22. December // Julekalender

Se hvem vi har sendt pakker til…

imagePå vores jule-tøse-hygge-tur den anden dag, hvor vi egentlig skulle købe julegaver, fik vi ikke købt noget som helst. Vi endte med at prioritere anderledes, og købte i stedet nogle små gaver til vores to Planbørn i Sierra Lione og Burkina Fasso. Så tog vi ind på Plan Danmark kontoret og afleverede dem, lavede en tegning og skrev et lille kort. Det var ret impulsivt, men føltes som det rigtige at bruge tiden på sammen. Hollie Nolia får jo mange gaver, og hun ved udemærket godt at børnene i Afrika ingen får. Hun syntes jeg var lidt ond at hun ikke måtte få det samme, men den gik altså ikke, der var andre der havde mere brug for det. Det resulterede også i at hun i går kom med en ordentlig bunke tøj, som jeg gerne måtte sende ned til børnene i Afrika “for mor, det er altså ikke alle børn der har tøj, dem i Afrika har ikke, så kan du ikke tage det her med, hvis du tager til Afrika? Så tror jeg de bliver glade” 🙂

Man sender ikke store dyre gaver til planbørnene, men små ting de kan tegne med osv., det bringer stor glæde og ikke problemer mellem børnene i byen, som hvis det var store ting. De har jo vitterligt intet, det har jeg jo set da jeg besøgte mit Planbarn Ramatu tidligere på året. Men hold nu op hvor ville jeg elske at sende en ordentlig røvfuld gaver til hende.

Se alle billederne fra da jeg mødte Ramatu og hendes familie i Afrika her.

Da vi kom hjem tømte jeg postkassen, og pudsigt nok var der brev fra Ramatu, med en lille opdatering om hvordan det går hende og familien. Det giver mig meget som menneske og mor, at få lov til at have den form for kontakt med mennesker i en helt anden virkelighed end vores, så langt væk, og alligevel så tæt på, da det betyder alverden i min børneopdragelse og personlige udvikling og værdier i livet. Sådan er vi jo så forskellige, for mig har sådan noget her stor værdi.

I kan selv vælge at blive Planfaddere hos Plan Danmark, som jeg selv er, lige her.

image

image

Der er mange spændende dyr i Afrika, de er så søde, så længe de IKKE spiser ens kiks 😉

image

Én af pakkerne til vores planbørn. Ikke alverden, men det bringer stor glæde, udover det vi økonomisk bidrager med hver måned.

image

Hollie Nolia var SÅ heldig hun fik en ting med fra kontoret, som i dén grad har bragt juleglæde. Hun fik en dukke af personalet (bare rolig, det var privat og ikke plan-penge) som hun nærmest ikke har givet slip på siden.

Søde ting hun sagde efterfølgende på vejen hjem:

– Åhhhh lille baby, hvor var det godt jeg reddede dig ud af den kasse, nu kan du bare være rolig.

– Tænk at julemanden var så hurtig til at fortælle dem hvad jeg ønskede mig, jeg elsker dig bare så meget. (hun havde 30 min forinden smidt et brev i postkassen til julemanden, hvor der stod en dukke på)

Imens hun holder dukken op og viser den huset:

– Se Flora, det her er vores hus og her skal du også bo. Velkommen, nu skal du med ind og se mit værelse og hvor vi skal sove sammen.

Hun er så glad for den dukke, det er helt utroligt, og nu har vi næsten et problem med den dukke julemanden egentlig skulle komme med, for Flora er et stort hit 🙂

image

 

Næste indlæg

22. December // Julekalender