20. December // Julekalender

Forbyg indbrud i den mørke tid

image

Annonce

Dette indlæg er markeret som annonce, da jeg har fået ekstra-ekstra-ekstra hjælp til det hele. Men jeg betaler faktisk abonnement, så det er noget jeg selv har ønsker og opsøgt. Ikke en betalt reklame.

Hvordan har I det med at rejse væk i den mørke tid, hvor folk med lidt for lange naller kan luske uforstyrret rundt om hjemmet?  Man hører jo altid om folk der kommer hjem til tomme huse, efter ferie.

Jeg har mange gange været enormt bekymret over det, især efter jeg er flyttet i hus. Det var lidt noget andet da jeg boede i lejlighed på 9. sal med mange naboer. Derfor har jeg også taget mine forholdsregler ved at bo i hus nu. G4S lagt mange fælder kan jeg afsløre, og der er live videoovervågning med nightvision i alle rum inde, samt kameraer udenfor der registrerer al aktivitet. Så kan jeg også altid gå ind og se hvad katten laver af narrestreger i løbet af dagen, eller om min veninde holder vild fest, som jeg ellers har forbudt 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg var i Afrika fik jeg jo samtidig lavet køkken, så der kom hver dag nogen i huset, og om natten var der alarm på. Jeg har et G4S SMART alarm system, (altså et ret udvidet system) som giver mig mulighed for, via en app, at indstille alarmen som jeg ønsker på forhånd. F.eks. havde jeg stillet alarmen sådan, at den automatisk tilkoblede sig når jeg vidste at håndværkerne havde fri, og så slog sig selv fra igen, når de mødte ind om morgenen. Smart! Det samme gør jeg nu hvor jeg er på juleferie. Der kommer dagligt en og fodrer katten, og her har jeg indstillet alarmen til at være slået fra på de tidspunkter, så jeg ikke selv skal tænke på det – ellers jeg kan jo ellers sagtens gøre det via app’en, hvis vedkomne er i telefonen og siger han er på vej ind. Jeg har også en veninde der lige er blevet single, som kommer nogle dage, og hun er ikke vant til at være alene i hus, så når hun er her har jeg indstillet alarmen til stadig at være sat til om aftenen og natten, selvom hun er inde i huset. Da der er sensorer og alarmer på samtlige vinduer og døre i hele huset, vil alarmen gå hvis nogen bryder ind, og hun ligger og sover – I sådan et tilfælde er der en overfaldsalarm ved siden af sengen, og SÅ kommer der altså nogen og kanøfler banditterne asap!

Man kan få alarmer i mange forskellige pakkeløsninger, der passer til ens behov. Man kan vælge at være total paranoid som jeg, eller starte med et mindre sæt, som man let selv kan flytte rundt både ude og inde.

En god start kan være Arlo start-kit. Det ville jeg nok ha’ haft det rart med at have i lejligheden, så jeg vidste hvis der skete noget imens jeg var væk, selvom der var knapt så stor risiko som nu.

image

Hvert et vindue eller dør der bliver åbnet i mit hjem, bliver registreret – altid.

image

 

Næste indlæg

20. December // Julekalender