Jeg overgav mig, vi har været i Grand Canyon

Velkommen til Palm Springs!

image

Annonce

Vi har i dag kørt i ca. 3-4 timer for at komme fra Lake Havasu i Arizona, til Palm Springs i Californien. Selvom det er en lidt lang tur i bagende hede på over 40 grader, har det været en rigtig flot og hyggelig tur. Jeg har altid gerne ville på roadtrip gennem USA, og det her er da en god mini-udgave af sådan en tur. Det er nærmest en oplevelse i sig selv at køre gennem så imponerende natur og store vider. Der er SÅ øde, og det er SÅ fedt! Der er stort set intet, ikke ét hus har vi set, det er kun bjerge, kaktusser og skypumper. Nå ja, en sjælden gang imellem en lille tankstation og store flotte lastbiler. Jeg er jo vognmandsdatter, så min lillebror Henrik og jeg legede altid med sådanne lastbiler da vi var små. Altså dem med “næse” på. Man skal godt nok sørge forat ha’ fyldt tanken op på sådan en tur, for der går langt mellem tankstationerne.

image

image

Er den ikke flot. Det var så dejligt lige at komme ud af bilen og mærke varmen og vejen under fødderne. Det er på en måde fascinerende, og samtidig skræmmende at køre gennem så stort og øde et område. Jeg elsker USA!

image

image

image

Vi bor på dette hotel i Palm Springs, og det er super fedt! Det er dog udenfor sæsonen lige nu, da der simpelthen er for varmt. Der er 42 grader lige nu, så det er ikke alverden man kan lave ude… Men en tur til poolen er jeg altid klar på.

image

Do not disturb! Jeg fandt denne hat i Las Vegas, er den ikke skøn! Ret komisk kom der en mand der ville chatte lidt, hvortil jeg forklarede ham at jeg bare gerne ville være i mit eget selskab, på en pæn måde. Tænk sig, han blev så fornærmet at han svor han ville få mig smidt ud af hotellet. WHUUUT, fordi jeg ikke gad sludre med ham!!??

image

Se lige en udsigt. Solen der går ned bag de store bjerge, det er så flot 🙂

image

Her er nu ret fedt, men de er altså lige flabede nok de amerikanere, og det gælder næsten alle steder. Uanset hvor vi kommer, er der ekstra fees på alverdens ting. 40 dollars oveni det værelse vi har booket pr. dag… For bare at være der. Jeg synes det er frækt, når nu værelset er betalt hjemmefra gennem USATours.dk, som har hjulpet med at planlægge rejsen. På de fleste hoteller koster det også 25-55 dollars at putte noget i minibaren på værelset, hvis man lige har en flaske vand man vil ha’ på køl. Og så det med drikkepenge, der skal lige 10, 15 eller 20% oveni også. Jeg forstår jo ikke hvorfor det skal være mig som gæst, der på en måde skal betale restaurantens tjenere. Så bør de da forhandle en bedre løn hjem fra start, hvis det er “en del af lønnen”. Men jeg har nu generelt et anstrengt forhold til drikkepenge. At der altid står en og forventer et beløb jeg ikke ved hvad er, for at trille en kuffert eller noget. Det sætter mig i en forlegen situation jeg ikke bryder mig om. Så vil jeg f.eks. hellere give noget mere for min kaffe, end betale ekstra service, for der er en der skal gå 5 skridt med den.

Udover det, er der jo røv fedt her! Se lige det hotel vi bor på nu…

image

image

image

image

   

16 kommentarer

 • Inge Lise

  Skønne billeder fra en dejlig tur. Og ja, jeg foretrækker absolut ordentlige løn- og ansættelsesforhold så jeg ved at personalet på hoteller/restauranter osv ikke skal leve af de drikkepenge de må satse på at få fra gæsterne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Må man spørge hvad sådan en tur løber op i (uden lommepenge) Mere bare for at få en ide om hvad sådan en tur koster, når man bruger USA tours og med bil og hoteller osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

   Gå ind på http://www.renefrederiksen.dk – han har gennem de sidste mange år rejst USA tyndt, og her kan du finde alt om priser på billeje, hotel osv. Ligesom han også giver gode råd om, hvor mange km man bør køre pr dag, og hvor mange penge sådan alt i alt løber op i!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Man kan ikke bebrejde tjenerne for drikkepengesystemet. Er sikker på, de ville fortrække et ordentlig løn, frem for at skulle leve fuldt ud af potientielle drikkepenge. De kan umuligt forhandle en timeløn frem til noget, man kan leve af. Hele systemet skal ændres før det er muligt. Desværre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nybjerg

