âś•
Rabat pĂĄ nytĂĄrschampagnen!

Det der med stamceller…

IMG_7271IMG_7271

Er det ikke bare de mest fantastiske billeder i verden 🙂 Tror ikke jeg har vist scanningsbilleder af Hollie Nolia før. Tænk så lille bitte hun har været.

Da jeg var gravid lavede jeg stort set ikke andet end at Google alverdens ting omkring graviditet og baby. Der var fandme ikke noget der skulle gĂĄ min næse forbi! Hvilket jo ogsĂĄ gjorde, at jeg overvejede at opbevare min lille babys stamceller. Men hvad er det egentlig for noget?? Jeg var meget i tvivl. Hvad det gik ud pĂĄ, hvad det kunne bruges til, og om jeg skulle vælge det. Min jordemoder Birgit (jordemoder.dk), og min gamle veninde Mette (mom-to-be.dk) som ogsĂĄ er jordemoder og som jeg har kendt i mange mange ĂĄr, var nogen af dem jeg søgte rĂĄd hos. De opfordrede mig begge til at vælge det… Men gjorde jeg sĂĄ det?

Nej, det gjorde jeg ikke, og jeg mĂĄ da helt ærligt indrømme, at jeg har fortrudt. Jeg havde sat mig ind i det hele, og syntes det var verdens bedste idĂ©, indtil jeg fremlagde det for baby-daddy, der efter min mening godt kunne spytte i kassen 50/50. Han var dog ikke sĂĄ begejstret som mig, og min far kom ind fra sidelinien og syntes det var noget bavl og humbug. Modstanden gjorde, at jeg valgte det fra og tænkte “SĂĄ er det fandme ogsĂĄ jeres skyld hvis der sker hende noget”. IKKE at jeg synes man skal se sĂĄdan pĂĄ det, det var mine private tanker dengang. Der er bare sĂĄ mange tanker og hormoner i en gravid krop, sĂĄ jeg vil foreslĂĄ at man sætter sig ind i det her inden man, som jeg, sidder højgravid og skal tage mange beslutninger med store følelser involveret – og mange andre udgifter.

Jeg ved at jeg har mange mødre/kommende mødre der læser med, og vil rigtig gerne sætte jer ind i sagerne. Jeg tager derfor ud til Stemcare som opbevarer alle disse gulddråber, og får en snak med dem om det hele, samt facts til jer. Inden da, kan I jo gøre jer nogle tanker, og måske komme med nogle spørgsmål jeg kan stille for jer, så I får nøjagtige svar?

Det jeg selv tænker er, at man jo slet, slet ikke kender alle de store muligheder der er for at bruge disse stamceller endnu, men at det kommer løbende med tiden og udviklingen. I andre lande har man offentlige stamcellebanker, så det er jo ikke noget der lige er gået mode i, at man skal have. Vi er bare, igen, ikke helt med fremme i bussen i Danmark.

SE hende lige. Kan I kende hende?

IMG_7270

Indlægget er sponsoreret/lavet i samarbejde med Stemcare, som har inviteret mig ud til en snak og fremvisning af stamcellebanken. Jeg var selv i kontakt med dem under min graviditet, og synes det er meget spændende – glæd jer!

 

Næste indlæg

Rabat pĂĄ nytĂĄrschampagnen!