Så er der kastanjedyr i hytten :)

Så fik jeg min flotte jernlåge op…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg elsker opmærksomme læsere. I går delte jeg et billede på bloggen, hvor man kunne se min nye jernlåge. Det var egentlig ikke noget jeg tænkte over, men når nu jeg for længe siden fortalte at jeg ledte efter en jernlåge, og pludselig har en, så kan jeg da godt forstå nogen undres. I skal da heller ikke snydes – jeg er nemlig SÅ glad for den!

Tænk sig, det har taget så lang tid at få sådan en op. Ikke fordi det tog lang tid at lave den, men fordi hele to smede brændte mig af. Jeg havde to gange aftalt at der skulle komme en og kigge på stedet, og komme med tilbud på låge. Ingen af gangene dukkede de op. Det var da utroligt! Da jeg ikke gad at vente mere på useriøse smede, vendte jeg snuden hjemover, og fandt en god pligtopfyldende jyde. Aalborg Smeden hedder han, og han skal altså ha’ ros med på vejen, for han klarede opgaven bedre end jeg nogensinde havde turde håbe på.

Jeg har kigget på mange jernlåger på nettet, og Googlet og Googlet, for at finde den rette, hvilket var umuligt. Jeg ville gerne have noget solidt håndværk, gerne nogle spyd i toppen så man ikke lige kravler over, men heller ikke ligne et fængsel, eller være med for meget gøgl og krummelurer. Den skulle også være med automatisk lås, så jeg ikke skal ud med nøglen hver gang pakkeposten kommer – for det er ofte 😉 Sådan en jernlåge køber man jo ikke bare lige et eller andet sted, den skal håndlaves, da det er på specielle mål. Der har været virkelig mange overvejelser, om hvorvidt den skulle være lige eller buet, hvor lange spydene skulle være i bunden og hvor høj den skulle være. Jeg fik pludselig spørgsmål jeg slet ikke anede fandtes, eller jeg skulle tage stilling til. Det er for nogen måske “bare” en låge, men ikke for mig. Jeg er detaljerytter, så jeg har også ret høje forventninger, og går op i at det er lige som jeg forestiller mig. Jeg er meget visuel og ser alt i billeder, det skal bare lige forklares, så man kan forstå det. Jeg fik skam også billeder undervejs, når nysgerrigheden pressede på.

image

Jeg synes resultatet er blevet SÅ flot, og jeg elsker at den er pæn og holder uvedkomne ude. Jeg har haft nogle episoder, der gør at jeg føler det nødvendigt med nogle forholdsregler, for at føle mig tryg. Der er selvfølgelig andre ting end lige en låge der sørger for der, men det er nu en meget god og pæn løsning oveni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kan godt forstå at Aalborg Smeden har mange jobs herovre på sjælland, for han kom som aftalt, satte lågen op i regnvejr, og sørgede for det hele var klar til aftalt tid. Det tog knap en uge, så havde jeg en låge, håndlavet fra min hjemstavn. Dét er fandme bare i orden! Og nej, det er ikke skjult reklame, det er mega mega åbenlys reklame, fordi jeg simpelthen er så glad for resultatet og virkelig gerne vil anbefale Aalborg Smeden, hvis nogen skal have lavet noget lignende, hvilket som helst sted sted i landet. De kan lave lige det man ønsker, om det er hegn, låger, gelænder eller andet. Hep hep for god service og tip top produkt. Tak! 🙂

I kan se mere af deres arbejde HER, eller på deres Facebook HER.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se lige en fin detalje med håndtaget…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hollie Nolia kan godt være liiiidt bange for vores alarm, så da vi fik denne op sagde hun “så behøver vi slet ingen alarm til røverne mor, for vi har SÅDAN en god låge nu!”, og i det hun sagde det, tog hun lige armen og gav den sådan et bestemt sejrs buk 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu også med farlig Halloween pynt. Man ryger altså i heksegryden hvis man kommer ind!

image

Jeg har iøvrigt den sejeste alarm, det kan være jeg skal fortælle jer om den også, uden at afsløre for meget. Mit hus er simpelthen så teknisk efterhånden. Alt fra alarm, ovn og vaskemaskine foregår jo over telefonen, det er så smart!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Næste indlæg

Så er der kastanjedyr i hytten :)