Video: Se hvad jeg har fået lavet...

Når jeg skriver “Annonce”

PrintI har måske bemærket at jeg oftere og oftere, markerer indlæg som “Annonce”, og det er der en grund til.

Sagen er den, at der er så mange regler for hvad man må, og ikke må, i blogland. Reglerne er strammere end man ser hos andre medier, og kan være svære at finde ud af.

Når jeg markerer som annonce, er det altså IKKE ensbetydende med jeg har fået betaling for at skive om det. Det kan godt være jeg har, men det er ikke en selvfølge. Det er dog en selvfølge, at modtager jeg betaling for at skrive om noget, så er det fordi jeg har lyst til at omtale produktet, finder det relevant for mig selv eller jer. Ikke kun fordi jeg tjener penge på det.

Lad os sige at min veninde inviterer mig ind til en ansigtsbehandling i hendes klinik. Undervejs taler vi naturligvis sammen, og taler også om min blog, og hun siger “ej det kunne være fedt hvis du skrev om dette”. Jeg har altså ikke fået penge for det, men det skal noteres som en annonce, fordi hun håber jeg skriver om det, og har nævnt min blog. Køber jeg en sofa, og de siger “Ej Mascha, du får sgu lige 10% rabat, nævner du det så ikke på bloggen”. Selvom jeg har betalt 25.000 for sofaen, så skal det noteres som annonce, fordi de gir mig rabat mod jeg omtaler dem. Hvis min moster har en børnetøjsbutik, sender min datter en bluse og skriver “Håber lillemus bliver glad for gaven, hvis du nævner min butik staves det sådan her….”. Det skal også markeres som Annonce, og så skal jeg naturligvis beskattes af det jeg modtager. Derfor er det ikke umiddelbart altid lige populært at sende bloggere gaver, selvom det er i en god mening. Det er jo ikke sikkert jeg har lyst til at modtage en parfume, som jeg ikke bryder mig om, og så være tvunget til at betale skat af den – og det skal jeg når den lander på mit bord. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Jeg skal ærligt indrømme at jeg overvejer at notere det på alle indlæg, da forbrugerombudsmanden henviser til at man gør det, såfremt man skulle være i tvivl – og det er jeg ofte. Hvis jeg får veninderabat hos min frisør, mod jeg nævner hende på bloggen… Så kan jeg jo faktisk aldrig poste et billede af mig selv, uden det er “Annonce”. Så vil jo hellere være dækket ind, end misse en regel.

Jeg skriver dette, for at forklare hvorfor der er SÅ mange Annoncer på min blog. Det betyder jo ikke at jeg ikke skriver noget uden at få penge for det, det er simpelthen bare fordi, jeg er bange for at gøre noget forkert. Tænk hvis en café gav mig ekstra ketchup, og jeg kom til at nævne det, uden at notere det som annonce… Uha uha 😉

 

Ps: Har de ONDESTE tømmermænd og migræne.

Næste indlæg

Video: Se hvad jeg har fået lavet...