorrekt, er Lille sorte Sambo. Jeg fortæller den bare uden at bruge ordet “sort”, da der ikke er nogen grund til det fokus. Om han så var grøn, havde historien jo været lige god – og den historie elsker hun! Den er nok heller ikke blevet mindre populær efter jeg jo “mødte” Sambo i Afrika. Eller det troede Hollie hvert fald, for hun så jo løbende billeder på bloggen fra turen, og her på den sidste tur lagde jeg et billede op af en dreng der i børneøjne ligner ret meget. Det var lige før hun blev helt starstruck på mine vegne over mødet med ham 🙂 Hun elsker mine historier fra Afrika, og så sent som i går da jeg spurgte hende hvor hendes sparebøsse var og om jeg kunne låne penge til benzin, fordi jeg venter på nyt kort (det blev spærret efter jeg mistede det i Israel), så kiggede hun spørgende på mig og sagde “Jeg ved ikke om jeg har flere, eller om børnene i Afrika har fået dem allesammen, for mor de har jo ikke nogen selv. Hvis du selv skal låne, så skal du huske at ligge dem tilbage igen, kan du det?”. Jeg kom da allernådigst ud til mine møder på benzindampene vi kunne skrabe sammen til, haha 🙂

Hvordan gør I hjemme hos jer?

Jeg havde ikke selv tænkt over ligheden, før Hollie Nolia blev ved med at tale om jeg havde mødt Sambo, så måtte jeg jo kigge billederne igennem, og jeg kan da godt se ligheden. Så fortæller jeg også om at han fik hendes smarte bil, og så bliver historien bare endnu bedre for hende.

image

Næste indlæg

Jeg kunne spise ham!!