Hvis du vil ha' filter på i virkeligheden ;)

Landsbyen på den anden side af bushen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonce

Og SÅ til nogle gode billeder! Jeg kan ikke lade være med at vise jer den, så går de nærmest bare “spildt” jo 🙂

Billedet ovenfor er nok mit yndlingsbillede fra hele turen. Det ligner noget jeg engang har set i en børnebog, og så stod han bare lige dér. Det er lige nøjagtig sådan et billede jeg får mentalt, når jeg tænker “Afrika”. En lille nøgen, sort, tyk og fattig dreng man bare har lyst til at over kysse og nive i lårbasserne. Han er så dejligt jo! Jeg elsker at tage billeder, og naturen og farverne gør det virkelig til en fornøjelse, og så lige det at fange det helt rigtige der fortæller en historie i sig selv, dét nyder jeg virkelig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der findes massevis af små landsbyer når man kører igennem bushen og regnskoven. Bare en lille køretur er en oplevelse i sig selv. Ikke altid en god oplevelse, men en oplevelse. Her gik jeg gennem noget der mider om en spøgelsesby. Alt var sandfarvet og virkede faldefærdigt. Men gik jeg om bag husene, så sad folk under lave palmer med deres børn, eller der var gang i dagens pligter med at hente vand, vaske tøj og lave mad. De køber lille bitte poser salt og krydderier, fordi de jo ikke har råd til at købe en hel kopfuld ad gangen. De lever virkelig fra dag til dag, og fra hånd til mund.

Se lige denne skønne african-woman!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne unge kvinde (kan altså ikke stave eller huske navne på folk, sorry) som ikke helt kunne fortælle hendes alder nøjagtigt, og som ligner en ung teenager, har en skøn lille søn på 1 år og 9 måneder, mener jeg. De lejer et lille værelse i hytten bagved dem. Det koster 5 dollars om måneden, og kan det ikke betales, så må de leve i skoven. Hun rejste her til byen, fordi hun havde hørt der var arbejde at få på en plantage i nærheden, med palmeolie. Hver eneste dag savner hun hendes forældre, som slet ikke har mødt hendes søn, da de bor langt væk. Manden hun blev gravid med, har en anden familie, som han tager sig af, så hun er helt alene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det kan nogle gange være svært at finde ud af hvem der hører sammen. Om det er deres eget barn, deres søster, søsterens barn eller barnebarn. De lever helt anderledes end os, og familier holder sammen og tager sig af hinanden og hinandens børn. En hel familie kan godt sove sammen i samme seng, da det jo er hvad de har. Pigen på billedet herunder deler værelse sammen med hendes bror. Billedet nedenunder igen er inde fra hytten. Det er ikke meget plads der er, og man skal nok ikke være bange for kryb der ikke ligefrem behøver snige sig ind i hytten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_0747

Næste indlæg

Hvis du vil ha' filter på i virkeligheden ;)