  Har det fuldstændig som dig mht. drikkepenge! Det er en akavet situation at stå i – så hellere betale lidt mere for maden/hotellet ect. så alle får den samme løn og alle betaler det samme for tingene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Når du nu er i pslm springs så smut lige ud til det overdrevne gode kæmpe outlet der ligger lidt ude for palm springs det hedder Desert Hills.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Du rammer spot on mht drikkepenge. Vi har efterhånden været i USA nogle gange og det bliver aldrig naturligt for mig at give drikkepenge, det er noget de rige gør hehe. Amerikanerne er nogle af de mest flinke,mulige til du giver forkerte drikkepenge ? Men udover det er der dejligt. Vi havde nogle skønne dage i Palm Springs for nogle år siden, omgivelserne er så fantastiske og jeg tog et mentalt billede som jeg ofte tager frem når det bliver lidt for gråt herhjem ?
  Tine@ du “bestemmer” helt selv hvad sådan en tur kommer til at koste dig. Der er så mange valg, så det kommer helt an på om du er til luksus eller “alm” ferie. Det behøver ikke koste mere end en tur til Kreta. Men efter min mening før du så meget mere med hjem fra en ferie i USA ?
  Go ferie til jer begge og så dejligt at følge med herinde ?????

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • desvaeredrikkepenge

  I USA maa man forholde sig anderledes til det med drikkepenge. Bare laeg 20% oveni – inden du overhovedet gaar ind. Saa ser det ikke saa billigt ud laengere, men det er for mange deres loen. det er jo ikke saa let naar man mange steder ikke engang har lov til at vaere i unions (fagforening). Og mindsteloennen er altsaa ikke noget at leve af herovre.
  Det er ligemeget hvor fint et hotel du vaelger – det betyder ikke de behandler rengoeringspersonalet og tjenerne spor bedre..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tom Elnes Christensen

  Det er let at sige, at de da “bare må forhandle en højere løn”. Problemet i USA er, at fagforeningerne er stækkede. Der er meget få, der er medlem. Nogle steder er det forbudt, og andre steder, bliver man fyret, hvis man er medlem af en fagforening.

  I USA er der en lovbestemt mindsteløn fra stat til stat. Den er de fleste steder MINDRE end lønnen for en ungarbejder i Danmark. Ud over det er det helt normalt, at man kan møde ind og få at vide man må tage hjem. Man er ikke garanteret et bestemt antal timer, man er ikke garanteret sygesikring, man er ikke sikret noget som helst. Og vi taler her om mennesker, der ikke tjener nok til at betale deres husleje, en hospitalsregning, el-regningen osv.

  Lige nu kæmper fastfoodarbejdere i hele USA for en lovbestemt mindsteløn på $15 og retten til at være medlem af en fagforening, så man netop i fællesskab kan forhandle sig frem til nogle bedre vilkår. En løn på $15 ville gøre, at de kunne overleve, og stadig betale regninger m.m. De fleste steder ligger mindstelønnen på mellem $7 – 8.

  Det er derfor, drikkepengene i USA er så vigtige for personalet. De kan gøre forskellen på, om der er råd til mad i den her måned, eller om der ikke er.

  Du har nævnt det selv. Du er privilegeret. Og det skal vi huske her i Danmark. Vi skal derfor også huske vigtigheden af at stå sammen, og sætte pris på retten til at organisere os.

  Jeg tænker ikke, at vi to er enige i spørgsmålet om fagforeninger, og det er også helt ok.

  Fortsat rigtig god ferie.

  Tom

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang2

   Det er jo ikke personalet jeg bebrejder, det er netop hele systemet – altså USA. Det er da fucked up de har sådan et elendigt system. Tror faktisk vi er enige mht fagforeninger. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda

  Yep – Hard Rock Hotel er fedt. Boede på samme i Orlando, Florida, bl.a den fedeste pool ever( næste gang I vil køre i USA, så tag turen fra Miami ud til Key Vest, såååå fedt. Og man kan overnatte på de små paradisøer på vejen).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Drikkepenge!

