Én har fødselsdag, andre får gaver...

Angel her, skulle være storesøster til tvillinger…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går besøgte jeg denne kvinde, der har en dejlig lille datter på snart 3 år. Angel hedder hun, datteren. Hun skulle ha’ været storesøster til et sæt tvillinger for bare to måneder siden. Moderen, Happy på 23 år, har båret på hendes graviditet, som for hende er båret med nøjagtig samme portion kærlighed, som vi bærer vores børn hjemme i Danmark. Hun kan bare ikke slænge sig i sofaen og se seriesøndag, når ryggen gør ondt, eller benene er hævede. Eller gå på barsel, for den sags skyld. Men hun brokker sig ikke, hun vil bare gerne være mor, og skabe en familie som alle os andre, i hendes fine lille lerhytte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Happys fødsel gik i gang for tidligt, men med over en times kørsel til nærmeste sundhedsklinik, kunne det umuligt nåes at komme derhen. Med en times kørsel, mener jeg på en ekstrem humblet vej, i en stor UNICEF truck, hvor vi sidder fire personer og får ondt i ryggen, af sådan en tur. For Happy betyder det, at den ene ambulance der er, og som servicerer 9 distrikter, skal være ledig – og så lige ud til hende først. Eller hendes mand kaunne låne en knallert/motorcykel, så skulle hun sidde på den i flere timer, højgravid med tvillinger der er gået i for tidlig fødsel. Det nåede Happy ikke. Hun fødte deres tvillinger på gulvet i deres hytte. Hun nåede at høre deres skrig, men det var også det. Tvillingerne døde kort efter, fordi de ikke fik den nødvendige hjælp og ekspertise, som en for tidlig tvillingefødsel kræver. Hvis sundhedsklinikken havde haft ressourcer eller kapacitet til at Happy kunne være hos dem, eller hjælpe hende, så havde deres chancer været meget bedre. At hjælpe moderen, er jo at hjælpe børnene, og det havde været en stor hjælp hvis der havde været en afdeling til at tage sig af hende. Men hun blev sendt hjem igen, da hun var til tjek. Hvis tvillingerne havde været født under forhold, hvor de havde haft adgang til en klinik, ville de måske (hvis de var heldige) ligge på neonatal sammen med de andre små børn jeg så den anden dag – som er underbemandet og mangler helt basale ting.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Happy viser stolt hendes køkken frem…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg ved at mange tænker, hvorfor får de alle de børn? Det gør de, fordi de i deres hjerter rummer kærlighed nøjagtig ligesom alle andre. Deres lyst til at formere sig og skabe en familie, er jo universal. De er ikke så heldige, at de har problemer som kontanthjælpsloft eller hvor de skal placere deres pension – for de har ingen. Børnene er deres indtægt, fremtid og pension, som skal tage sig af dem når de bliver gamle. Der er ikke et system eller samfund, de på den måde kan kræve noget af, eller hente hjælp fra. De er om nogen, deres egen lykkes smed. Så når Happy og hendes mand mister deres tvillinger, så gør det nøjagtig lige så ondt på dem, at begrave dem ude bagved, som det gør for familier hjemme i Danmark, der bærer en lille bitte kiste til graven. Forskellen er bare, at det meget oftere sker steder som her, end hjemme hos os. Selvfølgelig er det ikke alle graviditeter hernede der er planlagte. På min sidste rejse fortalte jeg jer om, hvordan mange piger blev gravide efter et overgreb eller misbrug. Det kan de simpelthen ikke selv gøre for, men er jo nødt til at tage efterfølgerne af det. Oftest helt alene. Mændene hernede er heller ikke altid de bedste mænd. Det gør det jo ikke nemmere for de kvinder, eller unge piger, der står i situationer som disse.
I morgen skal jeg ind på UNICEFs lokale afdeling, og jeg GLÆDER mig til at fortælle at vi har samlet penge ind til deres børn. Af hjertet TAK for jeres gavmildhed! Så lad os gi den en skalle i dag, så posen imorgen bliver stor. Jeg er meget spændt på hvad vi får samlet sammen, og hver en krone tæller. Det kan jeg se med egne øjne.
Jeg har lavet en SMS indsamling, hvor I kan sende en besked til 1900, og støtte med det beløb I føler I kan undvære, hvis I har lyst. 
For at donere 25 kr. skriv: MA
For at donere 100 kr. skriv: MV
TAK!
Lad os lige få lidt flere store, tykke og modstandsdygtige babyer hernede, som de her. Er de ikke bare dejlige 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

image

Jeg kan slet ikke holde op med at kramme de små dejlige babyer 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Næste indlæg

Én har fødselsdag, andre får gaver...