Blogly julefrokost 2016

Lækker hjemmelavet vintersuppe

imageI tror simpelthen det er løgn. Det I ser her, er en hjemmelavet (jo jo, I læste rigtigt) suppe, i mit køkken – og I får endda opskriften.

Jeg er vild med denne her suppe, og det er Hollie Nolia også. Sådan en kold efterårsdag, hvor man lige har været ude en tur, eller kommer hjem fra børnehave og arbejde, så er der altså ikke noget bedre end en god suppe.

Til 4 personer

1kg kartofler
1 stor sød kartoffel og tilsvarende gulerødder – ca. 500 g samlet
1 stort løg
4 fed hvidløg
1 grønsagsbouillontern eller erstat vandet med hjemmelavet fond
2 tsk Kommen
2 tsk tørret timian
1 liter vand
1 ds kokosmælk
Ca 1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

Varighed: 35-40 minutter

Skræl først kartofler og gulerødder og hak dem i store “tern” for at forkorte kogetiden. Sørg for at alle dine tern er af omtrent samme størrelse, så de bliver kogt jævn. Hak så løg og hvidløg groft og svits det i en stor gryde med olivenolie, indtil stykkerne bliver klare og får en let karamelisseret skorpe. Tilsæt så resten af ingredienserne med vand til sidst så det lige dækker og bring i kog, og lad herefter suppen simre i 20-25 minutter eller indtil kartoflerne er kogt helt møre. Har du en stavblender kan du med fordel blende suppen til den opnår en lækker cremet konsistens.

Server med groft brød til og top med salt-ristede solsikkekerner, et par tynde gulerodsstrimler og evt lidt grønt, eller som her, også med bacon og creme fraiche.

Velbekomme!

Okay, okay… Nu skriver jeg hjemmelavet. Det er den som sådan også. Måske bare likke lige af mig. Sagen er den, at jeg skulle have gæster, og så gik noget (naturligvis) galt, og jeg endte med at få en god ven til at lave en omgang suppe til mig, som han drønede ud til mig med. Det er fandme sødt, hva! Så det er godt nok ikke lige mine gryder, men min venindes bror Jannick fra GreenBurger, der har levet den fra bunden.

 

image

image

   

10 kommentarer

 • Cathrine

  Hvis du skulle få lyst til at lave en grøntsagssuppe i dit nye flotte køkken, så kan jeg virkelig anbefale den her opskrift på hokkaidosuppe med sprøde kikærter. Den smager så godt og er supernem at lave. Kikærterne er også perfekte som en sund snack på farten eller som en appetizer til et glas hvidvin 🙂

  http://www.cathrinebrandt.dk/graeskarsuppe-med-knasende-kikaerter/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Skak

  Synes efterår og vinter er fuldstændig nederen, jeg er tæt på at hade det – men så er der lige julen med alle de skønne lys og kærlighed, og lækre efterårs supper, der hjælper lidt på den mørke tid. Det er ikke svært at bikse en lækker supppe sammen – you can do it – prøv :

  1 selleri (knold selleri)
  2-3 mellemstore kartofler
  1 løg
  25 g smør
  1½ l hønse eller kalvebouillon
  1 dl. piskefløde
  salt og lidt peber
  1 bdt.persille (alm. eller bredbladet)
  1 fed hvidløg
  ca. 3 spsk. olivenolie
  150 g bacon i terninger eller strimler

  Skær skrællen af sellerien og kartoflerne skær dem i mellemstore terninger. Pil og hak løget fint. Smelt smørret i en stor gryde og svits alle urterne heri et par minutter til de er blanke. Hæld bouillonen over og bring det i kog. Kog suppen under låg til urterne er meget møre, ca. ½ time. Blend suppen f.eks. med en stavblender direkte i gryden. Smag den til med salt og peber og lidt fløde. Smagen skal være mild og konsistensen ret tyk. Da selleri varierer meget i størrelse, kan det være der skal mere bouillon i. Skyl persillen, dup den tør og blend den helt fint sammen med hvidløg. Kom olie i lidt ad gangen til det er cremet, smages til med lidt citron og salt Rist baconen sprød på en tør pande eller i mikroovnen. Server suppen med bacon på toppen og dryp af persilleolie på.

  Jeg lover, det er en verdensklasse suppe som alle vil elske ?

  PS: hvis man er så heldig at få hjemmelavet mad leveret til døren, så hvorfor ikke – så kan køkkentiden blive til datter/kæreste tid – det er da holdbart – og klær alle ??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hvorfor ikke tage madlavnings kursus sammen med Rasmus 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Tusind tak, fordi Du delte opskriften? Vi lavede den igår aftes, og den smager jo herlig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas W

  Ser og lyder lækkert. Er det kommen som i kommenskringler eller spidskommen?? 🙂
  Har lidt svært ved at forestille mig smagen fra kommenskringler i suppe….

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

Blogly julefrokost 2016