  USA er verdens uofficielle “3.-verdens-land” !!!

  ….og derfor er man nødt til at betale drikkepenge, hvad end man synes det er ubehageligt eller ej. Det er en stor del af deres eksistensgrundlag. Man kan ikke leve af den mindsteløn de har derovre.

  Ja, det er fedt at rejse rundt derovre for priviligerede danskere…. billig shopping, billige restaurantbesøg, masser af service, flotte seværdigheder og en masse “coolness-factor”.

  Men USA for amerikanerne er kun “heaven” for de velhavende ….det er et fåtal af de ca. 300 millioner indbyggere der kan leve som det ses i amerikanske tv-serier og i “Kardashian-reality-shows” osv.
  Middelklassen skrumper ind for hvert år der går. De rige “isolerer” sig i store “gated communities” …villakvarterer omkransede af mure og porte …..mens de fattige lever i trailere og nedslidte bydele.

  Størstedelen af amerikanere lever et liv i evig bekymring om at få økonomien til at løbe rundt, at kunne betale sin husleje og købe mad, bekymring om man selv eller en pårørende bliver syg, med deraffølgende dyre læge- og hospitalsregninger (også selvom man har en sundhedsforsikring, for de dækker ikke 100% ….Obamacare er også et forsikringsbaseret system, så ja, de fleste har udgifter til sundhedsvæsnet ligemeget hvad), bekymringer om man har råd til at give sine børn en uddannelse osv. osv. …. og størstedelen har heller ikke ret til betalt ferie, betalte sygedage, ingen barsel osv. osv. osv.

  Så ja, mange af de tjenere, rengøringspersonale, butiksansatte osv., arbejder meget lange arbejdsdage året rundt, ofte uden at holde ferie, og mange er nødt til at arbejde 2-3 forskellige jobs, for at kunne få det til at løbe rundt ….så er der ikke meget tid tilbage til familieliv og fornøjelser osv.

  Derfor betaler jeg gerne drikkepenge derovre.

  Det er hele den udvikling, der medvirker til, at en forfærdelig mand som Trump kan få så stor en opbakning i befolkningen …..en stor masse af uuddannede mennesker i håbløse situationer ….de er desværre nemme at påvirke i forkert retning!

  …Sorry for min negative kommentar …..det er bare et emne der virkelig berører mig!

  ….jeg forstår godt din begejstring for USA, for det ER et fantastisk land, og med mange fantastiske mennesker ….det er bare SÅ SYND at de er på helt galt spor derovre, og at så stor en del af den amerikanske befolkning er “tabt på gulvet”.

  Fortsat god ferie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang2

   Billigt er her altså bestemt ikke, heller ikke som priviligeret dansker. Shopping koster det samme som hjemme, og med 20% i drikkepenge, er restaurationsbesøg heller ikke billigere. Men ja, deres system er jo helt fucked! Naturligvis betaler jeg de tips jeg skal, men jeg kan ikke fordrage den måde det er skruet sammen på. Altså deres system, og at det skal være nødvendigt. I Danmark synes jeg det er tåbeligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Drikkepenge!

   …..helt enig 🙂
   Jeg synes også det er forkert, at et servicesystem er baseret på drikkepenge. Det burde altsammen være baseret på ordentlige lønninger og ordentlige arbejdsforhold, og deraffølgende arbejdsglæde.
   Med hensyn til prisniveau, så befinder du dig også i de dyreste egne af USA 😉 😉
   Der er mange områder derovre, der er MEGET billigere end hvor du er 😉 ….men sådan er det jo også herhjemme, alt efter om man tager ud at spise i København og turistområder, eller i provinsen 😉
   …og mht. shopping, så har dollarkursen gjort det dyrere end det var for et par år siden. Mange steder kan man dog få refunderet “sales tax” hvis man fremviser udenlandsk pas og returbillet.

   En lille sidebemærkning; du tager nogle virkelig gode billeder!
   Fortsat god rejse i heden derovre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • J

   Det er vel også værd at nævne at dollarkursen er steget markant og har et ret høj niveau for tiden. Derfor er det shopping som ellers er billigere end i DK det pludselig heller ikke for tiden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Tak til Drikkepenge! og Tom for at lige at nuancere debatten omkring forholdene i USA:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

Jeg overgav mig, vi har været i Grand Canyon